Μάθετε ποια είναι η αποδοτικότερη άσκηση


Μάθετε ποια είναι η αποδοτικότερη άσκηση

NASA:  Μίνι τραμπολίνο, η πιο αποτελεσματική άσκηση που επινοήθηκε ποτέ   

Το τραμπολίνο (rebound exercise) είναι μια έντονη προπόνηση που βοηθά στην ανακούφιση από το στρες και το άγχος , τη μυική τόνωση και τη βελτίωση  του συντονισμού. Τα οφέλη του είναι πολύπλευρα:

Καρδιά: Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τη NASA διαπίστωσε ότι 10 λεπτά αναπήδησης σε ένα τραμπολίνο είναι  καλύτερη καρδιαγγειακή προπόνηση από ότι  33 λεπτά τρέξιμο. Επίσης, οι αναπηδήσεις βοηθούν να απαλλαγεί το σώμα  από τις τοξίνες.

Μεταβολισμός: Η αναπήδηση σε ένα τραμπολίνο μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση  του μεταβολισμού και στην ικανότητά του σώματος να καίει θερμίδες. Τα κύτταρά σας, επίσης,  γίνονται πιο ισχυρά.
Μυοσκελετικό: Το ελαστικό στρώμα  με το οποίο είναι κατασκευασμένο το τραμπολίνο, απορροφά το 80%  των κραδασμών  από την αναπήδηση. Έτσι παρέχει στο σώμα σας ολόπλευρη προπόνηση, μειώνοντας τον κίνδυνο τραυματισμού στις αρθρώσεις και ειδικά στους αστραγάλους και τα γόνατα.

Οστά: Το τραμπολίνο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των κινδύνων σε άτομα με οστεοπενία, οστεοπόρωση και όσους είναι επιρρεπείς σε κατάγματα . Βοηθά τα οστά να γίνουν  πιο δυνατά και η οστική πυκνότητα  βελτιώνεται .

Μύες:  Η τακτική άσκηση με τραμπολίνο βελτιώνει τον μυϊκό τόνο και την ελαστικότητα των μυών. Επίσης μειώνει το ποσοστό λίπους στο σώμα.

Στρες: Το τραμπολίνο μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης και του στρες , αυξάνοντας την ποσότητα των ενδορφινών που απελευθερώνονται από τον εγκέφαλο . Τακτικές συνεδρίες  σας βοηθούν να χαλαρώσετε,  να βελτιώσετε τον ύπνο σας και σας δίνουν περισσότερη ενέργεια .


ΣΤΑΛΩ ΠΙΣΤΕΝΤΗ
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΦΑΑ ΑΘΗΝΩΝ
PILATES MASTER TRAINER
GROUP & PERSONAL TRAINER
Salto Health and Fitness
saltohealthandfitness@hotmail.com

Tags γυμναστικη, ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ, άσκηση, θερμίδες, Σώμα, καρδιά, ΜΥΕΣ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.9959 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2709 s // Total time: 3.2668 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X