Υποβιβάστηκαν Κέιμπριτζ και Οξφόρδη!


Υποβιβάστηκαν Κέιμπριτζ και Οξφόρδη!

Τριπλέτα αμερικανικών ακαδημαϊκών σούπερμπραντ στην κορυφή της παγκόσμιας εκπαίδευσης.  

Τα διάσημα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Κέιμπριτζ, γνωστά και ως «Οξμπριτζ» στη διεθνή ακαδημαϊκή διάλεκτο, υποβιβάστηκαν χθες στην έγκυρη διεθνή κατάταξη πανεπιστημίων των «Τάιμς» σε σύγκριση με τα ανταγωνιστικά τους αμερικανικά πανεπιστήμια. Και τα δύο έχασαν μία θέση, με το Κέιμπριτζ, το βρετανικό πανεπιστήμιο με την υψηλότερη κατάταξη, να βρίσκεται πλέον στην τέταρτη θέση (απο τρίτο πέρυσι), ενώ η Οξφόρδη από την τέταρτη έπεσε στην πέμπτη θέση.
Στην κορυφή της φετινής κατάταξης των 100 καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου που δημοσιεύτηκε στην εκπαιδευτική επιθεώρηση των «Τάιμς» βρίσκονται πλέον 3 αμερικανικά πανεπιστήμια - σούπερμπραντ, με πρώτο το διάσημο Χάρβαρντ, δεύτερο το ΜΙΤ (και τα δύο εδρεύουν στη Μασαχουσέτη) και τρίτο το Στάνφορντ στην Καλιφόρνια.
Ελληνικό πανεπιστήμιο δεν θα βρει κανείς ανάμεσα στα 100 καλύτερα του κόσμου, θα βρει όμως ένα τουρκικό, το Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μέσης Ανατολής με έδρα την Αγκυρα, στις θέσεις 71-80. Επίσης, θα βρει πανεπιστήμια από τη Βραζιλία, την Κορέα, την Ελβετία, τη Σουηδία, την Κίνα, τη Σιγκαπούρη κ.α. Το μερίδιο του λέοντος πήραν πάντως για μία ακόμα χρονιά τα αμερικανικά ιδρύματα με 46 στα 100 καλύτερα, ενώ ακολουθεί η Βρετανία με 10 πανεπιστήμια στην κατάταξη.
Παρότι πάντως η Βρετανία χάνει από τις ΗΠΑ, το Λονδίνο είναι η πόλη με τα περισσότερα ιδρύματα στην παγκόμια κατάταξη: η βρετανική πρωτεύουσα έχει έξι πανεπιστήμια στα κορυφαία 100, με πρώτο το Imperial College ακολουθούμενο από τη London School of Economics.

Το τοπ 5
1. Χάρβαρντ - ΗΠΑ
2. Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) - ΗΠΑ
3. Στάνφορντ - ΗΠΑ
4. Κέιμπριτζ - Βρετανία
5. Οξφόρδη - Βρετανία

Tags ΚΕΙΜΠΡΙΤΖ, ΟΞΦΟΡΔΗ, πανεπιστημιο, αμερικη


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2812 s (228 Queries.) // Parse time: 1.7868 s // Total time: 4.0680 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X