Γιώργος Θεοφάνους: Μίλησε για τον τερματισμό της σεξουαλικής βίας κατά των παιδιών [βίντεο + εικόνες]


Γιώργος Θεοφάνους: Μίλησε για τον τερματισμό της σεξουαλικής βίας κατά των παιδιών [βίντεο + εικόνες]

Τι είπε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης;

Ο κ. Γιώργος Θεοφάνους, Πρέσβης Καλής Θελήσεως του οργανισμού “Hope for Children” UNCRC Policy Center (HFC) και της εκστρατείας «ΈΝΑ στα ΠΕΝΤΕ του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τερματισμό της σεξουαλικής βίας ενάντια στα παιδιά» ήταν ο κύριος ομιλιτής στη 18η συνάντηση του Δικτύου βουλευτών - σημείων επαφής, του Συμβουλίου της Ευρώπης, για τον τερματισμό της σεξουαλικής βίας κατά των παιδιών. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξένια» και στόχο είχε την ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών μεταξύ των παρευρισκομένων, καθώς και την ευαισθητοποίηση μεταξύ των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης και της διεθνούς κοινότητας όσον αφορά την σπουδαιότητα της κύρωσης της Συνθήκης του Λανζαρότε.

Ο κος Θεοφάνους μίλησε για την εμπειρία που απέκτησε προοθώντας την εκστρατεία «ΈΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» στην Κύπρο και για τον τρόπο που αυτή συνήσφερε στην αλλαγή της νοοτροπίας σε σχέση με αυτό το θέμα, τόσο μεταξύ του κοινού όσο και των εμπλεκομένων φορέων. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του HFC να ξεκινήσει και να προοθήσει την εκστρατεία στην Κύπρο από το 2011. Επίσης, έδωσε περιλυπτική περιγραφή των μέτρων που λήφθηκαν, όπως π.χ  την μετάφραση και προώθηση υλικού σε δημοτικά σχολεία και αστυνομικούς σταθμούς, όπως και τη διοργάνωση εκδηλώσεων, ενώ ανέλαβε και το έργο να εκπαιδεύσει και ενημερώσει μαθητές, δασκάλους και γονείς για θέματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Επιπλεόν, αναφέρθηκε και στην πρώτη ακαδημαϊκή έρευνα που διεξήχθηκε στην Κύπρο με θέμα τη διαδικτυακή διαφθορά και παρακίνηση ανηλίκων, από τον HFC, τονίζοντας πως ενώ τα παιδιά σήμερα είναι όλο και περισσότερο ενήμερα για τους κινδύνους που τα περιβάλλουν, οι γονείς, οι δάσκαλοι, οι δημόσιοι φορείς και οι ΜΚΟ εξακολουθούν να φέρουν την ευθύνη να ακούσουν τα παιδιά και να βρουν τρόπους να τα προστατέψουν.

Τέλος, ο κος Θεοφάνους είπε πως πέραν της εκστρατείας «ΈΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» χρειάζεται να δημιουργηθεί και ένα σύστημα αποκατάστασης παιδιών θυμάτων σεξουαλικής βίας, που να τους παρέχει την απαραίτητη ψυχο-κοινωνική στήριξη. Πρόσθεσε πως η υπάρχουσα νομοθεσία δεν παρέχει την προστασία που απαιτείται από τα διεθνή πρότυπα και κάλεσε για ακόμη μια φορά όπως η Συνθήκη του Λανζαρότε, του Συμβουλίου της Ευρώπης, κατά της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης των παιδιών κυρωθεί από το Κυπριακό κράτος.

Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας πως παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί με την εκστρατεία «ΈΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» και παρά το γεγονός ότι το κοινό είναι πιο έτοιμο να συζητήσει αυτό το φενόμενο, υπάρχει ακόμα περιθώριο για πολλές βελτιώσεις, ώστε να επιτευχθεί το επιθυμιτό επίπεδο προστασίας. «Εναπόκειται σε άτομα σαν εμένα να πληροφορήσουμε το κοινό και σε άτομα σαν εσάς - αγαπητά μέλη της Επιτροπής - να γίνουν αυτές οι φιλοδοξίες πραγματικότητα», κατέληξε.

Άλλοι ομιλητές ήταν ο κος Valeriu Ghiletchi, Πρόεδρος της Επιτροπής για Κοινονικά Θέματα, την Υγεία και την Αειφόρο Ανάπτυξη, η κα Στέλλα Κυριακίδου, Γενική Εισηγήτρια της Γενικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Παιδιά, η κα Λήδα Κουρσουμπά, Επίτροπο για τα Δικαιώματα του Παιδιού Κύπρου, ο κος Johan Van den Hout, Θεματικός Εκπρόσωπος για τα Παιδιά του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης και ο κος Stefan Schennach, εισηγητής για το θέμα «Φιλική προς τα παιδιά δικαιοσύνη: από την ρητορική στην πραγματικότητα».

Tags γιωργος θεοφανους, Hope for Children


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6902 s (232 Queries.) // Parse time: 0.2628 s // Total time: 2.9530 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X