Μάθετε πως θα αντιμετωπίσετε τη γυναικεία τριχόπτωση


Μάθετε πως θα αντιμετωπίσετε τη γυναικεία τριχόπτωση

Το να χάνουμε μαλλιά είναι φυσιολογικό, χάνουμε περίπου 100 τρίχες  ημερισίος, ο ομαλός κύκλος της αλλαγής αυτής έχει ως αποτέλεσμα την αναπλήρωση της κάθε τρίχας κάθε 3 με 5 χρόνια. Δυστυχώς για ορισμένες γυναίκες είναι πιο σοβαρό και επηρεάζει ένα μεγάλο βαθμό γυναικών άνω των 40 χρόνων.  

Τι μπορεί να προκαλέσει τριχόπτωση
Ο πιο συνηθισμένος τύπος τριχόπτωσης στις γυναίκες προκαλείται απο διάφορα  γεγονότα που μπορεί να επηρεάσουν την ζωή της π.χ αλλαγή σπιτιού, εγκυμοσύνη, απώλεια αίματος, κακή διατροφή και στρές,  οδηγώντας διστυχώς  στην αραίιωση των μαλλιών. Η γυναικεία ανδρογενετική αλωπεκίαση (τριχόπτωση) μπορεί να εμφανίζεται σαν διάχυτη αραίωση στη πρόσοψη και την περιοχή της κορώνας  και ποτέ στα πλάγια η πίσω στο κεφάλι.

Αυτή είναι μια αργή πρόοδος και πολύ σπάνια απογυμνώνει την περιόχη. Η ανδρογενετική αλωπεκίαση στις γυναίκες συνήθως ξεκινά με τις αλλαγές των ορμόνων μετά την εφηβεία, εγκυμοσύνη η εμμηνόπαυση και είναι επίσης εμφανής  στις  γυναίκες άνω των 80 χρόνων. Γυναίκες με αυτού του τύπου τριχόπτωσης μπορεί να έχουν λιπαρά μαλλιά και ανάπτυξη  τριχών στο σώμα.

Η Ανδρογενετική Αλωπεκίαση έχει 3 αίτια
1) Ηλικία, η ανδρογενετική αλωπεκίαση μπορεί να ξεκινήσει απο την εφηβεία, εγκυμοσύνη μετά την εμμηνόπαυση και στα γεράματα.
2) Κληρονομικό (απο την μητρική μητέρα)
3) Τεστοστερόνη, η φυσιολογική μέτριση τεστοστερόνης μπορεί να προκαλέσει τριχόπτωση σε πολλές γυναίκες.
Αραίωση των μαλλιών μετά την εμμηνόπαυση είναι συναφή με την μείωση των οιστρογόνων.

Διάγνωση
Σ’αυτές τις περιπτώσεις εξετάζουμε το πλήρες ιατρικό ιστορικό του ατόμου που αντημετωπίζει την ανδρογενετική αλωπεκίαση , την ομαλή λειτουργεία του θυρεοειδούς, μέτρηση της φερριτίνης  όπως επίσης οποιαδήποτε λήψη φαρμάκων για να μπορέσουμε να αποκλείσουμε οποιεσδήποτε άλλες αιτίες της τριχόπτωσης. Γυναικεία τριχόπτωση είναι αρκετές φορές περίπλοκη, με το 72% των γυναικών που αντημετωπίζουν ανδρογενετική τριχόπτωση να έχουν επίσης  και ανεπάρκεια σιδήρου.

Θεραπεία
Τις περισσότερες φορές η τριχόπτωση είναι προσωρινή και αν γίνει σωστή διάγνωση  και θεραπεία  η τριχόπτωση μπορεί να σταματήσει και να ρυθμιστεί σε φυσιολογικά επίπεδα.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείται να επικοινωνήσετε με την Τιχολόγο της κλινικής μας Κα Δανάη Ριαλά ΜΙΤ (Μέλος του Ινστιτούτου Τριχολογίας Ηνωμένου Βασιλείου)
Τηλ. Επικοινωνίας, 96 775166
 

Tags μαλλιά, τριχοπτωση, περιποίηση, θεραπεια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.8037 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3040 s // Total time: 2.1077 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X