Στέκα για meditation


Στέκα για meditation

Το νέο gadget από τον Καναδά που αποβάλλει το στρες

Στις σημερινές πολυπληθυσμιακές κοινωνίες υπάρχει ένα πράγμα που δεν πρόκειται να βρεις όσο και να ψάξεις: άνθρωπος δίχως στρες. Στους ρυθμούς που ζούμε ερχόμαστε πολλές φορές αντιμέτωποι με το άγχος, κάποιοι πάσχουν από κρίσεις πανικού, άλλοι δεν μπορούν να αποδώσουν στο μέγιστο λόγω αυτού, ή να συγκεντρωθούν σε κάτι γιατί έχουν πολλά πράγματα στο μυαλό τους.

Όλα αυτά έρχεται να τα αλλάξει το Muse, μια hi tech «στέκα» που δημιουργήθηκε από μια ομάδα ερευνητών στο Τορόντο, η οποία έχει τη δυνατότητα να αποφορτίζει αυτόν που τη φοράει εικονοποιώντας την εγκεφαλική του δραστηριότητα.

Το νέο αυτό gadget βοηθά να καθαρίσουμε τον εγκέφαλο μας όσο το φοράμε και να επικεντρωθούμε σε ένα μόνο πράγμα ώστε να το φέρουμε εις πέρας. Φιλοσοφία one step at a time εν ολίγοις, βασισμένη σε 6 άξονες: άκου-συγκεντρώσου-χαλάρωσε-ανίχνευσε-εξέλιξε-ολοκλήρωσε. Πώς λειτουργεί;

muse-steka1-570

Αρχικώς, πριν τη βάλουμε στο κεφάλι μας τη συνδέουμε με το κινητό μας, ενώ προηγουμένως έχουμε κατεβάσει την εφαρμογή που είναι διαθέσιμη στο Android και το iOS. Με τη βοήθεια 7 αισθητήρων που ακουμπούν στο μέτωπο και στην περιοχή πίσω από το τα αυτιά, συλλέγει στοιχεία από την εγκεφαλική δραστηριότητα και τα αποστέλλει στο κινητό τηλέφωνο του χρήστη.

Τα δεδομένα απεικονίζονται ως ένα παραλιακό τοπίο, που όσο το μυαλό είναι γεμάτο από σκέψεις έχει έναν ουρανό γεμάτο σύννεφα και σηκώνεται αέρας, ενώ όταν το μυαλό καθαρίσει παρουσιάζεται ένα παραδεισένιο τοπίο με ηρεμία και καθαρό ουρανό.

Για να φτάσουν από τη συννεφιά στην ηλιοφάνεια οι χρήστες καλούνται για 3 λεπτά την ημέρα να κάνουν μία άσκηση ηρεμίας. Εστιάζουν μόνο στην αναπνοή τους και λειτουργούν όπως οι έγκυες γυναίκες την ώρα της γέννας, ή ακόμα καλύτερα σαν meditation.

Η συσκευή Muse κοστίζει 299 δολάρια ή 215 ευρώ και η χρήση της απαιτεί 4 ώρες από την μπαταρία σας.

Tags Στέκα, meditation, τεχνολογια, gadgets


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9400 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3878 s // Total time: 2.3278 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X