Οι 7 αντιγηραντικές τροφές


Οι 7 αντιγηραντικές τροφές

Βάλτε στη διατροφή σας τις 7 παρακάτω τροφές και κερδίστε την νεανικότητά σας.  

Το Λεμόνι και το ακτινίδιο – με έντονη καθαριστική δράση.
Το λεμόνι αποτοξινώνει το σώμα μας. Όσο περισσότερο αποτοξινωμένος είναι ένας οργανισμός, τόσο πιο διαυγής θα είναι η επιδερμίδα μας. Την ίδια έντονη αντιγηραντική δράση έχουν και τα ακτινίδια. Καθώς περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C από ισοδύναμη ποσότητα πορτοκαλιών. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η υψηλή πρόσληψη βιταμίνης C σχετίζεται με την ύπαρξη λιγότερων ρυτίδων.

Το Τζίντζερ ή αλλιώς πιπερόριζα – με δράση ενάντια στα πρηξίματα.
Μια φέτα τζίντζερ, αρκεί για να συμβάλλει στην καταπολέμιση των ρυτίδων. Δεν αποτελεί μόνο ένα εξαιρετικό καρύκευμα για τα φαγητά σας, έχει σπουδαίες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Δερματικές παθήσεις όπως η ακμή και η ψωρίαση – και τα δύο δείγματα φλεγμονών – καταπολεμούνται με τη βοήθεια του τζίντζερ.

Το Φαγόπυρο ή μαυροσίταρο – λειτουργεί ως φυσικό Botox.
Στη συστασή του εμπεριέχονται μονοακόρεστα λιπαρά οξέα με ισχυρές αντιγηραντικές ιδιότητες. Αυτά τα λιπαρά είναι ζωτικής σημασίας διότι κρατούν το δέρμα νεανικό και ελαστικό. Συστατικά πλούσια σε φλαβονοειδή, τα οποία βοηθούν να διατηρηθεί το κολλαγόνο – υπεύθυνο για την ελαστικότητα του δέρματος.

Η Παπάγια – ενισχυτικό λάμψης.
Ένα ακόμα εξωτικό φρούτο με ευεργετικές ιδιότητες. Η παπάγια συγκεκριμένα χαρίζει λάμψη. Πλούσιο σε καροτίνη, βιταμίνη C και φλαβονοειδή, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ρυτίδων και σε άλλα σημάδια γήρανσης.

Τα Στρείδια – σταματούν το χρόνο.
Οι άνθρωποι συχνά σκέφτονται τα στρείδια ως αφροδισιακό, αλλά η υψηλή τους περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο αποτελούν μεγάλο όφελος για την ομορφιά. Ο ψευδάργυρος βοηθά στην ανανέωση του δέρματος, αποκαθιστώντας τις βλάβες της επιδερμίδας.

Οι Νυφάδες από φίτρες σιταριού – βοηθούν στην ανανέωση των κυττάρων.
Η περιεκτικότητα τους σε βιταμίνης Β κάνει θαύματα στο δέρμα. Ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε τη νεανικότητα στο δέρμα σας, είναι να τρώτε τροφές πλούσιες σε θρεπτικές ουσίες. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β έχουν πραγματικά σημαντικό ρόλο, καθώς υποστηρίζουν την ταχεία κυτταρική διαίρεση, το οποίο είναι κιόλας το ζητουμενό σας.

Το Κριθάρι – συντελεί στη μείωση των ρυτίδων.
Το κριθάρι, είναι μια τροφή πλούσια σε βιταμίνη Ε και σε βιταμίνη C. Τα αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά – όπως οι διαλυτές φυτικές ίνες, που βρήσκονται στα συστατικά του – απελευθερώνονται αργά στην κυκλοφορία του αίματος, σταθεροποίώντας τα επίπεδα σακχάρου και της ινσουλίνης. Αυτή η σταθεροποίηση αποτρέπει την κατανομή του κολλαγόνου, διατηρώντας το δέρμα αψεγάδιαστο χωρίς ρυτίδες.

Tags τροφες, αντιγηρανση, προσωπο, ρυτιδες, λεμόνι, τζίντζερ, ΣΤΡΕΙΔΙΑ, παπαγια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7864 s (281 Queries.) // Parse time: 0.3547 s // Total time: 3.1411 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X