Τα μυστικά του stretching


Τα μυστικά του stretching

Ενισχύστε την καλή υγεία και την ευλυγισία των μυών, των αρθρώσεων και των συνδέσμων  

Καμία άσκηση δεν είναι ολοκληρωμένη αν δεν γίνουν διατάσεις. Όλες οι ασκήσεις είτε αναερόβιες (με βάρη) είτε αερόβιες (aerobic, bokwa, τρέξιμο, περπάτημα, ποδηλασία κτλ.) πρέπει να ξεκινούν και να τελειώνουν με πολύ καλές διατάσεις σε όλο το σώμα, οι οποίες:

• Ενισχύουν την ελαστικότητα και την καλή υγεία των μυών, των αρθρώσεων, των συνδέσμων και όλων των μαλακών μορίων της περιοχής όπου γίνονται. Όσο μεγαλύτερη ελαστικότητα έχουν οι μαλακοί ιστοί του στηρικτικού συστήματος τόσο μεγαλύτερη δυνατότητα έχουν να ανταποκριθούν σε υψηλότερες απαιτήσεις.

• Εξασφαλίζουν ευλυγισία, που είναι η προϋπόθεση για τη σωστή εκτέλεση απαιτητικών τεχνικών. Η διατήρηση της ευλυγισίας των μυών είναι κάτι σημαντικό γιατί αυτή ελαττώνεται στον άνθρωπο με την πάροδο των ετών και όσο μειώνεται η αθλητική δραστηριότητα. Πάντα να έχετε στο μυαλό σας ότι η ευλυγισία είναι ένας σημαντικός τομέας της συνολικής φυσικής κατάστασης και εξαρτάται από το φύλο ,την ηλικία και την ποσότητα της τακτικής άσκησης.

• Βοηθούν επίσης στο να αποφευχθεί μυϊκός τραυματισμός ή κάκωση. Ακόμα, μελέτες έχουν δείξει πώς είναι ωφέλιμες στο να αποφευχθεί ενδεχόμενη οστεοαρθρίτιδα.

• Αποκαθιστούν μετά την προπόνηση τη νευρομυϊκή ισορροπία και ρίχνουν το μυϊκό τόνο.

• Δίνουν την ευκαιρία για ξεκούραση και χαλάρωση, όταν γίνονται αργά και σωστά μετά την άσκηση.

ΣΤΑΛΩ ΠΙΣΤΕΝΤΗ
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΦΑΑ ΑΘΗΝΩΝ
PILATES MASTER TRAINER
GROUP & PERSONAL TRAINER
Salto Health and Fitness
saltohealthandfitness@hotmail.com

Tags ΤΕΝΤΩΜΑΤΑ, γυμναστικη, ΜΥΕΣ, ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2118 s (252 Queries.) // Parse time: 0.3750 s // Total time: 2.5869 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X