Φλωρεντία: Τέχνη και Ρομαντισμός


Φλωρεντία: Τέχνη και Ρομαντισμός

Η τέχνη της είναι αποτυπωμένη στην αρχιτεκτονική, στα αγάλματα, στις γκαλερί. Ο ρομαντισμός είναι στην ατμόσφαιρα, στις όχθες του Άρνου, στα γεφύρια, στα σιντριβάνια, στα παλάτια.

Το μεθυστικό κόκκινο κρασί Chianti σάς υποδέχεται στην πρωτεύουσα της Τοσκάνης για να μπείτε στη χαλαρωτική διάθεση και να απολαύσετε αυτήν την όμορφη πόλη. Η γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης είναι γνωστή για τις καλές τέχνες και την αρχιτεκτονική της, αλλά και για τα αξιοθέατά της που αποτελούν Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Το skyline της πόλης χαρακτηρίζεται από το γοτθικού ρυθμού καθεδρικό ναό, με την Cupola του Brunelleschi να είναι το σήμα κατατεθέν της Φλωρεντίας μαζί με τη γραφική γέφυρα του 14ου αιώνα Ponte Vecchio, όπου θα δείτε διάσημα χρυσοχοεία. Ατραξιόν αποτελεί και το παλάτι Pitti όπως και το Palazzo Vecchio του 13ου αιώνα, έδρα της εκάστοτε εξουσίας της πόλης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το άγαλμα του Δαβίδ που δημιούργησε ο Michael Angelo, το οποίο λαξεύτηκε από ένα μοναδικό κομμάτι μαρμάρου το 1504 και βρίσκεται στην Galleria dell’Accademia.

Πού να μείνετε:
1. ΤΟ GOLDEN TOWER, (5 αστ.), είναι ένα boutique ξενοδοχείο με spa και κέντρο ευεξίας, ακριβώς δίπλα από την πιο πολυτελή συνοικία της Φλωρεντίας, το Palazzo Strozzi. Κάποια δωμάτια προσφέρουν επίσης δωρεάν πρόσβαση στο spa.
2. Η VILLA LA VEDETTA, (5 αστ.), δίπλα στο ποτάμι και μόλις μερικά βήματα από τη γέφυρα Ponte Vecchio, στεγάζεται σε νέο-αναγεννησιακή βίλα που είναι περιτριγυρισμένη από μεγάλο κήπο.
3. ΤΟ GALLERY HOTEL ART, (4 αστ.), βρίσκεται και αυτό δίπλα από τη διάσημη γέφυρα Ponte Vecchio, ενώ στους κοινόχρηστους χώρους του φιλοξενεί εκθέσεις σύγχρονης τέχνης. Το μπαράκι του, το Fusion, και το εστιατόριό του είναι σημεία συνάντησης για ντόπιους και επισκέπτες. 
4. ΤΟ JK PLACE, (4 αστ.), είναι ένα εξεζητημένο ξενοδοχείο με υπέροχα άνετα και όμορφα δωμάτια. 
5. ΤΟ HOTEL BALESTRI, (3 αστ.), στη δεξιά όχθη του ποταμού, είναι κτισμένο σε κλασικό στυλ, με ωραία δωμάτια που διαφέρουν το ένα από το άλλο.

Πού να φάτε:
1. Κοντά στην PONTE VECCHIO θα βρείτε το εστιατόριο Rossini, που θα σας σερβίρει δημιουργική ιταλική κουζίνα φτιαγμένη από προϊόντα εποχής.
2. Η Φλωρεντία είναι γεμάτη από μπαρ για κρασί (enoteche), όπου μπορείτε να δοκιμάσετε κρασί με το ποτήρι, να αγοράσετε με τη φιάλη και να απολαύσετε ένα σνακ ή ένα πλήρες γεύμα, όπως στο πολυτελές Enoteca Pinchiorri Restaurant.
3. Για έξοδο μετά το δείπνο πολλοί κατευθύνονται στο δημοφιλές και trendy La Dolce Vita, που έχει δύο διαφορετικούς χώρους και ανάλογα με το στυλ σας, διαλέγετε αυτό που σας ταιριάζει.

Τι να κάνετε:
1. Ανακαλύψτε μυστικά γιατροσόφια άλλων εποχών στο παλαιότερο φαρμακείο στον κόσμο, το Antica Officina di Santa Maria Novella, όπου, μεταξύ άλλων, μπορείτε ν' αγοράσετε αρώματα και συστατικά, που χρησιμοποιούνταν σε φόρμουλες του 16ου αιώνα που προορίζονταν για την Αικατερίνη των Μεδίκων ή λικέρ με την αρχαία συνταγή των Δομινικανών μοναχών.
2. Στην πλατεία Del Duomo ανεβείτε στον τεράστιο θόλο του καθεδρικού ναού, ο οποίος κοσμεί την ανατολική πλευρά του. Από εκεί θα απολαύσετε μία πανοραμική θέα.
3. Αγοράστε παπούτσια, χειροποίητα ενθύμια και χαζέψτε τις εντυπωσιακές βιτρίνες των διάσημων οίκων μόδας. Στη Via Tornabuoni, στη Via della, στη Vigna Nuova, στην Piazza della Republica και στη Via Roma θα βρείτε όλα όσα θέλετε. 

Αξίζει να δείτε:
Την γκαλερία UFFIZI. Είναι ένα από τα σημαντικότερα μουσεία ολόκληρου του κόσμου με έργα των Giotto, Leonardo da Vinci, Botticelli, Michael Αngelo, Raphael, Caravaggio και Rubens.

Πηγή φωτογραφίας: www.pin4fun2950.blogspot.com

Tags Living, travelling, Ταξιδι, φλωρεντία, ιταλια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.3319 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2956 s // Total time: 3.6275 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X