Σύμη: Απλά φανταστική


Σύμη: Απλά φανταστική

Λένε πως το λιμάνι της είναι από τα ωραιότερα των Δωδεκανήσων. Σίγουρα το μικρό νησί με τις νησίδες και βραχονησίδες που το περιτριγυρίζουν, μπορεί να σας ταξιδέψει σε ένα ρομαντικό σκηνικό μακριά από πολύβουες παραλίες και μαζικό τουρισμό.

Ολόκληρη η Σύμη αλλά και τα νησάκια που βρίσκονται γύρω από αυτήν κηρύχθηκαν αρχαιολογικοί χώροι από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, αφού περιλαμβάνουν 159 θέσεις -χώρους και μνημεία. Οι οικισμοί της έχουν χαρακτηριστεί εδώ και χρόνια διατηρητέοι λόγω της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής τους, παραδοσιακής και νεοκλασικής. Το νησί, που γοητεύει τους επισκέπτες του με την ιστορία, έχει να επιδείξει και φυσική ομορφιά σε παραλίες με απότομα βράχια, βότσαλα, άμμο και καταγάλανα νερά. Κι εκεί που δεν το περιμένεις, συναντάς μοναστήρια και ξωκλήσια που προσθέτουν στο τοπίο με τη δική τους αρχιτεκτονική. 

Πού να μείνετε:
1. Τo THE OLD MARKETS, άνοιξε ξανά πρόσφατα στην καρδιά του λιμανιού. Η διατηρητέα γειτονιά θυμίζει άλλες εποχές. Στο boutique hotel η άνεση, οι υπηρεσίες και η πολυτέλεια είναι προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις του σημερινού ταξιδιώτη. Χαλαρώστε με θεραπείες στο spa και απολαύστε εκλεκτό φαγητό στο εστιατόριό του.
2. Τo IAPETOS VILLAGE, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και αποτελείται από γκρουπ παραδοσιακών σπιτιών, που περιβάλλουν ένα εξωτικό κήπο και μία εκπληκτική πισίνα. Βρίσκεται μόλις 200 μέτρα από το λιμάνι.
3. Τo ξενοδοχείο NIRIIDES,  αποτελείται από 5 κτίρια που είναι κτισμένα αμφιθεατρικά σε ένα λόφο του κόλπου «Εμπόριος». Έχετε επιλογή για διαμονή σε standard διαμερίσματα με θέα στη θάλασσα, διαμερίσματα σε ισόγειο με αυλή και κήπο, ένα παραδοσιακά φιλοτεχνημένο διαμέρισμα ή ακόμα και στη Villa Niriides, που είναι ένα αυτόνομο σπίτι.
4. Το ξενοδοχείο ΑΛΙΚΗ, είναι ένα παλιό νεοκλασικό τριώροφο ξενοδοχείο, τρία μέτρα από τη θάλασσα. Απολαύστε τη θέα της θάλασσας από την ταράτσα με τις ξύλινες ξαπλώστρες και ομπρέλες.
5. Το NIREUS, είναι κτισμένο πάνω στο κύμα. Στο ισόγειο του νεοκλασικού ξενοδοχείου θα απολαύσετε φαγητό στο εστιατόριο με θέα πάντα τη θάλασσα, ένα ποτό στο μπαράκι, και φυσικά ελάχιστα μέτρα πιο πέρα τα μπάνια σας.

Τι να κάνετε:
1. Επισκεφθείτε το πιο σημαντικό μοναστήρι της Σύμης, αφιερωμένο στον Αρχάγγελο Μιχαήλ τον Πανορμίτη. Ελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο από όλη την Ελλάδα. Θα δείτε εκεί την εικόνα του Αρχαγγέλου, αλλά και ενδιαφέροντα μουσεία.
2. Περπατήστε, ποδηλατήστε ή πηγαίνετε με αυτοκίνητο από την πόλη προς τον Πανορμίτη στο εσωτερικό του νησιού, όπου η φύση στο οροπέδιο και η θέα θα σας αποζημιώσουν.
3. Κάντε το γύρο του νησιού με καΐκι και επιβιβαστείτε σε ένα που θα σας πάρει και στα κοντινά γύρω νησάκια. Το νησάκι Σεσκλιά βρίσκεται νότια της Σύμης και διαθέτει ωραία παραλία. Πανέμορφα είναι και τα νησάκια Νύμος και Αγία Μαρίνα.

Πού να φάτε:
1. Η ψαροταβέρνα Manos είναι από τα πιο γνωστά στέκια του νησιού. Κάθε λογής ψαρικό θα βρεθεί φρέσκο στο πιάτο σας.
2. Δειπνήστε στη Μυλόπετρα, που θεωρείται το gourmet εστιατόριο του νησιού! Σπιτικό ψωμί και ζυμαρικά, τηγανητή τσιπούρα με ντόπια μπαχαρικά, σολομός με σος κρεμμυδιών σε κρούστα ελιάς, σπιτικά λαζάνια με κουνέλι σε κόκκινο κρασί… Πειστήκατε;
3. Χώρους διασκέδασης θα βρείτε κυρίως στην Άνω Σύμη και το Γιαλό, όπως το Harani Bar ή το Tsati Βar.

Αξίζει να δείτε:
Τον Άγιο Γεώργιο ΔΥΣΑΛΩΝΑΣ, στον Άγιο Γεώργιο. Είναι η πιο εντυπωσιακή παραλία του νησιού, γιατί έχει πίσω της έναν κάθετο βράχο ύψους γύρω στα 300 μέτρα.

Tags travelling, Ταξιδι, σύμη


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.0738 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2757 s // Total time: 3.3495 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X