7 μπαχαρικά που προστατεύουν την υγεία μας


7 μπαχαρικά που προστατεύουν την υγεία μας

Η φύση μας προσφέρει απλόχερα τα ευεργετικά της βότανα και μπαχαρικά. Εμείς σας παραθέτουμε εκείνα τα μπαχαρικά που προστατεύουν την υγεία μας.   

Κανέλα
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο «American Journal of Clinical Nutrition», ένα κουταλάκι του γλυκού καθημερινά είναι ικανό να μειώσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και να βοηθήσει στην πρόληψη ή τον έλεγχο του διαβήτη. Βάλτε την κανέλα στο διαιτολόγιό σας για να επωφεληθείτε των ευεργετικών της ιδιοτήτων. 

Φασκόμηλο
Μέσα από μελέτη που πραγματοποιήθηκε αποδεικνύεται πως το φασκόμηλο βοηθά πολύ στην ενίσχυση τόσο της μνήμης όσο και των εγκεφαλικών λειτουργιών. Μπορείτε να καταναλώσετε το φασκόμηλο με τσάι το οποίο είναι και εύγευστο.

Δυόσμος
Ο δυόσμος αποτελεί από τα πιο γνωστά βότανα που χρησιμοποιείται από πολλές νοικοκυρές. Έχει αποδειχθεί πως ο δυόσμος διώχνει την εντερική δυσφορία, ενεργοποιώντας έναν μηχανισμό «αντι-πόνου» στον οργανισμό.  Κυρίως για πόνο στο στομάχι λειτουργεί θετικά.

Γαρύφαλλο
Είναι γνωστό για την αντιγηραντική του επίδραση στον οργανισμό. Αν θέλετε να κρατήσετε την ομορφιά και τη νεανικότητά σας δεν έχετε παρά να χρησιμοποιείτε το γαρύφαλλο σε κάθε σας καταναλωτική κίνηση. Θα γίνει το ιδανικό βότανο.

Μοσχοκάρυδο
Το μοσχοκάρυδο έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές και είναι η λύση σε διάφορα οιδήματα. Σε αφέψημα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και να σας βοηθήσει σε πρηξίματα και πόνους.

Γλυκάνισος
Χαλαρώνει τους μυς του γαστρεντερικού συστήματος, καταπραΰνοντας τον πόνο. Γι’ αυτό συστήνεται ακόμη και για βρέφη.

Θυμάρι
Τα αντιοξειδωτικά στοιχεία που περιέχει μπορούν να ανακουφίσουν ασθενείς με αναπνευστικές ασθένειες όπως η βρογχίτιδα, ενώ παράλληλα διευκολύνουν την αναπνοή, ακόμα και αν δεν είστε άρρωστοι.

Tags Διατροφή, ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ, Δυόσμος, ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 4.0024 s (233 Queries.) // Parse time: 0.3270 s // Total time: 4.3294 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X