Λευτέρης Ζαμπετάκης: Ίσως φταίνε τα φεγγάρια


Λευτέρης Ζαμπετάκης: Ίσως φταίνε τα φεγγάρια

Νέος, ωραίος και ταλαντούχος αποτελεί τη νέα άφιξη στα τηλεοπτικά και τα θεατρικά δρώμενα. Ο ηθοποιός Λευτέρης Ζαμπετάκης, αναμετράται με τα Φεγγάρια, που όπως φαίνεται, μοιραία τον έφεραν στη Κύπρο.

ΜΙΚΡΟΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΙΝΩ πιλότος. Μεγαλώνοντας συνειδητοποίησα πως το να κουβαλάς τόσο κόσμο στον αέρα είναι μεγάλη ευθύνη, αν και τελικά κατέληξα πως με το να «ποιείς» ήθος, η ευθύνη είναι μεγαλύτερη.
ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ μού το μετέδωσε ο δάσκαλος της Ε' δημοτικού και σήμερα συνειδητοποιώ πως δεν θα ήθελα να κάνω κάτι άλλο στη ζωή μου.
ΣΠΟΥΔΑΣΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ για χατίρι του πατέρα μου. Μάλλον όμως θα έκανα μεγαλύτερη χάρη σε εκείνον και στον προϋπολογισμό της οικογένειας, εάν έκανα αυτό που ήθελα από την αρχή. Το Εθνικό Θέατρο ήρθε στη ζωή μου σε μία στιγμή που πνιγόμουν. Έκανα τη δική μου επανάσταση και όταν πέτυχα πρώτος στις εξετάσεις, ένιωσα πως ήμουν στο σωστό δρόμο.
Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ήταν στην παράσταση Ποια Ελένη; των Ρέππα-Παπαθανασίου στο Εθνικό Θέατρο. Ήταν η πρώτη οντισιόν και το πρώτο ΝΑΙ. Πετούσα στα σύννεφα. Ήμουν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου.
ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ όλες μου οι συνεργασίες και η κάθε μία ξεχωριστά. Σίγουρα όμως στο Βασίλη Νικολαΐδη χρωστάω την πρώτη μου Επίδαυρο, στον Κλείτο Κλείτου, την κάθοδό μου στην Κύπρο και στον Bob Wilson, μία πολύ ξεχωριστή εμπειρία στη Νέα Υόρκη.
Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, δεν είναι αυτοσκοπός ούτε και αποθημένο, ωστόσο θα έλεγα ένα μεγάλο 'YES', όταν και αν προκύψει.
Η ΚΥΠΡΟΣ προέκυψε κατ' αρχήν λόγω δουλειάς, όμως έχει μία ποιότητα ζωής που μου ταιριάζει και ελπίζω να μείνω όσο περισσότερο μπορώ.
ΜΟΙΡΑΙΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ. Ήρθα στην Κύπρο για την ανοιχτή οντισιόν, που έκανε το ΡΙΚ για νέους ηθοποιούς και με επέλεξε ο Κλείτος Κλείτου για μία σειρά εποχής. Εκείνη η σειρά δεν προχώρησε, αλλά προέκυψαν αργότερα τα Μοιραία Φεγγάρια. Τελικά, ήταν «μοιραίο» να συνεργαστούμε έτσι κι αλλιώς. Θα βρίσκομαι λοιπόν στην Κύπρο όλο το χειμώνα, μιας και επέλεξα να κάνω και θέατρο εδώ.
H NEA ΥΟΡΚΗ είναι ένας δεύτερος τόπος διαφυγής για μένα, ένα δεύτερο σπίτι. Την επισκέπτομαι όποτε έχω χρόνο, γεμίζω εμπειρίες, εικόνες, περνώ χρόνο εκεί και επιστρέφω. Έχω πάντα ανοιχτούς λογαριασμούς μαζί της, αλλά επιλέγω να ζω σε ένα λιγότερο θορυβώδες περιβάλλον.
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ζω σε μία ήσυχη γειτονιά του κέντρου και νιώθω τυχερός που παίρνω το ποδήλατό μου και περνώ από το Γκάζι, το λόφο Φιλοπάππου, την Ακρόπολη και την Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Τον ωραιότερο πεζόδρομο στον κόσμο.
ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΜΟΥ εκτός από το βασικό μεταφορικό μου μέσον είναι και η ψυχοθεραπεία μου. Με απελευθερώνει.
Ο ΕΡΩΤΑΣ πάει καιρός να μου χτυπήσει την πόρτα, όμως νιώθω την ανάγκη να του τη χτυπήσω εγώ κι ας πέσω... Θα ξανασηκωθώ, όπως και με το ποδήλατο.
ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ αναζητώ τη φροντίδα. Ίσως τελικά να ψάχνω μία δεύτερη μητέρα, στοιχείο που χρήζει μάλλον ψυχανάλυσης. Πάντως τα εκφραστικά μάτια με έντονο βλέμμα, είναι ικανά να μου τραβήξουν την προσοχή. Απεχθάνομαι την κατινιά.
ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ και μόνο έχω γονατίσει… τρεις φορές της έκανα πρόταση γάμου. Ευτυχώς δεν δέχτηκε καμία. Δεν ήμουν καθόλου ώριμος τότε.
Η ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ είναι στην ακμή της. Οι πολιτικοί υποκρίνονται, η κοινωνία παίζει θέατρο, το όλο σύστημα είναι μία τραγωδία. Για ποια κρίση στην υποκριτική μιλάτε!
Η ΖΩΗ ΜΟΥ έχει αλλάξει αρκετά, λόγω της γενικής οικονομικής κατάστασης, αλλά είναι μία ευκαιρία να αναθεωρήσουμε τα πράγματα και να θυμηθούμε τα ευτυχισμένα μας χρόνια. Την εποχή που οι φίλοι, η αγάπη και μία κρύα φέτα καρπούζι, έκαναν τα πάντα να φαντάζουν τέλεια και ιδανικά.
Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ θέλω να είναι η πιο ενοχλητική ερωμένη. Να μου χτυπά την πόρτα και να μην με αφήνει σε ησυχία. Ποιος δεν το θέλει; Άλλωστε θα είναι η επιβράβευση και η απόδειξη ότι διάλεξα σωστά τα μονοπάτια μου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Γεννήθηκε στο New Jersey των ΗΠΑ και μεγάλωσε στην Αθήνα. Επαγγελματικά ασχολείται με την υποκριτική από το 2003, που αποφοίτησε από το Εθνικό Θέατρο. Συμμετείχε σε αρκετές παραστάσεις στην Ελλάδα, ανάμεσά τους Τα Κορίτσια με τα Μαύρα των Ρήγα-Αποστόλου, Το Σπίτι τής Μπερνάρντα Άλμπα και η Λίμνη τού Δημήτρη Τσεκούρα, όπως επίσης σε τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Στην Κύπρο, θα συμμετάσχει στην τηλεοπτική σειρά τού Κλείτου Κλείτου, Μοιραία Φεγγάρια και στην παράσταση A slight Risk του Πάρι Ερωτοκρίτου, που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ τα Κύπρια στις 3&4/10 στο Σκαλί Αγλαντζιάς. Τηλ.: 22208400.

Tags διασημοι, λευτερης, ζαμπετακης


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.1473 s (233 Queries.) // Parse time: 0.3578 s // Total time: 3.5050 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X