Ντρέπεστε να δείξετε τα μπράτσα σας;


Ντρέπεστε να δείξετε τα μπράτσα σας;

Μάθετε πώς θα απαλλαγείτε από το ενοχλητικό \"δέρμα του κοτόπουλου\" 

Τραχιά επιδερμίδα, σαν γυαλόχαρτο, γεμάτη μικροσκοπικά λευκά και κόκκινα σπυράκια. Μάθετε πώς θα απαλλαγείτε από το ενοχλητικό "δέρμα του κοτόπουλου" στα μπράτσα…
Ονομάζεται θυλακική υπερκεράτωση ή ακανθισμός (Keratosis Pilaris) και πρόκειται για ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα της νεανικής επιδερμίδας –συνήθως υποχωρεί μετά τα 30). Για λόγους που δεν είναι γνωστοί στους επιστήμονες, η κερατίνη, μια πρωτεΐνη, συσσωρεύεται στους θύλακες των τριχών και τους φράζει, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται λευκά και κόκκινα σπυράκια, κυρίως στα μπράτσα, καμιά φορά και στους μηρούς. Αν και δεν θεωρείται σοβαρή πάθηση, η αντιαισθητική όψη του δέρματος- σε μια περιοχή που εκτίθεται πολύ-, είναι ιδιαίτερα ενοχλητική και δυστυχώς δεν αντιμετωπίζεται εύκολα ή γρήγορα.

Τι μπορείτε να κάνετε

  • Κάντε καθημερινά ντους με ζεστό ή χλιαρό νερό χρησιμοποιώντας ένα απαλό καθαριστικό και ενυδατώνετε την επιδερμίδα όσο ακόμα είναι νωπή, με μια κρέμα που περιέχει ουρία ή γαλακτικό οξύ.
  • Η συστηματική απολέπιση είναι αναμφίβολα ένας αποτελεσματικός τρόπος να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και να «λειάνετε» την τραχιά επιδερμίδα των μπράτσων. Προσοχή όμως. Αποφύγετε το scrub , δηλαδή το τρίψιμο του δέρματος (μηχανική απολέπιση) με επιθετικά προϊόντα που περιέχουν για παράδειγμα μικρόκοκκους, τρίμματα ξηρών καρπών ή κρυστάλλους ζάχαρης, γιατί κινδυνεύετε να επιδεινώσετε το πρόβλημα αντί να το αντιμετωπίσετε. Επιλέξτε ένα ήπιο προϊόν χημικής απολέπισης με ΑΗΑ, γλυκολικό ή σαλικυλικό οξύ .
  • Επενδύστε στην αγορά του Clarisonic Plus , του καινοτόμου συστήματος καθαρισμού της επιδερμίδας του προσώπου και του σώματος με τη βοήθεια ηχητικών συχνοτήτων (μέθοδος υπερήχων) που έφτασε μόλις στην Ελλάδα (Sephora). Σε συνδυασμό με ένα ζελ καθαρισμού με οξέα φρούτων κάνει θαύματα!
  • Η τοπική χρήση ρετινοειδών (βιταμίνη Α) είναι μια από τις πιο δραστικές θεραπείες που μπορείτε να ακολουθήσετε γιατί βοηθά στην ταχύτερη ανανέωση των κυττάρων της επιδερμίδας και εμποδίζει το φράξιμο των θυλάκων των τριχών. Συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας.
  • Ορισμένοι τύποι θυλακικής υπερκεράτωσης, με εντονότερα συμπτώματα όπως έντονη ερυθρότητα ή και φλεγμονή, μπορούν να αντιμετωπιστούν με θεραπείες λέιζερ.

Tags body, beauty, μπράτσα, Σώμα, Ομορφια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3663 s (248 Queries.) // Parse time: 0.3290 s // Total time: 2.6953 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X