4 συστατικά για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου


4 συστατικά για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου

Το καλοκαίρι πλησιάζει και θέλουμε ένα καλό μεταβολισμό που θα μας προσφέρει το σώμα που θέλουμε. Τα 4 συστατικά που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το στόχο σας.  

Μαγνήσιο
Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη αυτής της θρεπτικής ουσίας είναι η ιδιότητά του να χαλαρώνει τους μύες, να σε κρατά ήρεμη και να προωθεί τον καλό ύπνο, κάτι που από μόνο του είναι πολύ σημαντικό για να λειτουργήσει με επιτυχία μία δίαιτα. Σύμφωνα με το National Institutes of Health, το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για πάνω από 300 χημικές αντιδράσεις την ημέρα στο σώμα, συμπεριλαμβανομένου και του σταθερού ρυθμού της καρδιάς, τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Κάποιοι ερευνητές προτείνουν ότι η επιπλέον πρόσληψη μαγνησίου μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου και πολλές μελέτες έχουν δείξει τη συμβολή του στη θεραπεία της οστεοπόρωσης, των ημικρανιών κ.α. Στα παραπάνω οφέλη πρόσθεσε επίσης ότι το μαγνήσιο βοηθά στην απώλεια βάρους και τη διαμόρφωση της γραμμής σου. Θα το βρεις σε αρκετές τροφές, όπως πράσινα φυλλώδη λαχανικά, φασόλια και καρπούς.

Βιταμίνη D
Η βιταμίνη D είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στην προσπάθειά σου να χάσεις βάρος, αλλά οι ιδιότητές της δεν σταματούν μόνο εκεί. Υπάρχουν μελέτες που υποδεικνύουν ότι η βιταμίνη D συμβάλει στην αύξηση της μυϊκής μάζας, ενώ αντίθετα η έλλειψή της αφήνει τον οργανισμό απροστάτευτο απέναντι σε ασθένειες. Η βιταμίνη D παίζει σημαντικό ρόλο στο να σε βοηθήσει να ρυθμίσεις την πείνα και την όρεξη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα λύσει το πρόβλημα από μόνη της. Τη βιταμίνη D θα τη βρεις σε διάφορες τροφές, συμπεριλαμβανομένων τα ψάρια, τα αβγά και τα γαλακτοκομικά.

Προβιοτικά
Η κατανάλωση των προβιοτικών, είτε από τα τρόφιμα όπως το γιαούρτι είτε από συμπληρώματα, έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματική από την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος και τη μείωση γαστρεντερικών προβλήματων μέχρι τη θεραπεία του καρκίνου. Έρευνα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον έχει συνδέσει την παχυσαρκία με την έλλειψη της ποικιλομορφίας της χλωρίδας του εντέρου. Πρόσθεσε το γιαούρτι στην καθημερινή σου διατροφή. Αν είσαι vegan ή έχεις δυσανεξία στη λακτόζη, φρόντισε να ψάξεις για τα σωστά προβιοτικά συμπληρώματα.

Μύρτιλλα
Αυτό το είδος μούρου μπορεί να συμβάλλει στην απώλεια βάρους. Μία μελέτη του 2011 στην επιθεώρηση Diabeteologia έδειξε ότι μία δίαιτα πλούσια σε μύρτιλλα (καθώς επίσης σε λιπαρά ψάρια και δημητριακά ολικής αλέσεως) βελτίωσε τη λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος, γεγονός που επηρέασε θετικά την αρτηριακή πίεση και την απώλεια βάρους.

Tags καλοκαιρι, μεταβολισμός, Σώμα, θερμίδες, γυμναστικη, άσκηση, ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ, ΜΑΓΝΗΣΙΟ, ΖΑΧΑΡΟ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.1998 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2814 s // Total time: 3.4812 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X