The Standard Hotel στη Νέα Υόρκη


The Standard Hotel στη Νέα Υόρκη

Στο κοσμοπολίτικο Manhattan θα συναντήσεις ένα από τα πιο μοντέρνα ξενοδοχεία της Νέας Υόρκης. Το The Standard δεν είναι ένα συνηθισμένο ξενοδοχείο. Είναι ένα πολυτελές κατάλυμα που κατάφερε να ξεχωρίσει και να καθιερωθεί.

Βρίσκεται στη φημισμένη Meatpacking District, γνωστή για τα εστιατόρια, τα bars και την έντονη νυχτερινή ζωή της. Απέχει μόνο 35 λεπτά από το αεροδρόμιο Newark του New Jersey και 45΄ από το αεροδρόμιο John F. Kennedy. Άνοιξε τέλος του 2008 για να αποτελέσει ακόμα ένα εντυπωσιακό μέλος της συλλογής των Standard Hotels του André Balazs. Ο "Βασιλιάς των Standard", όπως αποκαλεί το ξενοδοχείο η "New York Daily", είναι ένα κομψό οικοδόμημα που απλώνεται στο High Lane -το εντελώς καινούργιο και αναπτυσσόμενο πάρκο στη δυτική πλευρά του Manhattan. Ξεχωρίζει από την επιβλητική, γυάλινη και τσιμεντένια όψη του, τη συμμετρική του δομή και τη σύγχρονη αρχιτεκτονική του. Σου δίνει την εντύπωση πως στηρίζεται πάνω σε δύο τεράστιες κολόνες που ‘δρασκελίζουν’ τη βάση στην οποία κτίστηκε. Είναι ίσως το πρώτο ξενοδοχείο που κατασκευάστηκε από τα θεμέλια και αντιπροσωπεύει την εικόνα της νεοϋορκέζικης αρχιτεκτονικής όπως την "όρισαν" το Lever House και το κτίριο των Ηνωμένων Εθνών. Έχει πανοραμική θέα τον ποταμό Hudson και χαίρεται μία ποικιλόμορφη και μοντέρνα διακόσμηση που ακροβατεί ανάμεσα στο ρετρό και το καινούργιο. Θα συναντήσεις από φουτουριστικές καρέκλες, φωτιστικά και τραπέζια μέχρι ρετρό designs που σε ταξιδεύουν πίσω στη δεκαετία του ’50 και στην εποχή των Mies Van der Rohe και Arne Jacobsen. Στο ισόγειο θα ανακαλύψεις το εντυπωσιακό μπαρ, το "Living Room", και το κλασικό "Biergarden" και στην οροφή του, το "18th Floor". Όσο για το "Standard Grill", που βρίσκεται στο ισόγειο, θεωρείται το πλέον επιβραβευμένο από τα εστιατόριά του, και αποτελεί μια ατμοσφαιρική φωλιά που σερβίρει παραδοσιακά νεοϋορκέζικα φαγητά.

Δωμάτια
Τα 337 δωμάτια του ξενοδοχείου είναι μοντέρνα διακοσμημένα. Διαθέτουν μεγάλα τζάμια που ξεκινούν από το δάπεδο και σε κάνουν να νιώθεις πως αιωρείσαι. Μερικά μάλιστα είναι αρκετά προνομιούχα και ‘απολαμβάνουν’ τη θέα ακόμα και από τα μπάνια. Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες, ξεκινώντας από τη Standard Queen και καταλήγοντας σε διάφορες σουίτες με επικεφαλής την Emperor Suite. Περιλαμβάνει επίσης και δύο ισόγεια δωμάτια που συνορεύουν με τον κήπο. Διαθέτουν wi-fi, μεγάλες HD τηλεοράσεις, χρηματοκιβώτιο, ασύρματα τηλέφωνα, ιταλικά κλινοσκεπάσματα, μεγάλα μαξιλάρια, μεγάλες μπανιέρες, δυνατά showers, οργανικά καλλυντικά μπάνιου, ρόμπες και παντόφλες μπάνιου, μίνι μπαρ, εναλλασσόμενο φωτισμό, υποδοχή για iPod και sound system. Διαθέτει επίσης μεγάλο conference και γυμναστήριο στον 17ο όροφο.

Φαγητό και ποτό
Το "The Standard Grill" έχει τον αέρα ενός τυπικού αμερικανικού εστιατορίου. Διαθέτει μπόλικο ξύλο και σερβίρει πρόγευμα, γεύμα, δείπνο και φαγητά σχάρας, ενώ προσκαλεί κατά καιρούς special DJs. Το ‘Biergarden’ είναι διακοσμημένο με μπόλικο κεραμίδι, βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το δρόμο και σερβίρει γερμανική κυρίως κουζίνα. Το "The Living Room" είναι ένα μοντέρνο lounge που προτείνει διάφορα ποτά, ροφήματα και κοκτέιλ και παίζει κάθε Πέμπτη και Σάββατο, μουσική από DJs. Το "Standard Plaza" αποτελεί το καινούργιο απόκτημα του ξενοδοχείου. Είναι εξωτερικό και λανσάρει συνταγές και αρώματα μεσογειακής γαστρονομίας. Στο ρετρό "18th Floor " θα γευτείς ‘αφ’ υψηλού’, κλασικά φαγητά και λαχταριστά κοκτέιλ, ενώ στο ‘Private Wine Room’, που συνορεύει με τα ισόγεια δωμάτια και το "Biergarden", εκλεκτά κρασιά. Εδώ μπορείς κάλλιστα να σερφάρεις στο διαδίκτυο. To night club ‘Le Bain’ βρίσκεται και αυτό στον τελευταίο όροφο, και φιλοξενεί διάφορους διάσημους DJs, ενώ κάθε καλοκαίρι σερβίρει κρέπες και ανοίγει την πισίνα του που βρίσκεται κάτω από την πίστα χορού.

Info: The Standard New York, 848 Washington Street, Νέα Υόρκη. Τηλ. 001212645 4646, www.standardhotels.com

Tags Living, go, out, Hotel, Ξενοδοχείο, standard


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.8298 s (234 Queries.) // Parse time: 0.7350 s // Total time: 2.5648 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X