To rosé είναι στη μόδα! Μέρος Β΄


To rosé είναι στη μόδα! Μέρος Β΄

Αχ αυτό το ροζέ το γοητευτικό… το γεμάτο χρώμα και άρωμα του καλοκαιριού! Αυτό το δροσερό κρασί ρέει άφθονο στο ποτήρι, που το πλημμυρίζουν τα χρώματα της φράουλας, του ροδιού και του τριαντάφυλλου.

Όλο και περισσότεροι υποκύπτουν στη γοητεία του, ενώ οι νοστιμιές της μεσογειακής κουζίνας, κάνουν ιδανικό "γάμο" μαζί του. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν, τα υπόλοιπα ροζέ κρασιά που πέρασαν από την "τυφλή δοκιμασία" του γευστολόγου.

2011 Βασιλικό Οινοποιείο Κυπερούντας, Λεμεσός, Abv. 14%, €7.10
Ένα ποιοτικό ροζέ κρασί με πολύ πιστό κοινό, από τη φημισμένη γαλλική ποικιλία για τα ροζέ της, Grenache rouge. Μας χαρίζει απλόχερα πικάντικα αρώματα φρούτων στη μύτη και μία απαράμιλλη δροσιστικότητα στο στόμα. Διαυγές, τριανταφυλλί χρώμα. Αρώματα ώριμων, κόκκινων φρούτων με νύξεις τριαντάφυλλου. Φρεσκάδα και ζωντάνια στο στόμα με υπέροχο, ζουμερό φρούτο. Ανάλαφρη δομή, επίμονη επίγευση. Γευστικό ταίριασμα με κρέπες με κιμά και πλούσια κόκκινη σάλτσα, μακαρονάδες με θαλασσινά, μπριάμ, μύδια αχνιστά και ριζότο με θαλασσινά.

2011 Στρούμπελι Μαραθεύτικο, Οινοποιείο Καμαντέρενα, Πάφος, Στρουμπί, Abv. 13.5%, €6.80
Ενδιαφέρον ροζέ κρασί. Διαθέτει περίτεχνα και αρκετά πικάντικα αρώματα στη μύτη και το στόμα, τα οποία πλαισιώνονται από καλή οξύτητα που τα αναδεικνύει. Το μονοποικιλιακό Στρούμπελι διαθέτει έντονο και σύνθετο αρωματικό χαρακτήρα και αμέσως μας θυμίζει κεράσι, σμέουρο, φραμπουάζ καθώς και τριαντάφυλλο. Η γεύση του είναι ισορροπημένη και πλούσια θυμίζοντας φρέσκα φρούτα του δάσους. Απολαμβάνεται με τηγανητούς κεφτέδες, κοτόπουλο στη σχάρα, ποικιλία τυριών ή με χοιρινά μπριζολάκια.

2011 ΕΤΚΟ Cabernet Sauvignon, Οινοποιείο Όλυμπος, Όμοδος, Λεμεσός, Abv. 14%, €7
Ευγενές και αρωματικό ροζέ κρασί, που είναι φτιαγμένο για να συνοδεύει το φαγητό. Η ερυθρά ποικιλία Cabernet Sauvignon, που συνθέτει το συγκεκριμένο κρασί, του χαρίζει δύναμη, διάρκεια, αρωματικό βάθος και φινέτσα. Από τη φλούδα εκχυλίζει, προσεκτικά στο κρασί, το τριανταφυλλί του χρώμα αναδεικνύοντας διακριτικά τα αρωματικά προικιά των περίφημων σταφυλιών που θυμίζουν βατόμουρο, φραγκοστάφυλο και φραμπουάζ, εντυπωσιάζοντας τους γευσιγνώστες. Μπορεί να σταθεί άφοβα δίπλα σε πιάτα με βάση το κόκκινο κρέας. Ταιριάζει απόλυτα με μακαρόνια με κιμά, μοσχάρι κοκκινιστό ή ψαρονέφρι στη σχάρα.

