8 tips για τέλειους γλουτούς!


8 tips για τέλειους γλουτούς!

Το δίδυμο γυμναστική και διατροφή μπορεί να κάνει το… θαύμα του για σφριγηλούς γλουτούς και μάλιστα με ορατά αποτελέσματα μέσα σε λίγες εβδομάδες.    

Οι γλουτοί αποτελούν μία μεγάλη μυϊκή ομάδα, που ευτυχώς για τις γυναίκες, είναι εύκολο να απομονωθεί και να ενδυναμωθεί. Σύμφωνα με μια πολύ ενδεικτική έρευνα του La Crosse Exercise & Health Program, κατά την οποία μελετήθηκαν τρεις διαφορετικές μυϊκές ομάδες - ο μέγας γλουτιαίος μυς, ο μέσος γλουτιαίος και ο μηριαίος δικέφαλος - υπάρχουν πολλές ασκήσεις εξίσου καλές και αποτελεσματικές με τα παραδοσιακά squats, οι οποίες μας βοηθούν να ενδυναμώσουμε και να σχηματίσουμε τους γλουτούς μας.

Μας αποκάλυψε, όμως, και κάποια… μυστικά:
• Κατά την άσκηση να επικεντρωνόμαστε στο μεγάλο γλουτιαίο, γιατί αυτός κατά πρώτο λόγο είναι υπεύθυνος για τη μυϊκή ενδυνάμωση των γλουτών.
• Τα quadruped hip extension και τα παραδοσιακά squat έχουν ίσως τα καλύτερα αποτελέσματα για πιο όμορφους και καλοσχηματισμένους γλουτούς.
• Στην έρευνα τα quadruped hip extension έγιναν χωρίς τη χρήση επιπρόσθετου βάρους. Αν στην άσκηση αυτή χρησιμοποιηθούν και βαράκια ποδιών, τότε γίνεται ακόμα πιο αποτελεσματική. Αυτό θα μπορούσε να τη βάλει στην πρώτη θέση από άποψη αποτελεσματικότητας.
Αφού, λοιπόν, πάρετε την απόφαση να… ριχτείτε στη μάχη των τέλειων γλουτών να έχετε υπόψη και τα ακόλουθα:
• Είναι καλύτερα να ταιριάξετε διάφορες ασκήσεις, για να μη νιώσετε πλήξη. Προσαρμόστε τις στα δικά σας μέτρα.
• Άτομα με προβλήματα στη μέση πρέπει να αποφεύγουν να εκτελούν ασκήσεις οι οποίες επιβαρύνουν τη σπονδυλική τους στήλη, όπως τα squat με επιπρόσθετο βάρος.
• Τα lunges, step-ups και squats μπορεί να είναι επίπονα για άτομα με προβλήματα στα γόνατα.
• Δεν πρέπει να κάνετε μόνο squats-squats και squats.
• Τα squats είναι μια καταπληκτική άσκηση για τους γλουτούς σας, αλλά κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να τα ακολουθήσουν εξαιτίας προβλημάτων στις αρθρώσεις ή άλλων ζητημάτων υγείας. Μπορείτε απλώς να αντικαταστήσετε αυτές τις ασκήσεις και να έχετε εξίσου εκπληκτικά αποτελέσματα.

ΣΤΑΛΩ ΠΙΣΤΕΝΤΗ
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΦΑΑ ΑΘΗΝΩΝ
GROUP & PERSONAL TRAINER
Salto Health and Fitness
saltohealthandfitness@hotmail.com

Tags γλουτοι, γυμναστικη


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.9142 s (229 Queries.) // Parse time: 1.7545 s // Total time: 4.6686 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X