Αποκλειστικό: Πως ψηφίζει για την Eurovision η ελληνική επιτροπή


Αποκλειστικό: Πως ψηφίζει για την Eurovision η ελληνική επιτροπή

Τι μας αποκάλυψε ο Κωνσταντίνος Παντζόγλου

Για πρώτη φορά, η EBU αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των κριτικών επιτροπών κάθε χώρας, που θα καθορίσουν κατά 50% το αποτέλεσμα για τις ψήφους που θα δώσει η κάθε χώρα.  Οι επιτροπές  είναι πενταμελείς και για την Ελλάδα, έχουν επιλεγεί, η παρουσιάστρια Μαίρη Συνατσάκη, ο παραγωγός και συνθέτης, Mark Angelo  - o οποίος ήταν υποψήφιος στον ελληνικό τελικό με την Josephine- ο μουσικός παραγωγός, Βάνιας Απέργης, η στιχουργός Ροδάνθη Παπαδέα (αδερφή της Demy)  και ο δημοσιογράφος και Διευθυντής του ilovestyle.com Κωνσταντίνος Παντζόγλου.

H επιτροπή καθορίζει κατά 50% τις ψήφους που έδωσε στον χθεσινό ημιτελικό αλλά και στον αυριανό τελικό η Ελλάδα. Η EBU προέβη σε αυτήν την καινοτομία, προκειμένου να δώσει περισσότερη καθαρότητα στα αποτέλεσμα, ενώ σε ανακοίνωσή της, ευχαρίστησε όλους τους επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας που συμμετέχουν στις επιτροπές.

Η ψηφοφορία για τον τελικό θα πραγματοποιηθεί απόψε σ' έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων της ΝΕΡΙΤ, στο Ραδιομέγαρο της πρώην ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. Μαζί με τα 5 άτομα που απαρτίζουν την επιτροπή, θα είναι και ένα ειδικό εποπτικό μέλος από την EBU, προκειμένου να ελέγξει τη διαδικασία και να εγγυηθεί για την εγκυρότητά της.

Τα μέλη της Επιτροπής θα δουν σε απευθείας μετάδοση μέσω κλειστού κυκλώματος το dress rehearsal του τελικού και θα βαθμολογήσουν ο καθένας προσωπικά τα τραγούδια. Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και στην πρόβα του β' ημιτελικού όπου και συμμετείχε η Ελλάδα. Οι κριτές δεν έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις.

Ρωτήσαμε όπως ήταν φυσικό τον Κωνσταντίνο Παντζόγλου να μας δώσει λεπτομέρειες από την διαδικασία, καθώς και να μας αποκαλύψει τι ψήφισε.

"Θα ήθελα πάρα πολύ να σας πω τι ψήφισα προχθές και τι θα ψηφίσω σήμερα, αλλά η διαδικασία είναι σε εξέλιξη, οπότε... Θα ανακοινωθούν όμως τις επόμενες ημέρες από το site της Eurovision οι βαθμοί του κάθε κριτή οπότε θα μάθετε όλοι λεπτομερώς τι ψηφίσαμε στην κριτική επιτροπή της Ελλάδας. Το σημαντικό είναι ότι το τραγούδι της Ελλάδας προκρίθηκε στον τελικό. Είμαι πραγματικά πολύ ανυπόμονος για τον τελικό. Το κλίμα στην Επιτροπή είναι πραγματικά πολύ καλό. Παρότι δεν μπορούμε ούτε να γελάσουμε ή να σχολιάσουμε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Η νύχτα απόψε θα είναι μεγάλη. Θέλω να πιστεύω πως η Ελλάδα και στον τελικό θα πάει πολύ καλά. Όλοι συμφωνούμε ότι το τραγούδι μας μπορεί και ξεσηκώνει τον κόσμο και μπορεί να έχει μια καλή τύχη. Η Eurovision είναι μια πολύ ωραία εμπειρία. Είχα την ευκαιρία το 2006 να κάνω τη μετάδοση για λογαριασμό της πάλαι ποτέ Ελληνικής Ραδιοφωνίας και η στιγμή που έπρεπε να πω Καλή επιτυχία Ελλάδα ήταν τόσο δυνατή. Κάθε χρονιά λοιπόν που φτάνει η στιγμή της ελληνικής συμμετοχής αυτή η στιγμή και αυτή η φράση γυρίζει στο μυαλό μου. Καλή επιτυχία Ελλάδα."

Tags eurovision 2014, ελληνική επιτροπή, κριτικη επιτροπη


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.3885 s (290 Queries.) // Parse time: 0.4156 s // Total time: 3.8041 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X