Τέλος στις γαλλικές μπαγκέτες;


Τέλος στις γαλλικές μπαγκέτες;

Το ψωμί αποτελεί βασικό μέρος της γαλλικής γαστρονομίας , αλλά λόγω της μείωσης κατανάλωσης μπαγκέτα τα γαλλικά αρτοποιεία ξεκίνησαν μια εκστρατεία για να πείσουν τους καταναλωτές να επιστρέψουν στο παραδοσιακό αυτό προϊόν.

Το σλόγκαν της καμπάνιας, "Coucou, tu as pris le pain" ( Kούκου, πήρες το ψωμί; ) εχει αναρτηθεί σε πινακίδες, στάσεις λεωφορείων και βιτρίνες φούρνων σε όλη τη χώρα από τον Ιούνιο, σε μια προσπάθεια να πειστούν οι πολίτες να αγοράσουν μια μπαγκέτα στο δρόμο καθοδόν προς το σπίτι.

Όπως γράφει σε σημερινό δημοσίευμά της η ιστοσελίδα του bbc, η μείωση της κατανάλωσης ψωμιού συνδέεται με την αλλαγή των διατροφικών συνηθειών των γάλλων οι οποίοι προτιμούν να αγοράσουν ένα σνακ στο δρόμο, αντί να καθίσουν κάπου για γεύμα. Επιπλέον, όλο και λιγότερα αρτοποιεία παράγουν μπαγκέτες με τον παραδοσιακό τρόπο αφού επιλέγουν το κατεψυγμένο ψωμί για μεγαλύτερη εξοικονόμηση χρημάτων.

Πάντως, αν βρεθείτε ποτέ στη Γαλλία και θέλετε να αγοράσετε μια αυθεντική μπαγκέτα καλό είναι να κοιτάξετε για τη λέξη "Boulanger" ή "boulangerie" στην πρόσοψη του καταστήματος - αυτό σημαίνει ότι το ψωμί παρασκευάζεται εκεί και δεν είναι κατεψυγμένο.

Tags γαλλια, παρίσι, ΜΠΑΚΕΤΑ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6939 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2298 s // Total time: 2.9237 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X