Ρινοπλαστική: Όμορφη μύτη, ελεύθερη αναπνοή!


Ρινοπλαστική: Όμορφη μύτη, ελεύθερη αναπνοή!

Eξασφάλιση Υγείας και Ομορφιάς μαζί. Το άρθρο του Dr. med. Βασίλη Παυλιδέλη, Χειρούργου ΩΡΛ, Ειδικού στη Ρινοπλαστική, Διδάκτωρα Πανεπιστημίου Βοchum-Γερμανίας.

Η ρινοπλαστική - η πλέον δημοφιλής από όλες τις πλαστικές επεμβάσεις - βασίζεται σήμερα στην ταυτόχρονη πλαστική της μύτης και του ρινικού διαφράγματος. Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνεται μακροπρόθεσμα το καλύτερο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα, χωρίς επιπλοκές και προβλήματα στην αναπνοή και την όσφρηση, μετά από την επέμβαση. 

Ο  κ. Παυλιδέλης, Διευθυντής του Κέντρου Ρινοπλαστικής, Ωτοπλαστικής  “ΑΦΡΟΔΙΤΗ”,   στην Αθήνα, εξηγεί ότι η πλαστική του ρινικού διαφράγματος  είναι καθοριστικής σημασίας για το αποτέλεσμα της επέμβασης, αφού το ρινικό διάφραγμα είναι ο βασικός σύνδεσμος μεταξύ των διαφόρων δομικών στοιχείων της μύτης και έχει καθοριστική σημασία τόσο για τη λειτουργία (αναπνοή) όσο και την αισθητική της (ομορφιά).

H ολοκληρωμένη ρινοπλαστική εκτός της αισθητικής και λειτουργικής βελτίωσης της μύτης, πρέπει επιπλέον να επιδιώκει να τονίσει και να αναδείξει όλα ανεξαιρέτως τα χαρακτηριστικά του προσώπου με τα οποία συνυπάρχει. Δηλαδή, ο έμπειρος πλαστικός χειρουργός οφείλει να διαπλάσσει και να διαμορφώσει το τελικό σχήμα και μέγεθος της μύτης, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε προσώπου, όπως είναι η προβολή των ζυγωματικών (μήλα), η μορφή του πηγουνιού, το ύψος ή εύρος του μετώπου, το σχήμα και μέγεθος των χειλιών κλπ.  Όσον αφορά στην κατάλληλη ηλικία για ρινοπλαστική, δεν υπάρχει ανώτατο όριο ηλικίας το οποίο περιορίζει ή απαγορεύει την επέμβαση. Όμως, σε ρινοπλαστική μπορούν να υποβληθούν τα κορίτσια  από την ηλικία των 16 ετών ενώ τα αγόρια μετά την ηλικία των 18, όταν δηλαδή ολοκληρωθεί η ανάπτυξή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση αποτυχημένων επεμβάσεων ρινοπλαστικής. Ένας πολύ πιθανός λόγος γι' αυτό είναι ότι πολλοί ενδιαφερόμενοι αποφασίζουν να χειρουργηθούν, ενδίδοντας σε υποσχέσεις απόκτησης τέλειας αισθητικής και λειτουργικής μύτης, με εφαρμογή αδόκιμων χειρουργικών προσεγγίσεων, οι οποίες παρουσιάζονται στους υποψήφιους ως δήθεν νέες τεχνικές, χωρίς νυστέρι, αναίμακτα, χωρίς οστεοτομές και οίδημα (πρήξιμο), χωρίς την παραμικρή ταλαιπωρία, συχνά με χρήση ειδικών ενέσιμων υλικών και πολλά άλλα, δηλαδή χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα δόκιμα επιστημονικά βήματα πραγματοποίησης επιτυχημένης ρινοπλαστικής. Όπως τονίζει ο  κ. Παυλιδέλης, δεν είναι σωστό να δίδονται στους υποψήφιους υποσχέσεις πραγματοποίησης επιτυχημένης ρινοπλαστικής, λες και πρόκειται για αλλαγή της κόμμωσης των μαλλιών.

Ο κ. Παυλιδέλης, επισημαίνει ότι ο σπουδαιότερος παράγοντας για την επιτυχία της επέμβασης είναι η επιλογή τού κατάλληλα εκπαιδευμένου και εξειδικευμένου στη συγκεκριμένη εγχείρηση πλαστικού χειρουργού. Πέρα από καλή γνώση και εμπειρία στο αντικείμενό του, αυτός θα πρέπει να διαθέτει καλή τεχνική, τέχνη και δεξιοτεχνία στα δάκτυλα για τους δύσκολους και λεπτούς χειρισμούς που απαιτούνται. Μόνο τότε η επέμβαση θεωρείται ότι είναι εύκολη, ασφαλής και απόλυτα επιτυχής. Χωρίς αμφιβολία, απώτερος στόχος της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής είναι η καλύτερη δυνατή βελτίωση της εμφάνισης, με την ταυτόχρονη όμως διασφάλιση δύο πολύ σημαντικών προϋποθέσεων: της ασφάλειας αλλά και της αποτελεσματικότητας. Με άλλα λόγια “του τερπνού μετά του ωφελίμου”.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.pavlidelis.gr

Tags ρινοπλαστικη, βασιλης παυλιδελης, υγεια, εγχειρηση, πλαστικη, ωρλ, χειρουργος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3638 s (249 Queries.) // Parse time: 0.4203 s // Total time: 2.7842 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X