Σαρδηνία: Το νησί με τις κρυμμένες ομορφιές


Σαρδηνία: Το νησί με τις κρυμμένες ομορφιές

Μύθοι, ιστορία και παράδοση περιτυλίγουν το όμορφο αυτό νησί. Όμως και η φύση ήταν απλόχερη… Ένα ταξίδι στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου θα σας πείσει.

Αμμουδιές, τιρκουάζ νερά, σπηλιές και άγρια φανταστικά τοπία συνθέτουν το σκηνικό της Σαρδηνίας. Μαζί με αυτά η ιστορία της, που δείχνει το πρόσωπό της ακόμα μέσα από τις αρχαιότητες του νησιού, και η παράδοση, που δεν αφήνουν οι ντόπιοι να πεθάνει, αποτελεί έναν προορισμό που θα σας μείνει αξέχαστος. Η Σαρδηνία συνδέεται ακτοπλοϊκώς με τα λιμάνια της Γένοβας, της Νάπολης, του Λιβόρνο, του Παλέρμο και της Κορσικής, ενώ πτήσεις προσγειώνονται στο Cagliari.

Πού να μείνετε:
1. Το Capo D'Orso (5 αστέρων) στη βορειοανατολική ακτή του νησιού, τέσσερα χιλιόμετρα από το Palau, είναι όνειρο για όσους θέλουν να βυθιστούν στη χλιδή.
2. ΤΟ Costa Dorada Hotel (4 αστέρων) βρίσκεται σε μία από τις πιο γραφικές περιοχές της Σαρδηνίας, το Cala Gonone, και μάλιστα 10 μέτρα από τη θάλασσα. Το ξενοδοχείο προσφέρει πολλές υπηρεσίες και οργανώνει εκδρομές.
3. Το Domunariu Mandra Edera (4 αστέρων) είναι ένα μικρό ξενοδοχείο μέσα στη φύση, κοντά στην πόλη των 2.800 κατοίκων Abbasanta, στην καρδιά της Σαρδηνίας. Εδώ οι λάτρεις της ιππασίας θα μείνουν πλήρως ικανοποιημένοι, αφού υπάρχουν τα άλογα και οι εγκαταστάσεις για το σπορ αυτό.
4. Το Riviera (4 αστέρων), στην προκυμαία του μικρού νησιού San Pietro είναι ένα ξενοδοχείο με στυλ και πανοραμική θέα. Κοντά σε αυτό βρίσκεται το ιστορικό κέντρο Carloforte.
5. Το ξενοδοχείο Μiramare Cagliari (4 αστέρων), στην πρωτεύουσα της Σαρδηνίας, σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, τη Via Roma, βλέπει προς το λιμάνι και έχει ωραία θέα. Στεγάζεται στο ιστορικό κτίριο Palazzo Devoto του 1800. 
                                                                                     
Τι να κάνετε:
1. Με πλοιάριο κάντε θαλάσσιες εκδρομές, ιδίως στη Σπηλιά του Ποσειδώνα (Grotta di Nettuno) με τους σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Μπορείτε να μπαρκάρετε από το λιμάνι της όμορφης πόλης Alghero. Από την πόλη αυτή κάνετε επίσης εκδρομές στη χερσόνησο Stintino με τις κάτασπρες παραλίες και στην εντυπωσιακή Argentiera με τα εγκαταλελειμμένα ορυχεία.
2. Κολυμπήστε στις μαγευτικές και φημισμένες παραλίες της Costa Smeralda. Οι ακτές εδώ τριγύρω στολίζονται από γρανιτένιους βράχους και νερά με τιρκουάζ χρώμα. 
3. Επισκεφθείτε την πρωτεύουσα Cagliari. Αφήστε την παλιά συνοικία, την Castello, με τα αριστοκρατικά μέγαρα και τον επιβλητικό ναό να σας απορροφήσουν σ' ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο. Η γύρω περιοχή με τις αλυκές και τις λίμνες είναι παράδεισος για φυσιολάτρεις.

Πού να φάτε:
1. Για παραδοσιακή κουζίνα επισκεφθείτε την οικογενειακή τρατορία Paco, στο Alghero. Οι ντόπιοι αγαπούν τα θαλασσινά, το κυνήγι, τα ντόπια τυριά και φυσικά το καλό κρασί. Στην Κόστα Εσμεράλντα αξίζει να δοκιμάσετε τα εστιατόρια Da Giovannino, Lu Stazzu, La Gritta και την απλή τρατορία Il Pomodoro. Στο Αλγκέρο δοκιμάστε την Osteria Taverna Paradiso για παραδοσιακό σαρδηνέζικο φαγητό και μεγάλη ποικιλία τοπικών τυριών.
2. Στην Costa Smeralda κατευθυνθείτε στο Phi Beach, όπου θα βρείτε και εστιατόριο (Chiri Sur) και χώρο διασκέδασης (Chiringuito) και παραλιακό μπαράκι (Phighino).
3. Στο Cagliari πολλά μπαράκια και χώροι διασκέδασης βρίσκονται στην περιοχή Poetto.

Αξίζει να δείτε:
Επιβιβαστείτε στο trenino verde, το πράσινο τρενάκι που διασχίζει μερικά από τα ωραιότερα τοπία του νησιού.

Tags travelling, Ταξιδι, ταξιδια, Διακοπές, σαρδηνία, ιταλια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7564 s (233 Queries.) // Parse time: 0.3624 s // Total time: 3.1189 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X