5 τονωτικές ενέσεις για να απογειωθεί η καριέρα σου


 5 τονωτικές ενέσεις για να απογειωθεί η καριέρα σου

Ήρθε η ώρα να εκτοξεύσετε την καριέρα σας στα ύψη!  

Βελτίωσε τη σχέση σου με τον προϊστάμενο/αφεντικό σου. Όταν λέμε να βελτιώσεις τη σχέση σου με το αφεντικό σου, δεν εννοούμε να γίνεις «τσιράκι» του ή να αρχίσεις να τον κολακεύεις και να τον γλύφεις σαν να μην υπάρχει αύριο! Φρόντισε να έχεις μαζί του μια συστηματική επαφή ώστε να τον ενημερώνεις για την πρόοδο που κάνεις σε αυτά που έχεις αναλάβει, φρόντισε να είσαι ευχάριστη αλλά τυπική ώστε να μην το παρακάνεις με αγενείς διαχυτικότητες και γενικά κάνε του σαφές με όσα του επικοινωνείς ότι είσαι ένας άνθρωπος στον οποίο μπορεί να βασίζεται.
   
Διεύρυνε το κοινωνικό-επαγγελματικό σου «δίκτυο»
. Αν δεν είσαι ιδιαίτερα εξωστρεφής και κοινωνικός χαρακτήρας σίγουρα σου είναι πολύ δύσκολο να έχεις καλή επαφή με τους συνεχώς νέους και άγνωστους ανθρώπους που ανανεώνουν κάθε τόσο τον εργασιακό σου περιβάλλον. Ωστόσο, πρέπει να ξέρεις ότι σύμφωνα με σχετικές έρευνες οι κοινωνικές συναναστροφές είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία και ανέλιξη ενός επαγγελματία. Κάνε, λοιπόν, ό,τι μπορείς για να δικτυωθείς : πρότεινε σε συναδέλφους σου να πάτε έξω να φάτε μαζί στο μεσημεριανό διάλλειμα, πάρε μέρες σε διαδικτυακές ομάδες ή φόρουμ που αφορούν στο επάγγελμα σου …Είναι σημαντικό το να διατηρείς επαφές με ανθρώπους του επαγγελματικού σου χώρου γιατί έτσι και πολύ πιο ευχάριστα είναι τα πράγματα και πολύ πιο γρήγορα και επαρκώς ενημερώνεσαι για ό,τι νεότερο κυκλοφορεί.
   
Βελτίωσε τις επικοινωνιακές σου ικανότητες.
Αν δεν είσαι σε θέση να επικοινωνήσεις αποτελεσματικά μέσα στο εργασιακό σου περιβάλλον, είναι βέβαιο ότι αισθάνεσαι ότι η επαγγελματική σου πορεία δεν αντιστοιχεί στην προσπάθεια που καταβάλεις και άρα αποκλείεται να είσαι ικανοποιημένη. Το κλειδί εδώ είναι να τονώσεις αισθητά την αυτοπεποίθηση που έχεις σαν συνομιλήτρια : διάβασε, ενημερώσου, κάνε σεμινάρια και βασικά πίστεψε στον εαυτό σου!
   
Απάντησε εγκαίρως και με συνέπεια σε emails και κλήσεις. Θέλεις να βγάλεις κακό όνομα και να σε αντιμετωπίζουν όλοι ως αφερέγγυα ή αναποτελεσματική; Συνέχισε απλώς να καθυστερείς να απαντήσεις σε email ή να μην απαντάς και να μην επιστρέφεις κλήσεις και θα το καταφέρεις πολύ σύντομα! Το να μην σε βρίσκει κάποιος ή να μην ανταποκρίνεσαι άμεσα σε ερωτήσεις ή προβλήματα που σου θέτει, είναι πάρα πολύ αρνητικό χαρακτηριστικό γιατί βασικά σε καθιστά αναξιόπιστη και άρα ποτέ κανείς δεν θα βασιστεί σε εσένα για να αναλάβεις κάτι πιο μεγάλο ή πιο σημαντικό. Αν δεν θέλεις, λοιπόν, να αποχαιρετήσεις μια για πάντα κάθε επαγγελματική σου φιλοδοξία, άλλαξε αμέσως συμπεριφορά και δείξε το πόσο υπεύθυνη, οργανωμένη και επαγγελματίας μπορείς να είσαι.
   
Μην ξεχνάς ότι προσωπική στάση σου είναι το παν. Σίγουρα το έχεις ξανακούσει, αλλά είναι απόλυτα αληθές: αν έχεις αρνητική στάση και κάνεις απαισιόδοξες σκέψεις, προκαλείς με έναν τρόπο αρνητικά πράγματα. Απόλυτα αληθές είναι και το ακριβώς αντίθετο, όμως, και άρα σε αυτό πρέπει να εστιάσεις προκειμένου να το χρησιμοποιήσεις προς όφελος σου. Όταν έχεις θετική σκέψη απέναντι στα πράγματα και σκέφτεσαι θετικά, προκαλείς να σου συμβούν ευχάριστα γεγονότα. Μπορεί να είναι σχεδόν αδύνατο το να παραμένεις θετική και ανοιχτή όταν το άγχος σε κάνει να μην μπορείς να αναπνεύσεις ή όταν ένας συνάδελφος σου κάνει τη ζωή κόλαση, αλλά(!) μην ξεχνάς ότι είναι από τα πιο δυνατά πλεονεκτήματα ενός επαγγελματία το να μην παρασύρεται από συναισθηματικά ή προσωπικά θέματα και να παραμένει λειτουργικός και ισορροπημένος.

Tags καριέρα, εργασία, ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ, υπαλληλος, ΕΝΕΣΕΙΣ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0435 s (249 Queries.) // Parse time: 0.5333 s // Total time: 2.5768 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X