Ερωτύλοι οι Γάλλοι πρόεδροι! Μόνο ο Ντε Γκολ χωρίς ροζ σκάνδαλο


Ερωτύλοι οι Γάλλοι πρόεδροι! Μόνο ο Ντε Γκολ χωρίς ροζ σκάνδαλο

O μόνος πιστός στη σύντροφό του αποδεικνύεται ο στρατηγός Σαρλ Ντε Γκόλ απο όλους του προέδρους της Γαλλικής Δημοκρατίας, καθώς όλοι ανεξαιρέτως η διάδοχοί του,  υπήρξαν «θύματα» ερωτικών περιπετειών και ροζ σκανδάλων -άλλοτε μικρών και άλλοτε μεγαλύτερων.

Ακόμη κι ο σχολαστικός και πάντα προσεκτικός Ζορζ Πομπιντού απασχόλησε τον σκανδαλοθηρικό Τύπο, με την υπόθεση Μαρκοβίτς. Το σκάνδαλο, που ξεσπά το 1968 ύστερα από τη δολοφονία υπό μυστηριώδεις συνθήκες Σέρβου σωματοφύλακα του Αλέν Ντελόν, εμπλέκει την πρώτη κυρία της Γαλλίας Κλοντ Πομπιντού σε ομαδικά σεξουαλικά όργια. Ο Πομπιντού υποστηρίζει ότι είναι θύμα συνωμοσίας, ενώ η αποκάλυψη δεν ανακόπτει την πορεία του προς την προεδρία ένα χρόνο αργότερα.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ο «δον ζουάν» της Σαμς Ελιζέ,  Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν, που «συλλέγει» τις γυναικείες κατακτήσεις, αδιαφορώντας για τις σχετικές αποκαλύψεις. Κανείς από τους παλαιότερους άλλωστε δεν θα ξεχάσει το σκάνδαλο Μποκάσα, στο οποίοο Γάλλος πρόεδρος φαίνεται πως είχε έλθει σε ερωτικές περιπτύξεις με την σύζυγο του Αυτοκράτορα της κεντροαφικανικής Δημοκρατίας.

Κατακραυγή είχε προκαλέσει και ο διάδοχος του Ζισκάρ στην προεδρία, Φρανσουά Μιτεράν, όχι λόγω των πολυάριθμων εξωσυζυγικών του σχέσεων ή της εκτός γάμου κόρης που απέκτησε ενόσω ήταν πρόεδρος, αλλά εξαιτίας της επιλογής του να αξιοποιήσει κρατικά μέσα για να κρατήσει τη σχέση του μυστική. Το 1983, ο πρόεδρος Μιτεράν πληροφορείται ότι κοσμικοί κύκλοι του Παρισιού συζητούν την παράνομη σχέση του με την ιστορικό τέχνης Αν Πενζό και τη νόθα κόρη που το ζεύγος έχει αποκτήσει. Σε μια προσπάθεια να εμποδίσει τη διαρροή της πληροφορίας, ο Μιτεράν διατάζει τον αρχηγό της αντιτρομοκρατικής να δημιουργήσει ειδική υπηρεσία παρακολούθησης τηλεφώνων δημοσιογράφων και κοσμικών Παριζιάνων. Ο «πυρήνας των Ηλυσίων», όπως ονομάζεται η ομάδα παρακολούθησης, αμαύρωσε για πάντα τη φήμη του Μιτεράν.

Ενας πραγματικός γερόλυκος των εξωσυζυγικών σχέσεων, ο Ζακ Σιράκ πέτυχε να κρατήσει τις κατακτήσεις του μακριά από τη δημοσιότητα, έχοντας εξασφαλίσει τη σιωπηρή συγκατάβαση της πολιτικά φιλόδοξης και δυναμικής συζύγου του, Μπερναντέτ.

Εξαίρεση στον κανόνα, ο Νικολά Σαρκοζί ο οποίος προέβαλε πανέξυπνα τις ατοπίες της πρώην συζύγου του, κέδρισε επικοινωνιακά και κέρδισε και την ... Κάρλα Μπρούνι!

Σήμερα, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάν δεν σποάει την παράδοση επιβεβαιώνοντας την ερωτική διάθεση που διακατέχει εδώ και χρόνια τα Ηλύσια Πεδία.

Tags γαλλια, προεδρος, ροζ σκανδαλο


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6510 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2677 s // Total time: 2.9187 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X