Σάλος με τη ρατσιστική εικόνα της De Morgen με το ζεύγος Ομπάμα


Σάλος με τη ρατσιστική εικόνα της De Morgen με το ζεύγος Ομπάμα

«Eξωφρενικό και επαίσχυντο» χαρακτήρισε το δημοσίευμα ο Χάνες Σβόμποντα - Μπαράκ και Μισέλ με πρόσωπο πιθήκου.  

Σωρεία αντιδράσεων έχει προκαλέσει η εικόνα που δείχνει τον Μπαράκ Ομπάμα και τη σύζυγό του Μισέλ ως... πιθήκους, η οποία δημοσιεύτηκε στη φλαμανδική εφημερίδα De Morgen στο φύλλο του Σαββάτου, λίγες ημέρες πριν από την επίσημη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στο Βέλγιο.

Η εικόνα του προεδρικού ζεύγους των ΗΠΑ παραπέμπει στην κινηματογραφική ταινία «Ο Πλανήτης των Πιθήκων», ενώ δημοσιεύθηκε στο σατιρικό ένθετο υπό τον τίτλο «The Obama Herald».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η φωτογραφία μπήκε σε σατυρικό κείμενο που αστειευόταν, επικαλούμενη δήθεν πώληση μαριχουάνας από τον Μπαράκ Ομπάμα, ενώ ζήτησε συγγνώμη για το «άγευστο» -όπως το χαρακτήρισε- αστείο.

Μεταξύ άλλων, ανάμεσα σε εκείνους που αντέδρασαν είναι και ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου, Χάνες Σβόμποντα. Ο αυστριακός ευρωβουλευτής έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter πως το εν λόγω δημοσίευμα είναι «εξωφρενικό και επαίσχυντο» και ότι «η De Morgen πρέπει να κάνει πολύ περισσότερα από το να ζητήσει απλώς συγγνώμη»
 

Tags barack obama, michele obama


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3313 s (231 Queries.) // Parse time: 1.6307 s // Total time: 3.9620 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X