Ταξιδεύοντας στη Βιέννη


Ταξιδεύοντας στη Βιέννη

Η Βιέννη είναι μια πόλη με θετική αύρα. Σε προκαλεί να την εξερευνήσεις και να την περπατήσεις, σου φτιάχνει τη διάθεση και σε κάνει να αισθάνεσαι νέος. Εξαιρετική επιλογή για βόλτες, φαγητό και shopping, τέλειος προορισμός για χριστουγεννιάτικο mood, κάστανα και punsch στους δρόμους. Όποτε κι αν πας, απλά θα περάσεις τέλεια.

Είμαι το νούμερο… 7 
Προφανώς και η επίσκεψή σου στη Βιέννη θα αρχίσει με την εξερεύνηση της αρχιτεκτονικής γοητείας του κέντρου της αυστριακής πρωτεύουσας. Έξω όμως από το χρυσό δαχτυλίδι του κέντρου εκτίνεται και αναπτύσσεται η ‘ψαγμένη’ χαλαρότητα του έβδομου διαμερίσματος. Υποκλινόμαστε στην αυτοκρατορική γοητεία του κέντρου, αλλά λοξοδρομούμε για το district 7. Δεν ξέρεις τι χάνεις αν δεν εκμεταλλευτείς την ευκαιρία να επισκεφτείς την περιοχή αυτή. Την εποχή του Μότσαρτ ήταν κακόφημη περιοχή. Αργότερα έγινε μια φτηνή φοιτητική συνοικία για να εξελιχθεί στην περιοχή όπου ανερχόμενοι σχεδιαστές, cosy μπαράκια, ευφάνταστου μενού και αρχιτεκτονικής εστιατόρια, μοντέρνα κτίρια και πρωτοποριακές εκθέσεις έχουν τη βάση τους. Ένας από τους πιο κεντρικούς δρόμους είναι η Lindengasse. Κάνοντας τη βόλτα σου στην περιοχή θα εντοπίσεις αναρίθμητα μικρά εστιατόρια. Ό,τι κι αν τραβά η όρεξή σου, θα το βρεις και μάλιστα σε πολύ χαμηλό κόστος και σε εξαιρετική ποιότητα. Κροατικά αλλά και χορτοφαγικά πιάτα, αυθεντική βιεννέζικη κουζίνα αλλά και ethnic επιλογές, είναι στη διάθεσή σου. Κάπου ανάμεσα στα cafes και τα εστιατόρια θα βρεις αρκετά μαγαζάκια για shopping. Μικρά brands Βιεννέζων σχεδιαστών, αποκλείεται να μην τραβήξουν την προσοχή σου. Punk, rock, αυστηρό minimal, μποέμ και retro επιλογές για όλα τα γούστα, αλλά ακόμη πιο σημαντικό για όλα τα βαλάντια. Η περιοχή θα γίνει το στέκι σου.

Όπου μουσείο και χαρά
Στο district 7 της Βιέννης θα πας για ακόμη έναν πολυσύνθετο λόγο: για το Museums Quartier. Πρόκειται για το μεγαλύτερο μουσειακό project της Βιέννης, το οποίο στεγάζει περίπου πενήντα ιδρύματα για την τέχνη. Η εσωτερική αυλή του συγκροτήματος είναι χώρος σύναξης. Φατσούλες arty oriented, με hip στυλάκι και ιδιαίτερη εμφάνιση, που μπορεί να διαβάζουν, πίνουν, σερφάρουν, χορεύουν ή απλά μιλούν στα κίτρινα παγκάκια, είναι μια εικόνα στην οποία ακόμη κι αν δεν θέλεις να συμμετάσχεις, σίγουρα θα θελήσεις να φωτογραφήσεις. Όσο θα είσαι εκεί μπορείς να κάνεις τα ψώνια σου αλλά και να φας. Τα artshops των μουσείων θα σε κάνουν να περάσεις αρκετή ώρα διαλέγοντας δώρα, ενώ στο ‘Milo’ (+4315236566, Museumsplatz 1, Museums Quartier), το εστιατόριο του συγκροτήματος που στεγάζεται σε ένα παλιό κελάρι, θα φας αρχοντικά.

Stay close
Αν η περιγραφή της περιοχής σε ενθουσίασε, μπορείς να επιλέξεις και η διαμονή σου να είναι σ’ αυτήν. Οικονομική λύση είναι το ‘Hotel Kugel’ (+4315233355/www.hotelkugel.at, από €50) ή η ‘Pension Anna’ (+4315230160/www.pension-anna.at, από €90). Για κάτι πιο ιδιαίτερο, αλλά και πιο ακριβούτσικο, θα πρότεινα το ‘Altstadt’ (+4315226666/www.altstadt.at). Πρόκειται για μια boutique πανσιόν 49 δωματίων. Εντυπωσιακό αλλά εξίσου ακριβό είναι και το ‘Le Meridien’ (+4315288900/www.starwoodhotels.com,).

Να δεις τι σου έχω για μετά…
Αν είσαι της οργάνωσης και σκέφτεσαι τη βιεννέζικη έκδοση των χριστουγεννιάτικών σου διακοπών, θα σε επιβραβεύσουμε τόσο για την επιλογή όσο και για την προνοητικότητα. Στη Βιέννη θα κάνεις καταπληκτικό Christmas shopping, καθώς πρόκειται για μία από τις πιο Christmas oriented πόλεις της Ευρώπης. Ακόμη και στο art shop του ‘MAK-Austrian Museum of Applied Arts’ (www.makdesignshop.at) θα βρεις κοσμήματα, βάζα και t-shirts για τα δώρα σου. Αν σκέφτεσαι να κάνεις αγορές για το σπίτι, τότε το ‘Das Moebel’ (www.dasmoebel.at) είναι ένα concept store που πρέπει να επισκεφτείς. Αν τα ψώνια σου θέλεις να σου αφήσουν μια υπέροχη γεύση, μην πάρεις το δρόμο της επιστροφής πριν επισκεφτείς το ‘Julius Meinl am Graben’ (www.meinlamgraben.at). Εκεί θα βρεις τεράστιες συλλογές από τυριά, κρασιά, κρέατα, γλυκά κ.ά., όλα σε πολύ θελκτικές συσκευασίες. Ας μιλήσουμε για ρούχα και αξεσουάρ. Αν είσαι λάτρης των καπέλων, ανεπιφύλακτα συστήνω το ‘Muhlbauer’ (www.muehlbauer.at). Πες μου ένα καπέλο που θα ήθελες να δεις/αγοράσεις/δωρίσεις/φορέσεις. Το έχει. Επίσης ακριβώς απέναντι υπάρχει κατάστημα με designers’ ρούχα για να βρεις κάτι να συνδυάσεις το καινούργιο σου καπέλο. Αφού μιλάμε για μόδα, απαραίτητη στάση είναι το ‘Park’ (www.park.co.at), όπου θα βρεις ό,τι πιο πρόσφατο σ’ ένα super μοντέρνο περιβάλλον. Αν δεν είσαι του μοντέρνου, αλλά του κιτς, τότε ‘Walking Chair’ (www.walking-chair.com)... και θα με θυμηθείς!

Tags Ταξιδι, Travel, travelling, βιεννη, vienna


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.2641 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2629 s // Total time: 3.5270 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X