Όμορφα μάτια και βλεφαροπλαστική


Όμορφα μάτια και βλεφαροπλαστική

Ο Δρ Ανδρέας Ζ. Μαλλουρής μας εξηγεί τα πάντα για τη βλεφαροπλαστική

Τα μάτια, λένε, είναι ο καθρέφτης της ψυχής. Η αντανάκλαση της εσωτερικής μας ομορφιάς. Τα σημάδια του χρόνου, της κούρασης και του στρες,  όμως, είναι ικανά να «θαμπώσουν»  αυτό τον «καθρέφτη». Οι σακούλες κάτω από τα μάτια, το ρυτιδωμένο και χαλαρό δέρμα των βλεφάρων και τα πτωτικά φρύδια, δείχνουν το πρόσωπο κουρασμένο και με θλιμμένη έκφραση.

Η βλεφαροπλαστική, είναι μια πολύ συχνή επέμβαση και κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος, όχι μόνο στο γυναικείο αλλά και τον ανδρικό πληθυσμό,

Η επέμβαση αυτή ενδείκνυται σε ενήλικες οποιασδήποτε ηλικίας γιατί η χαλάρωση του δέρματος των βλεφάρων και η πρόπτωση του λίπους δεν είναι κατ ανάγκην ανάλογη της ηλικίας.

Η αισθητική αποκατάσταση των βλεφάρων με την αφαίρεση της πρόπτωσης του λίπους και του επιπλέον δέρματος μπορεί να φωτίσει το πρόσωπο και να εξαφανίζει την «κουρασμένη όψη».
Η βλεφαροπλαστική πολλές φορές συνδυάζεται με λίφτινγκ προσώπου όπως και μετώπου, όπως και με άλλες μεθόδους αναζωογόνησης.
Όταν αφαιρούμε τη περίσσεια του δέρματος μόνο από το άνω βλέφαρο και το λίπος που προπίπτει, μιλάμε για  άνω βλεφαροπλαστική.
Με κατάλληλες μεθόδους μπορεί να γίνει ανόρθωση και στο φρδι.
Στην κάτω βλεφαροπλαστική αφαιρούμε ανάλογα τη περίσσεια του λίπους και του δέρματος που αφορούν στο κάτω βλέφαρο.
Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία ή μέθη και διαρκεί ανάλογα με την έκταση του προβλήματος, από 45 λεπτά μέχρι 1 ώρα και 30 λεπτά.
Οι ραφές, αφαιρούνται μετά την πάροδο τεσσάρων ημερών.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
Φαίνονται οι τομές;
Η τομή στο άνω βλέφαρο γίνεται στην άνω βλεφαρική πτυχή που μετά από λίγες μέρες με την επούλωση δεν είναι ορατή. Στην βλεφαροπλαστική που αφορά στο κάτω βλέφαρο γίνεται κάτω από τις βλεφαρίδες σε σημείο που με την επούλωση να μη είναι εμφανής η τομή. Υπάρχει η δυνατότητα κάτω βλεφαροπλαστικής με laser όπου η τομή είναι εσωτερική στον επιπεφυκότα .

Ποιά είναι η αποθεραπεία;
Λόγω του πολύ λεπτού δέρματος στη περιοχή των βλεφάρων, τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει ο ασθενής θα είναι το πρήξιμο και οι μελανιές που απορροφούνται ανάλογα. Συνήθως όταν αφορά και κάτω βλεφαροπλαστική μέχρι τη μια βδομάδα με 10 μέρες επέρχεται πλήρης αποκατάσταση. Πιθανόν να υπάρχει ευαισθησία στο φώς και να χρειαστούν σκούρα γυαλιά για 2 βδομάδες  όπως και ξηρότητα στα μάτια που αντιμετωπίζεται με σταγόνες φυσικών δακρύων μόνο για λίγες μέρες.

Συμπερασματικά, πρόκειται για επέμβαση ουσιαστικής σημασίας στην αισθητική του προσώπου όπου χαρίζει ξεκούραστο βλέμμα.

Δρ Ανδρέας Ζ. Μαλλουρής
Πλαστικός Χειρουργός, M.D,Ph.D
Κέντρο Ιατρικής Αισθητικής ideal Aesthetics,
Λεωφ. Αθαλάσσης και Αμφιπόλεως 2, 3ος όροφος, Λευκωσια
Τηλ: 22 769300
Κιν.: 97 871717
a.mallouris@gmail.com

Tags βλεφαροπλαστική, Ανδρέας Ζ. Μαλλουρής, αισθητικη, χειρουργικη


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0008 s (1 Queries.) // Parse time: 0.0301 s // Total time: 0.0309 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X