Λισαβόνα: H πόλη των θαλασσοπόρων


Λισαβόνα: H πόλη των θαλασσοπόρων

Την αποκαλούν «πρωτεύουσα του Ατλαντικού» και «πόλη των θαλασσοπόρων».

Η Λισαβόνα είναι χτισμένη στη δεξιά όχθη του κόλπου που δημιουργεί ο ποταμός Τάγος, με διέξοδο προς τον Ατλαντικό Ωκεανό και απλώνεται αμφιθεατρικά στις πλαγιές επτά λόφων.

Η γοητεία του χθες
Το σκαλιστό μοναστήρι Jerónimos, ο φινετσάτος πύργος Torre de Belém και το μεγαλόπρεπο Μνημείο των Πορτογάλων θαλασσοπόρων εξερευνητών είναι μερικά από τα αξιοθέατα που θυμίζουν το λαμπρό της παρελθόν. Το μοναστήρι Jerónimos είναι το πιο εντυπωσιακό σύμβολο της πορτογαλικής δύναμης και πλούτου και χτίστηκε το 1502 κατόπι εντολής του βασιλιά Manuel I για να τιμήσει τη μνήμη του Vasco de Gama για την επιτυχή επιστροφή του από την Ινδία. Όσο για το Belém, ο πύργος φαντάζει περισσότερο σαν ένα μικροσκοπικό κάστρο και χτίστηκε το 1515 κοντά στις όχθες του Τάγου για να προστατεύει τις εκβολές του ποταμού και έχει απαριθμηθεί από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Μια περιπλάνηση στα γραφικά δρομάκια της μεσαιωνικής συνοικίας Alfama θα σας μεταφέρει σε ρομαντικές εποχές.

Στον παλμό της Λισαβόνας
Στην πλατεία Rossio χτυπά η καρδιά της πόλης. Εδώ θα νιώσει κανείς τον παλμό της και μπορεί να γευθεί τις νοστιμιές που συνηθίζονται όπως τα θαλασσινά. Στην πορτογαλική κουζίνα χρησιμοποιείται πολύ το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά. Εθνικό φαγητό ο μπακαλιάρος, που μαγειρεύεται με 365 διαφορετικούς τρόπους, έναν για κάθε μέρα του χρόνου! Στη Λισαβόνα αγοράστε δερμάτινα, είδη λαϊκής τέχνης, κρύσταλλα, και κεραμικά είδη.

Τι να κάνετε:
Δεν μπορείτε βέβαια να φύγετε από την Πορτογαλία, χωρίς να απολαύσετε και τη νυχτερινή ζωή ακούγοντας έστω και για λίγο την μελαγχολική μουσική fado.

Πού να μείνετε:
1. Στην καρδιά της πόλης βρίσκεται το 5άστερο Dom Pedro Palace Hotel . Να αναφέρουμε ότι το ξενοδοχείο αυτό μπορείτε να το «ζήσετε» και από το σπίτι σας στο διαδικτυακό τόπο Second Life. Επισκεφθείτε όμως αν πάτε το Spa Aquae που προσφέρει εξειδικευμένες θεραπείες.
2. ART DECO 4στερο ξενοδοχείο κοντά στο ιστορικό κέντρο της Λισαβόνας. Το Britania Hotel σχεδιασμένο από το φημισμένο Πορτογάλο αρχιτέχτονα Cassiano Branco θα σας ενθουσιάσει με την όμορφή του ατμόσφαιρα.
3. Το PENSAO RESIDENCIAL PORTUENSE επίσης στην καρδιά της πόλης, είναι ένα στυλάτο ξενοδοχείο με φιλόξενη ατμόσφαιρα και πολύ λογικές τιμές.

Πηγή φωτογραφίας: http://hilarykaiser.wordpress.com

Tags Living, Ταξιδι, λισαβόνα, Διακοπές


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0136 s (13 Queries.) // Parse time: 0.0392 s // Total time: 0.0528 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X