Βουκουρέστι: Η πόλη με τα μυστικά και τη φυσική ομορφιά


Βουκουρέστι: Η πόλη με τα μυστικά και τη φυσική ομορφιά

Η εμπειρία μπορεί να αποβεί μοναδική, ιδίως αν είστε φαν του Κόμη Δράκουλα. Το Βουκουρέστι ξέρει να εντυπωσιάζει, αυτό είναι σίγουρο, έχοντας ως δυνατό όπλο τις φυσικές του ομορφιές και, από την άλλη, κτίρια γεμάτα ιστορία και μύθους.

Είτε σας ενδιαφέρουν μουσεία και γκαλερί είτε αρχιτεκτονικά κατασκευάσματα που εντυπωσιάζουν, το Βουκουρέστι θα σας κρατήσει απασχολημένους για αρκετές ημέρες. Από την άλλη, αν σας αρέσουν οι λίμνες και τα πάρκα, πάλι θα βγείτε κερδισμένοι. Το, δε, shopping, θα το απολαύσετε τόσο στα μεγάλα καταστήματα, για τις καλές τιμές που διαθέτουν, όσο και στις αγορές παντός είδους, για τα ασυνήθιστα αντικείμενα που θα βρείτε εκεί. Αν πάλι κυνηγάτε μύθους και φαντάσματα, επιλέξατε το ιδανικό μέρος! Εμείς απλώς σας βάζουμε την ιδέα να ψάξετε να βρείτε αν ο Κόμης Δράκουλας υπήρξε ποτέ πραγματικά και πώς ξεκίνησε η ιστορία του…

Πού να μείνετε:
1. ΤΟ CASA CASPA, (5 αστ.,), είναι ένα ιστορικό ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης, που διατηρεί την πολυτελή, κλασική του αίγλη, ακόμη και μετά την ανακαίνισή του. Κτισμένο το 1852, αποτελεί σύμβολο της παλιάς αριστοκρατίας. Επιλέξτε την αυτοκρατορική σουίτα για maximum άνεση.
2. ΤΟ EPOQUE HOTEL, (5 αστ.,), που διαθέτει μόνο σουίτες -οι οποίες έχουν μπαλκόνι και θέα προς το πάρκο-, βρίσκεται κοντά στο κεντρικό πάρκο Cismigiu. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν εσωτερική πισίνα, σάουνα και χαμάμ, ενώ προσφέρεται και ποικιλία μασάζ και περιποιήσεων.
3. ΤΟ Z EXECUTIVE BOUTIQUE HOTEL, (4 αστ.,), άνοιξε μόλις το 2010 και βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο του Βουκουρεστίου. Εκεί θα απολαύσετε το πρόγευμά σας στο δέκατο όροφο, μαγεμένοι από την πανοραμική θέα, ενώ το βράδυ θα πάρετε το cocktail σας στο Sky Lounge με συνοδεία τα αστέρια.
4. ΤΟ UNIQUE HOTEL, (4 αστ.,), ανακαινίστηκε το καλοκαίρι του 2011 και αποτελεί ένα μοντέρνο και άνετο χώρο για τη διαμονή σας, τοποθετημένο κοντά σε πολλά από τα κύρια αξιοθέατα του Βουκουρεστίου.
5. ΤΟ HERASTRAU HOTEL, (3 αστ.,), όπως φανερώνει και το όνομά του, βρίσκεται μέσα στο τεράστιο πάρκο Herastrau. Η θέα του λοιπόν είναι η λίμνη και το πράσινο του πάρκου, ενώ τα γήπεδα τένις που διαθέτει λειτουργούν ολόχρονα.

Τι να κάνετε:
1. ΑΝ θέλετε κάτι περισσότερο από… φαγητό, επισκεφθείτε το ατμοσφαιρικό Count Dracula Club.
2. TΟ CARU CU BERE, είναι η αρχαιότερη μπιραρία της πρωτεύουσας και σερβίρει παλιές τοπικές συνταγές μέσα σε ένα χώρο με «large χαρακτήρα».
3. ΓΙΑ ΒΡΑΔΙΝΗ διασκέδαση, ένα από τα καλύτερα και χλιδάτα μέρη είναι το Bamboo Club, που διαθέτει προσεγμένη αρχιτεκτονική και διακόσμηση και προσφέρει ένα πλούσιο πρόγραμμα.
4. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ στο πάρκο Herastrau, στο βόρειο τμήμα της πόλης. Μεταξύ άλλων, θα κάνετε βαρκάδα στις λίμνες του και θα περιπλανηθείτε στο Village Museum. Σε αυτό το ανοικτό μουσείο θα δείτε περισσότερα από 300 κτίσματα, όπως εκκλησίες, αγροτικά σπίτια και ανεμόμυλους, όλα χαρακτηριστικά δείγματα της υπαίθρου της Ρουμανίας. 
5. ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ θα βρείτε τους βοτανικούς κήπους (Gradina Botanica) με περισσότερα από 10.000 είδη φυτών από κάθε γωνιά του πλανήτη.
6. ΚΑΝΤΕ ΕΞΟΡΜΗΣΗ στο χωριό Snagov, 40 χιλιόμετρα από το Βουκουρέστι. Στη μεγάλη λίμνη της περιοχής οι εκδρομείς ασχολούνται με θαλάσσια σπορ, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το μοναστήρι. Μάλιστα, σε ένα νησάκι της λίμνης λέγεται ότι βρίσκεται ο τάφος του Κόμη Δράκουλα.

Μη χάσετε:
ΤΟ «ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ», το κτίριο της Βουλής, που είναι σήμερα το δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο δημόσιας διοίκησης στον κόσμο, μετά το Πεντάγωνο των ΗΠΑ. Χαρακτηριστικό δείγμα της μεγαλομανίας τού Nicolae Ceausescu (Νικολάε Τσαουσέσκου), κτίστηκε τη δεκαετία του 1980 για να στεγάσει την κεντρική επιτροπή του κόμματος, το προεδρικό γραφείο και τα υπουργεία. 20.000 εργάτες και 700 αρχιτέκτονες δούλεψαν για να υψώσουν 12 ορόφους, όπου περιλαμβάνονται 1.100 δωμάτια.

Πηγή φωτογραφίας: bucharest.romaniaexplorer.com

Tags Living, travelling, Ταξιδι, βουκουρέστι


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6655 s (234 Queries.) // Parse time: 0.3038 s // Total time: 2.9694 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X