4 βιταμίνες για υγιή και δυνατά μαλλιά


4 βιταμίνες για υγιή και δυνατά μαλλιά

Τριχόπτωση και άλλα προβλήματα σχετικά με την υγιεία των μαλλιών μπορεί να ωφείλονται σε γενετικούς  παράγοντες  ή  λόγω ηλικίας . Σε ορισμένες περιπτώσεις όμως, διατροφολογικές  ελλείψεις  μπρορεί να επηρεάσουν την υγεία των μαλλιών μας .  

Ένα απο τα συμπτώματα έλλειψης πρωτείνης είναι μαλλιά εύθραυστα, αραιά, θαμπά και χωρίς λάμψη.  Αποκατάσταση και συμπλήρωση της πρωτείνης αντιστρέφει αυτά τα συμπτώματα.
Επίσης ελλείψεις  διαφόρων βιταμινών και μετάλλων μπορεί να επηρεάσει την εμφάνιση των μαλλιών μας και να οδηγήσει σε τριχόπτωση ή σε άλλα προβλήματα.

Βιταμινη Α, Ενα συνηθές σύμπτωμα έλλειψης της βιταμίνης Α  είναι πιτυρίδα και τριχόπτωση, αυξημένη δόση της βιταμίνης Α μπορεί να αντιστρέψει αυτά τα συμπτώματα αλλά μόνο όταν αυτή η έλλειψη προέρχεται απο διαιτολογική έλλειψη της συγκεκριμένης βιταμίνης. Διστυχώς υπερβολική δόση μπορεί να εχει τα αντίθετα αποτελέσματα και να οδηγήσει σε τριχόπτωση όπως επίσης σε ξηροδερμία του δέρματος και της κεφαλής.

Βιταμίνες Β
Τα μαλλιά εξαρτώνται απο συνεχή παροχή αίματος και οξυγόνου για την ομαλή τους ανάπτυξη και για να διατηρούν ένα κανονικό μεταβολισμό. Οποιαδήποτε έλλειψη τροφικής ουσίας η οποία επηρεάζει την παροχή αίματος θα επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη της τρίχας. Για παράδειγμα η βιταμίνη Β6 , το φολικό οξύ και η Βιταμίνη 12 είναι ουσιώδη για την φυσιολογική παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων, η έλλειψη μιας η παραπάνω απο τις πιο πάνω βιταμίνες Β προκαλέι αναιμία (ανεπαρκής οξυγονοποίηση του αίματος) και σαν αποτέλεσμα την μειωμένη ροή οξυγόνου στην τρίχα και στο κεφάλι. Επιπρόσθετα φολικό οξύ και βιταμίνη Β12 ειναι σημαντικά στην ομαλή δημιουργία τριχοτών  κυττάρων, έλλειψει αυτών των δυο βιταμινών θα έχει αντίκτυπο στην ανάπτυξη της τρίχας.

Βιταμίνη Γ
Ένα απο τα συμπτώματα της έλλειψης  Βιταμίνης Γ διασπάζει την τρίχα . Τα μαλλιά σπάζουν κατω απο την επιφάνεια του δέρματος  τ’ οποίο δημιουργεί διασπάσεις  στην τρίχα και έχει ως αποτέλεσμα τα μαλλιά να τυλίγονται και να σγουραίνουν. Μακροπρόθεσμα έλλειψη  της βιταμίνης Γ έχει ως αποτέλεσμα τα μαλλιά να ξηραίνουν και να μπλέκονται εύκολα . Οταν διορθωθεί αυτή η έλλειψη τα μαλλιά επανέρχονται στο φυσιολογικό τους.

Σίδηρος
Έλλειψη σιδήρου μπορεί να προκαλέσει σοβαρά συμπτώματα τριχόπτωσης , λόγω του ότι ο σίδηρος είναι πολύ σημαντικός στην ομαλή δημιουργία ερυθρών αιμοσφαιρίων η οποία επιτρέπει την ομαλή οξυγονοποιήσει.

Στην κλινική μας κάνουμε εξέταση και λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη οποιαδήποτε έλλειψη βιταμινών και μετάλλων για την σωστή διάγνωση και θεραπεία  του πελάτη μας.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Τριχολόχο/Διατροφολόγο μας Κα  Δαναη Ριαλά
Τηλ. Επικοινωνίας  96 77 51 66

Tags μαλλιά, υγεια, τριχες, τριχοπτωση, θεραπεια, κομμωτήριο, σαμπουαν, Διατροφή, βιταμίνες, σίδηρος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3952 s (232 Queries.) // Parse time: 0.2407 s // Total time: 2.6359 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X