Εβδομάδα Γαστρονομίας Πανεπιστημίου Λευκωσίας–Intercollege


Εβδομάδα Γαστρονομίας Πανεπιστημίου Λευκωσίας–Intercollege

Το Intercollege και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, αναγνωρίζοντας τη σημασία διατήρησης και περαιτέρω ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου και αναλαμβάνοντας το δικό τους ρόλο ως πρωτοπόροι φορείς τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, διοργανώνουν Εβδομάδα Γαστρονομίας, μεταξύ 10 και 14 Σεπτεμβρίου 2012.

Η ανάγκη ικανοποίησης, όλο και περισσότερο ενημερωμένων, τουριστών, επιτάσσει από κάθε χώρα να αναβαθμίζει και να θωρακίζει διαρκώς το τουριστικό της προϊόν, με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξή του. Η Κύπρος με τη μακρά ιστορία στα τουριστικά δρώμενα της Μεσογειακής λεκάνης, είναι αναγκαίο όπως διατηρήσει, αφενός, τα παραδοσιακά της χαρακτηριστικά τα οποία και την καθιστούν ανταγωνιστική τουριστική αγορά και, αφετέρου, να εντάξει στο τουριστικό της προϊόν, νέα καινοτόμα στοιχεία και υπηρεσίες.
Το Intercollege και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με την πολυετή προσφορά αξιόλογων αποφοίτων στον τουριστικό κλάδο και τη μακρόχρονη εμπειρία στα σχετικά ακαδημαϊκά και επαγγελματικά προγράμματα, προσπαθούν και συνεισφέρουν με τη σειρά τους με διάφορες εκδηλώσεις, βοηθώντας όσο το δυνατόν την ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου της Κύπρου.
Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Γαστρονομίας, θα προβληθούν 3 ντοκυμαντέρ για την Κυπριακή γαστρονομία του σκηνοθέτη/παραγωγού Πασχάλη Παπαπέτρου («Το ψωμί των Κυπρίων», «Το κρασί της Κύπρου» και «Κυπρίων έλαια και έλαιον»), καθώς και 2 ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου με θέμα τη μαγειρική. Επίσης, θα διεξαχθεί παρουσίαση συνταγών από καταξιωμένους chef, καθώς και παρουσίαση για τη διατροφική αξία του ελαιολάδου, από έμπειρο διαιτολόγο/διατροφολόγο.
Σκοπός της Εβδομάδας Γαστρονομίας είναι η προσέλκυση όσο το δυνατό μεγαλύτερου κοινού στις εκδηλώσεις, για να ευαισθητοποιήσουμε, κυρίως τους νέους, στη γαστρονομική ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος. Επίσης, επιδιώκουμε να τονίσουμε τη σημαντικότητα του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η κυπριακή γαστρονομική παράδοση στην διατήρηση και εξέλιξη του τουριστικού μας προϊόντος. Η μεσογειακή κουζίνα, στην οποία ανήκει και η κυπριακή, εξυμνείτε από ειδικούς για την διατροφική της αξία και την ποικιλομορφία της σε τρόπους αλλά και σε υλικά παρασκευής. Συνεπώς, η αξιοποίησή της είναι ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του τόπου μας, για την προαγωγή του συνόλου του τουριστικού μας προϊόντος.

Info: Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 22841718, 22841717, 22841579.

Tags Living, Food, go, out


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2769 s (234 Queries.) // Parse time: 0.3155 s // Total time: 2.5924 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X