Όσκαρ 2014: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις


Όσκαρ 2014: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Φόρεσε τις πιο glam πιτζάμες σου και μείνε στο ilovestyle.com για τη μεγάλη βραδιά

Τα 86α βραβεία Όσκαρ θα αρχίσουν στις 3.30 π.μ ώρα Κύπρου ενώ τα φλας των φωτογράφων στο κόκκινο χαλί θα αρχίσουν να ανάβουν στις 2.00 π.μ.. Υπολογίζεται πως η απονομή θα ολοκληρωθεί γύρω στις 6.30 π.μ ώρα Κύπρου, αλλά, οι μακροσκελείς ομιλίες προκαλούν πάντα καθυστέρηση. Οπότε, κάθισε αναπαυτικά.

And the Oscar goes to...
Συνολικά εννέα ταινίες διεκδικούν το μεγάλο βραβείο (το όριο είναι δέκα), με το υπαρξιακό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας "Gravity" του Alfonso Cuarόn, με πρωταγωνίστρια τη Sandra Bullock (υποψήφια για Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου) να μας ταξιδεύει στο άπειρο του διαστήματος και την α λα 70s κομεντί "American Hustle" του David O. Russell με ένα all star cast (Christopher Bale, Amy Adams, Bradley Cooper και Jennifer Lawrence, όλοι υποψήφιοι για Όσκαρ), να οδηγούν την κούρσα των βραβείων συγκεντρώνοντας από δέκα υποψηφιότητες η κάθε μία.

Μια ανάσα μετά, με εννέα υποψηφιότητες συναντούμε το ιστορικό δράμα "12 Years a Slave" (ίσως το μεγαλύτερο φαβορί για το βραβείο Καλύτερης Ταινίας) του Βρετανού σκηνοθέτη Steve McQueen, το οποίο βασίζεται στην αυτοβιογραφία του βιολιστή-σκλάβου Solomon Northup (τον οποίο ενσαρκώνει ο υποψήφιος για Όσκαρ Chiwetel Ejiofor), ενώ ακολουθούν με έξι υποψηφιότητες οι ταινίες "Dallas Buyers Club" με τους Matthew McConaughey και Jared Leto να υποδύονται μαεστρικά δύο ασθενείς με AIDS και να διεκδικούν το Όσκαρ Α΄ και Β΄ Ανδρικού Ρόλου αντίστοιχα και το "Captain Phillips" του Paul Greengrass -ο οποίος δεν κατάφερε να κερδίσει μια θέση στη σκηνοθετική πεντάδα, όπως ούτε δυστυχώς και ο Tom Hanks για την ερμηνεία του. Έξι υποψηφιότητες έλαβε και το ασπρόμαυρο φιλμ "Nebraska" του ελληνικής καταγωγής Alexander Payne, για το οποίο μάλιστα Όσκαρ διεκδικεί και ο Φαίδωνας Παπαμιχαήλ για τη φωτογραφία του.

Η ταινία "The Wolf of Wall Street" -η οποία οδήγησε για όγδοη φορά τον Martin Scorsese στις υποψηφιότητες για Όσκαρ- διεκδικεί συνολικά πέντε βραβεία, ανάμεσά τους και αυτό του Καλύτερου Ηθοποιού για τον Leonardo DiCaprio, ενώ τον ίδιο αριθμό υποψηφιοτήτων έχει λάβει και η ταινία "Her" του Spike Jonze, ο οποίος είναι ο επικρατέστερος για να κερδίσει το βραβείο Καλύτερου Σεναρίου. Η ταινία "Philomena" του Stephen Frears διεκδικεί τέσσερα βραβεία, ανάμεσά τους και αυτό της Καλύτερης Ηθοποιού για τη σπουδαία ερμηνεία της Judi Dench. Η "Blue Jasmine" του Woody Allen (υποψήφιος για Όσκαρ Σεναρίου) αρκέστηκε στις τρεις υποψηφιότητες, με την Cate Blanchett να έχει (σχεδόν) σίγουρα στο τσεπάκι της το Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου, ενώ η Meryl Streep πρόσθεσε τη δέκατη όγδοη υποψηφιότητα για Όσκαρ στο βιογραφικό της για την ερμηνεία της στην ταινία "August: Osage County", την ίδια ώρα που η συμπρωταγωνίστριά της Julia Roberts είναι υποψήφια για Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου, δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά την "Erin Brockovich".

Απρόσκλητος καλεσμένος η βροχή
Στο μεταξύ, η καταρρακτώδης βροχή που πέφτει στο Λος Άντζελες αποτελεί εφιάλτη και την νούμερο ένα απειλή για τις εμφανίσεις των αστέρων του Χόλιγουντ στο κόκκινο χαλί.

Οι προετοιμασίες έξω από το Dolby Theater είναι πυρετώδεις.


«Δουλεύω για τα Όσκαρ εδώ 20 χρόνια και αυτό είναι ό,τι χειρότερο έχω δει και ακόμα δεν έχει τελειώσει, γιατί λένε ότι η βροχή θα συνεχιστεί μέχρι το απόγευμα της Κυριακής», δήλωσε ο τεχνικός Τζορτζ Έντουαρτς.

Οι υποψήφιοι πάντως δεν φαίνεται να ενοχλούνται ιδιαίτερα. Ο Φέλιξ Βαν Γκρόνιγκεν, σκηνοθέτης της ταινίας «Ραγισμένα Όνειρα», βλέπει τη θετική πλευρά.

«Το βρεγμένο χαλί ίσως να προκαλέσει ένα μικρό χάος. Κάποιοι λοιπόν θα έχουν πολλή δουλειά την Κυριακή. Πρόκειται για μια δουλειά που δεν έχει τόσο γκλάμουρ», δήλωσε γελώντας ο δημιουργός

Το αδιάβροχο πλαστικό, πάντως, προστατεύει το κόκκινο χαλί από τις άγριες διαθέσεις του καιρού.
Το «Singin’ In The Rain» με τον αξέχαστο Τζιν Κέλι δεν κέρδισε κανένα Όσκαρ. Ίσως τώρα να ήρθε η ώρα της… εκδίκησης για την πιο δημοφιλή μουσική ταινία στην ιστορία της έβδομης τέχνης.

Tags οσκαρ, οσκαρ 2014


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4113 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2554 s // Total time: 2.6668 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X