Eurovision 2014: Σάρωσε η Conchita


Eurovision 2014: Σάρωσε η Conchita

H Ευρώπη έστειλε μήνυμα απόψε μέσα από το Διαγωνισμό τραγουδιού

Ένα μήνυμα ανοχής και αποδοχής στη διαφορετικότητα έστειλε η Ευρώπη στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision ανακυρήσσοντας την Conchita - τη γυναίκα με το μούσι- την απόλυτη νικήτρια. Η ίδια μάλιστα ανεβαίνοντας στη σκηνή δήλωσε πως η αποψινή είναι μια βραδιά αφιερωμένη σε όσους πιστεύουν σε ένα μέλλον γεμάτο ελευθερία και ειρήνη.

Είναι εντυπωσιακό πως όλες οι χώρες του νότου της Ευρώπης έδωσαν τα 12άρια τους στην Αυστρία, κάτι που δεν ήταν αναμενόμενο. Η Ελλάδα ήρθε στην 20η θέση, παρά τις προβλέψεις που την ήθελαν στην 10η θέση.

Στα μισά της ψηφοφορίας η παρουσιάστρια των παρασκηνίων έδωσε το μικρόφωνο στην ερμηνεύτρια για να μιλήσει για τα πρώτα συναισθήματά της κι εκείνη βούρκωσε από συγκίνηση.

Η Conchita Wurst κέρδισε τον 59ο διαγωνισμό με συνολικά 290 βαθμούς. Η Αυστρία είχε να νικήσει τον διαγωνισμό από το 1966, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια δεν είχε περάσει καν στον τελικό.

«Αυτή η βραδιά είναι αφιερωμένη σε όσους πιστεύουν στην ελευθερία. Ξέρετε ποιοι είστε. Είμαστε ενωμένοι!», ήταν τα πρώτα λόγια της τραγουδίστριας.

Ας δούμε και πάλι την εμφάνισή της:

 

Tags conchita, eurovision 2014


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4790 s (230 Queries.) // Parse time: 1.5891 s // Total time: 4.0682 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X