Σαντορίνη: το νησί που μαγεύει


Σαντορίνη: το νησί που μαγεύει

Το σκηνικό μοναδικό… το ηλιοβασίλεμα το ίδιο! Ποιος πήγε και δεν μαγεύτηκε από αυτό το κυκλαδικό νησί;

Την άγρια ομορφιά της γαληνεύει το απέραντο γαλάζιο. Η ιστορία του ηφαιστείου, της καταστροφής και της αναγέννησης προκαλεί δέος, ενώ οι ψίθυροι για τη χαμένη Ατλαντίδα δίνουν τροφή στη φαντασία. Χιλιάδες επισκέπτες έρχονται εδώ κάθε χρόνο και πολλοί είναι αυτοί που εμπνέονται από το ρομαντισμό που εκπέμπει. Και όχι τυχαία βέβαια, αφού το νησί έχει όλα όσα ονειρεύονται για τις τέλειες διακοπές. Ήσυχα καταφύγια, έντονη διασκέδαση, αξιοθέατα, αλλά και γνήσια παραδοσιακή ζωή. Το νησιώτικο σύμπλεγμα της Σαντορίνης αποτελείται από τη Θήρα, τη Θηρασιά, το Ασπρονήσι, την Παλιά και τη Νέα Καμένη. Δεν μπορείς να επισκεφθείς αυτό το ονειρικό μέρος χωρίς να επιβιβαστείς σε ένα καραβάκι, ένα σκάφος, που θα σε πάει σε όλα αυτά τα μέρη και τις δυσπρόσιτες ακτές για λίγους.

Πού να μείνετε:
Στο La Perla Villas, θα ζεις κυριολεκτικά… στο χείλος του γκρεμού. Η συναρπαστική θέα στο βαθύ μπλε της Καλντέρας από το παραδοσιακά κτισμένο συγκρότημα που αποτελείται από βίλες και κατοικίες στην Οία, έχει ελκύσει πολλούς επωνύμους. Στην κοσμοπολίτικη Οία θα βρεις και το συγκρότημα Esperas, σε τοποθεσία που κόβει την ανάσα. Τα 17 παραδοσιακά υπόσκαφα σπίτια είναι προσεκτικά διακοσμημένα με αυθεντικά νησιώτικα έπιπλα και παρέχουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Όλα τα δωμάτια έχουν ιδιωτικές βεράντες. Πιο νότια στο χωριό Καμάρι, με τη μαύρη παραλία, βρίσκεται το La Mer Deluxe Hotel & Spa, για απαιτητικούς. Το πεντάστερο resort που είναι πενήντα μέτρα από τη θάλασσα, διαθέτει εξεζητημένο σπα, ωραία διακόσμηση και τζακούζι στις σουίτες.

Τι να κάνετε:
Στο ρομαντικό περιβάλλον του βραβευμένου εστιατορίου 1800, θα γευτείς τη μεσογειακή κουζίνα, εξαιρετικό ελληνικό κρασί, αλλά και το ντόπιο κρασί, που είναι διάσημο για το μοναδικό του άρωμα χάρη στην ηφαιστειακή σύσταση του εδάφους του νησιού. Το εστιατόριο βρίσκεται στην Οία, σε ένα κομψό καπετανόσπιτο του 1845. Ακόμη ένας δημοφιλής σταθμός στην Οία για υπέροχες γευστικές εμπειρίες είναι το καφέ-εστιατόριο 218o, το οποίο προσφέρει και μοναδική θέα σχεδόν όπου και αν καθίσεις. Είναι ιδανικό μέρος για την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Στη Σαντορίνη θα βρεις μεγάλη ποικιλία από clubs και χώρους διασκέδασης με διεθνείς DJs, όπως το Koo Club, στα Φηρά, για να αναφέρουμε μόνο ένα από τα δημοφιλή στέκια! 

On the beach...
Οι παραλίες της Σαντορίνης διαφέρουν από άλλες, αφού το στοιχείο που τις καθόρισε ήταν το ηφαίστειο. Στα νότια του νησιού θα δεις την Κόκκινη παραλία. Το όνομά της προέρχεται από το κόκκινο χρώμα του πετρώματος και τα κόκκινα βότσαλά της. Η πρόσβαση σε αυτήν είναι λίγο δύσκολη, αλλά μπορείς να την επισκεφθείς και με πλοιάριο. Στα νοτιοανατολικά του νησιού βρίσκεται η Περίσσια, με μήκος 7 χλμ. περίπου. Έχει μαύρη άμμο και είναι πλήρως οργανωμένη. Μαύρη άμμο θα βρεις και στις παραλίες Περίβολος και Άγιος Γεώργιος. Για ήσυχες στιγμές μακριά από την πολυκοσμία θα επιλέξεις τη Βλυχάδα με τα ηφαιστειακά βράχια, που δημιουργούν εξωτική ατμόσφαιρα. Αντίθετα, πολυσύχναστες είναι οι παραλίες Αμμούδι και Αρμένη, κοντά στην Οία. Δημοφιλής είναι επίσης η παραλία Καμάρι, που έχει μήκος 5 χλμ. περίπου, και βρίσκεται κοντά στην Αρχαία Θήρα.

Tags Living, travelling, Ταξιδι, Σαντορινη, Ελλάδα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2368 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2515 s // Total time: 2.4882 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X