Γιορτινές Προτάσεις Οινοχόων - μέρος Α


Γιορτινές Προτάσεις Οινοχόων - μέρος Α

Οι καλύτεροι μετρ του κρασιού μάς προτείνουν κρασιά για τα γιορτινά τραπέζια

Σκεπτόμουν τι κρασιά θα προτείνω τα φετινά Χριστούγεννα, για τα εορταστικά τσιμπούσια; Οι μέρες αυτές μας δίνουν κάθε κίνητρο να είμαστε στο τραπέζι με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, αφήνοντας πίσω τη χειρότερη ίσως χρονιά των τελευταίων χρόνων. Και επειδή θέλουμε ό,τι καλύτερο για τους ανθρώπους που αγαπάμε, σκέφτηκα να ζητήσω από φίλους να κάνουν τις δικές τους οινικές εισηγήσεις. Βασικό κριτήριο για μένα ήταν οι φίλοι αυτοί να είναι ενεργοί στο επάγγελμα του οινοχόου. Έτσι, λοιπόν, για τα φετινά εορταστικά τσιμπούσια οκτώ μετρ του κρασιού, μαζί κι εγώ, προτείνουμε σ’ αυτό αλλά και στο επόμενο τεύχος μια μικρή λίστα κρασιών για να σε διευκολύνει στις αγορές σου.
Για να δούμε λοιπόν, πώς θα ντύσουμε οινικά τις φετινές γιορτές.

Βάσος Μανώλη, Risto la Piazza, Πάφος
Ο Βάσος, πρωταθλητής οινοχόος 2009, προτείνει το ποτό του καλωσορίσματος. 2011 Zardetto Prosecco Brut, Superiore Brut, Conegliano Valdobbiadene, D.O.C.G., Ιταλία, €14 (La Maison du Vin). Ίσως μία από τις κορυφαίες ετικέτες Prosecco που κυκλοφορούν στον κόσμο, και σίγουρα στην κυπριακή αγορά. Φίνο, αφρώδες κρασί με ευγένεια και φρεσκάδα και τονισμένη οξύτητα, που το καθιστούν μοναδικό. Όμορφος αφρισμός, φρέσκα αρώματα και δροσιστική αίσθηση, κάνουν κάθε γουλιά του απολαυστική. Πίνεται σκέτο ως απεριτίφ, με πλατό τυριών ή πλατό φρούτων. Με τα υπέροχά του λουλουδένια αρώματα ο Βάσος εισηγείται να το δοκιμάσεις σαν Aperol Spritz. Δηλαδή σε ποτήρι του κρασιού πρόσθεσε λίγο πάγο, 3 μέρη Prosecco, 2 μέρη Aperol, λίγη σόδα και μια φέτα πορτοκάλι.

Ανδρέας Κυπριανού, Vino Cultura Cava & Wine Bar, Λευκωσία
Εξωτικός πάντοτε ο Ανδρέας που πιστεύει ότι ένα τέτοιο κρασί θα προκαλέσει θετικές αντιδράσεις και εκεί στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα εκτιμήσεις το σταφύλι Pinot Noir. Αν το Pinot Noir γεννήθηκε και μεγάλωσε στις κρύες, βόρειες παρυφές του γαλλικού αμπελώνα (Βουργουνδία, Λίγηρας, Αλσατία), τότε δεν είναι περίεργο που έχει εγκλιματιστεί τόσο καλά στη Σονόμα (ΗΠΑ) και το Μάλπορο (Ν. Ζηλανδία) που είναι η τρίτη μας επιλογή πιο κάτω. Το εν λόγω κρασί είναι το 2010 La Crema Pinot Noir, Sonoma Coast, ΗΠΑ, €27 (Vino Cultura). Εξαιρετικό ερυθρό, κομψό και αρωματικό, αλλά και απαράμιλλα νεοκοσμικό. Ελαφρύ και πικάντικο, γεμάτο τανικότητα, έχει όμορφα, δελεαστικά, σύνθετα αρώματα άγριων κερασιών, μπαχαρικών και δαμάσκηνων, σμέουρων, βιολέτας, νότες κακάο και γλυκόριζας και με τη δροσερή οξύτητά του ελκύει κάθε εκπαιδευμένο ουρανίσκο. Είναι ένα κρασί μεγάλης έντασης, ισορροπίας και δομής. Με βάθος και συγκέντρωση, ισορροπημένα με φρέσκια οξύτητα και ορυκτά, χαρακτηριστικά της περιοχής.

Περισσότερα στο Time Out Cyprus

Tags wine, κρασι, food news


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7665 s (249 Queries.) // Parse time: 0.4087 s // Total time: 3.1752 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X