Το αφεντικό βλάπτει σοβαρά την καριέρα σου;


Το αφεντικό βλάπτει σοβαρά την καριέρα σου;

Ένας καλός προϊστάμενος μπορεί να φτιάξει την καριέρα σου, αλλά ένας κακός μπορεί να κάνει τη ζωή «πατίνι», διαπιστώνεται σε νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 2.000 ενηλίκους. Ο E. Allan Lind, καθηγητής Leadership στη Σχολή Διοίκησης Fuqua του Πανεπιστημίου Duke, σου εξηγεί:  

1. Η σχέση με το αφεντικό σου

Η σχέση σου με το αφεντικό σου είναι ένας καλός δείκτης του πόσο καλά τα πας στη δουλειά σου. «Μπορείς να πηγαίνεις σε μια ετιαρεία λόγω του μισθού ή ενός χαρισματικού προϊσταμένου. Το πόσο θα μείνεις εκεί, το πόσο παραγωγική θα είσαι όπως και το πόσο ευχαριστημένη έχει να κάνει αποκλειστικά με το αφεντικό σου» τονίζει ο ειδικός. 1. Η σχέση με το αφεντικό σου

Η σχέση σου με το αφεντικό σου είναι ένας καλός δείκτης του πόσο καλά τα πας στη δουλειά σου. «Μπορείς να πηγαίνεις σε μια ετιαρεία λόγω του μισθού ή ενός χαρισματικού προϊσταμένου. Το πόσο θα μείνεις εκεί, το πόσο παραγωγική θα είσαι όπως και το πόσο ευχαριστημένη έχει να κάνει αποκλειστικά με το αφεντικό σου» τονίζει ο ειδικός.

2. Διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού

Δεν είναι όλοι καλοί στη διαχείριση ανθρώπων, όπως δεν είναι όλοι οι υπάλληλοι καλοί στη διαχείριση της σχέσης με το αφεντικό τους. Τα πιο συνηθισμένα παράπονα είναι ότι το αφεντικό καθυστερεί ή ματαιώνει την αύξηση μισθού, τις προαγωγές και την προώθηση της δουλειάς τους στην ανώτερη διοίκηση, ενώ δε δίνει πάντα το καλό παράδειγμα στους υπαλλήλους.
 

3. Ανάθεση καθηκόντων

Είναι δύσκολο για τα αφεντικά να αναθέσουν καθήκοντα σε άλλους. Πολλοί, μάλιστα, δυσκολεύονται να λάβουν σοβαρά υπόψη τις απόψεις και τις ιδέες των άλλων. Άλλωστε μην ξεχνάς πως δύο στους 10 λένε ότι ο μάνατζερ υπήρξε επιζήμιος για την καριέρα τους.

 

Tags καριέρα, γυναίκα, ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ, ερευνα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2768 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2756 s // Total time: 2.5524 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X