2011 Ιοκάστη, Οινοποιείο Φικάρδος, Πάφος, Abv. 13.5%, €5
Ροζέ κρασί φρέσκο, με φρουτώδη αρώματα και γεύσεις, από την ποικιλία  Mourvèdre. Έντονο, λαμπερό ρόδινο χρώμα, διακριτική αλλά σύνθετη μύτη. Επικρατούν αρώματα κόκκινων και πράσινων φραγκοστάφυλων, πιπεριάς και φύλλων ντομάτας. Αρκετά πλούσιο στο στόμα, με τονισμένη οξύτητα και αρκετές τανίνες που χαρίζουν όγκο. Ελαφρά υπόγλυκη αίσθηση, στη μακρά, φρουτώδη επίγευση. Σερβίρεται ως απεριτίφ ή συνοδεύει πιάτα μεσογειακής κουζίνας και σαλάτες λαχανικών ή ανάμεικτες, πουλερικά, ψητά σχάρας ή ψάρι άπαχο.

2011 Βαλεντίνα, Οινοποιείο Φικάρδος, Πάφος, Abv. 12.5%, €5.75
Ένα ημίξηρο ροζέ από τις γαλλικές ποικιλίες Cabernet Sauvignon και Mourvèdre, με έντονο, όμορφο τριανταφυλλένιο χρώμα, αρώματα πιπεριού και μπαχαρικών, στόμα πιπεράτο με διακριτική γλυκύτητα και πολύ καλή οξύτητα.  Γευστικές νότες φράουλας, δαμάσκηνου, κερασιού και ίχνη ροζ γκρέιπφρουτ. Αρώματα φράουλας και φρέσκων κόκκινων φρούτων. Ημίγλυκο, με ισορροπημένη αναλόγως οξύτητα, κάπως μεταλλικό, πίνεται πολύ ευχάριστα ως απεριτίφ ή συνοδεύει ένα πλατό τυριών ή αλλαντικών, αλλά και συνταγές ασιατικής κουζίνας.

2011 Οινάνθη, Οινοποιείο Άγιος Αμβρόσιος, Abv 12%, €7
Ένα ροζέ από τους αμπελώνες του οινοποιείου του Αγίου Αμβροσίου με πλούσιο σώμα και έντονα φρουτώδη αρώματα. Τριανταφυλλί χρώμα με μοβ αποχρώσεις, έντονα αρώματα τριαντάφυλλου με νότες αγριολούλουδων. Γεύση φρουτώδης, γεμάτη, στρογγυλή, με επίγευση που διαρκεί και τονίζει τα αρώματα της μύτης. Σερβίρεται στους 8-10˚C και αγαπά την αστακομακαρονάδα, τις γαρίδες σαγανάκι, τα εξωτικά και έθνικ πιάτα, ή τα καθημερινά μεζεδάκια της ελληνικής κουζίνας.

2011 Πάμπελα, Οινοποιείο Βουνί Παναγιάς, Abv 11.5%, €5.50
Ζωηρό χρώμα φράουλας και ρόδινες ανταύγειες. Η μύτη είναι ζωντανή, γεμάτη καθαρότητα, με αρώματα ώριμων κερασιών και φραμπουάζ με νύξεις γλυκών μπαχαρικών, ανθών και νότες ροδοπέταλου. Το στόμα είναι μεσαίου σώματος με μεσαία προς υψηλή οξύτητα και με μια ελαφριά αίσθηση πολύ ώριμων τανίνων. Η επίγευση έχει μεσαία διάρκεια και συνεχή εξέλιξη, οδηγώντας στην πολυπλοκότητα. Όσον αφορά στους γευστικούς συνδυασμούς, σίγουρα στους 9 με 11°C συνοδεύει πιάτα αλλαντικών και τυριών, λαδερά και μικρά ψάρια τηγανητά ή στη σχάρα. Είναι ιδανικό για barbecue.

Πηγή: Time Out Cyprus

Tags Food, news, κρασι, wine, ροζέ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3104 s (280 Queries.) // Parse time: 0.3524 s // Total time: 2.6628 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X