Λιπομεταφορά: H δημοφιλής λύση


Λιπομεταφορά: H δημοφιλής λύση

Ο Δρ Ανδρέας Ζ. Μαλλουρής μας μαθαίνει πως αξιοποιούμε το λίπος

Το λίπος μπορεί να αξιοποιηθεί. Μεταφέροντας το σε μια νέα θέση, είναι πλέον χρήσιμο και όχι ανεπιθύμητο κακό.

Το Fat grafting ή λιπομεταφορά, είναι μια επέμβαση ολύ δημοφιλής παγκοσμίως με πολλαπλές εφαρμογές. τόσο στην Αισθητική Χειρουργική, όσο και στην Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική.

Η λιπομεταφορά είναι ουσιαστικά αυτομεταμόσχευση λίπους, δηλαδή λήψης λίπους από κάποια σημεία του σώματος και μεταφορά τους στα σημεία που θέλουμε να συμπληρώσουμε όγκο.
Το σημαντικότερο όμως πλεονέκτημα της μεταφοράς του λίπους λόγω της περιεκτικότητας του σε βλαστοκύτταρα και της δυναμικής συμπεριφοράς που τα συνοδεύει, είναι και η βελτίωση της ποιότητας του υπερκείμενου δέρματος και ουλών.

Η επέμβαση είναι απλή στα χέρια έμπειρων Πλαστικών Χειρουργών που γνωρίζουν τις αρχές της ορθής λήψης, επεξεργασίας και εφαρμογής του μοσχεύματος του λίπους.

Πρακτικά πού μπορεί να εφαρμοστεί;
Η μέθοδος δύναται να εφαρμοστεί σε ελλείματα όγκου στο πρόσωπο όπως στα ζυγωματικά, στις παρειές, στις ρινοπαρειακές αύλακες. Είναι μέθοδος διόρθωσης της λέπτυνσης του δέρματος της ραχιαίας επιφάνειας των χεριών λόγω γήρανσης.

Η μέθοδος αυτη τείνει να  χρησιμοποιείται στην αποκατάσταση του μαστού, στην αυξητική στήθους και στη προσπάθεια βελτίωσης ουλών. Επίσης βρίσκει εφαρμογή στις διορθωτικές παρεμβάσεις μετά από λιποαναρροφήση για την  εξάλειψη εντυπωμάτων.

Μια ενδιαφέρουσα εφαρμογή της μεθόδου αναφέρεται στην  αποκατάσταση σε συγγενή νοσήματα όπως στην ημιπροσωπική ατροφία. Προϋπόθεση βέβαια ο ασθενής να έχει επαρκείς αποθήκες λίπους για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ικανή ποσότητα λίπους.

Ο τρόπος μεταμόσχευσης και επεξεργασίας του λίπους έχει αλλαξει από τη προηγούμενη δεκαετία, συμβάλοντας έτσι στην μεγαλύτερη επιβίωση του μοσχεύματος του λίπους.
Μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία ή με γενική αναισθησία ανάλογα με την ποσότητα του λίπους που χρειάζεται να μεταφερθεί και το σημείο που θα εφαρμοστεί το μόσχευμα λίπους, όπως και η γενική κατάσταση του ασθενούς.

Λαμβάνεται το λίπος και μετά από κατάλληλη επεξεργασία, ώστε το μόσχευμα να περιέχει μόνο λιποκύτταρα και βλαστοκύτταρα, τοποθετείται με ανάλογες μικροκάνουλες με μεθόδους που εξασφαλίζουν επαρκή επιβίωση του λίπους στη νέα του θέση.

Η λιπομεταφορά είναι μια μέθοδος με ραγδαία εξέλιξη και με πολλαπλές εφαρμογής  τα τελευταία χρόνια που έχει δώσει λύσεις σε προβλήματα τόσο της Επανορθωτικής όσο και της Αισθητικής χειρουργικής.

Δρ Ανδρέας Ζ. Μαλλουρής
Πλαστικός Χειρουργός, M.D,Ph.D
Κέντρο Ιατρικής Αισθητικής ideal Aesthetics,
Λεωφ. Αθαλάσσης και Αμφιπόλεως 2, 3ος όροφος. Λευκωσία
Τηλ: 22 769300
Κιν.: 97 871717
a.mallouris@gmail.com

Tags λίπος, αισθητικη, χειρουργικη, Ανδρέας Ζ. Μαλλουρής


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0041 s (231 Queries.) // Parse time: 0.3151 s // Total time: 2.3192 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X