Ποια είναι η σωστή ηλικία για κάθε επέμβαση;


Ποια είναι η σωστή ηλικία για κάθε επέμβαση;

Υπάρχουν λύσεις για όλα τα αισθητικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν γυναίκες και άντρες σε οποιαδήποτε ηλικία.  

ΤΟΥ ΔΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΧΑΛΚΙΤΗ*
Η σύγχρονη αισθητική και επανορθωτική πλαστική χειρουργική μπορεί να είναι επεμβατική αλλά και μη. Απευθύνεται σε άτομα και των δύο φύλων ανεξαρτήτως ηλικίας γιατί προβλήματα αισθητικά υπάρχουν σε κάθε ηλικιακή ομάδα.
Στην ουσία ο κάθε ενδιαφερόμενος απευθύνεται στον πλαστικό χειρουργό μόλις νιώσει κάποια ατέλεια στο πρόσωπο ή στο σώμα του, η οποία του προκαλεί ψυχολογική φόρτιση.

Επεμβάσεις σε βρέφη και παιδιά
Στη βρεφική ηλικία αντιμετωπίζονται με επανορθωτικές πλαστικές επεμβάσεις συγγενείς ανωμαλίες όπως η σχιστοχειλία (λαγόχειλο), η σχιστοστομία (λυκόστομα), η συνδακτυλία.
Στην παιδική και προσχολική ηλικία είναι έντονο το πρόβλημα με τα πεταχτά αυτιά (αφεστώτα ώτα) εξαιτίας του οποίου αγοράκια και κοριτσάκια γίνονται συχνά –λόγω του προβλήματός τους– στόχος εμπαιγμού των άλλων παιδιών. Οι γονείς λοιπόν φέρνουν το παιδί τους στον πλαστικό χειρουργό και αυτή είναι η πρώτη επέμβαση αισθητικής που γίνεται σε μικρή ηλικία.
Με την έναρξη της εφηβείας όπου αρχίζουν να σχηματίζονται πολλά σημεία στο πρόσωπο και στο σώμα, αγόρια και κορίτσια αρχίζουν να τα απασχολούν οι αλλαγές που βλέπουν να επέρχονται και να αγωνιούν για την τελική μορφή σημείων του προσώπου και του σώματος. Πολλά αγόρια βλέπουν να αυξάνεται το στήθος τους (γυναικομαστία). Αυτό τους δημιουργεί έντονο πρόβλημα ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες οπότε αρνούνται να πάνε στη θάλασσα ή να φορέσουν ένα απλό T-shirt. Η ηλικία των 14-15 ετών είναι κατάλληλη για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος χειρουργικά. Με το τέλος της εφηβείας και την ολοκλήρωση του σχηματισμού προσώπου και σώματος κύριο πρόβλημα και των δύο φύλων είναι η διόρθωση της μύτης, όταν αυτή είναι υπερβολική σε μέγεθος ή παρουσιάζει την εμφάνιση μιας καμπούρας στη ράχη της.

Γυναικεία προβλήματα
Κορίτσια με ηλικία γύρω στα 18 αλλά και νωρίτερα, αντιλαμβάνονται ότι το στήθος τους είναι πολύ μικρό ή ανύπαρκτο ή αντιθέτως υπερβολικά μεγάλο και αυτό αρχίζει να τους δημιουργεί προβλήματα στη σχέση τους με το άλλο φύλο. Έτσι απευθύνονται στον πλαστικό χειρουργό για να ενημερωθούν για την αυξητική στήθους για το μικρό στήθος ή για τη μειωτική για το μεγάλο στήθος.
Ένα άλλο γυναικείο πρόβλημα αυτής της ηλικιακής ομάδας είναι η συσσώρευση λίπους στην έξω επιφάνεια των μηρών (ψωμάκια), στα γόνατα, στην έσω επιφάνεια των μηρών, στις γάμπες, στο κάτω κοιλιακό τοίχωμα, οπότε αναζητούν τη λύση του προβλήματός τους  με μια επέμβαση λιποαναρρόφησης ή λιπογλυπτικής.
Αργότερα μετά από εγκυμοσύνες συνοδευόμενες από αύξηση βάρους και πολλές προσπάθειες δίαιτας για να επανέλθουν στο προ εγκυμοσύνης βάρος, παρατηρείται χαλάρωση του κοιλιακού τοιχώματος, εμφάνιση ραβδώσεων (ραγάδες) στην κοιλιά, χαλάρωση του στήθους, χαλάρωση του δέρματος στους βραχίονες, όπως και στην έσω επιφάνεια των μηρών. Η αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων γίνεται με διάφορες επεμβάσεις όπως: mini κοιλιοπλαστική, κανονική κοιλιοπλαστική με ή χωρίς λιποαναρρόφηση, βραχιονοπλαστική, lifting έσω επιφάνειας μηρών, ανόρθωση με ή χωρίς αυξητική στήθους.
Στις μεγαλύτερες ηλικίες όπου το δέρμα αρχίζει να γίνεται ανελαστικό, παρατηρούμε χαλάρωση του δέρματος των μηρών (lifting  της έσω επιφάνειας των μηρών ή tanga lift), χαλάρωση κοιλιακού τοιχώματος (κοιλιοπλαστική), χαλάρωση δέρματος βραχιόνων (βραχιονοπλαστική), χαλάρωση του στήθους (ανόρθωση του στήθους με ή χωρίς ενθέματα) χαλάρωση δέρματος προσώπου (mini lift ή γενικό face lift), χαλάρωση των βλεφάρων με ή χωρίς συσσώρευση λίπους (βλεφαροπλαστική).

Μη επεμβατικές μέθοδοι
Εκτός όμως των ανωτέρω επεμβάσεων μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολλές μη επεμβατικές μέθοδοι. Για την εξάλειψη των ρυτίδων στην έξω επιφάνεια του ματιού (πόδι χήνας) ή στο μέτωπο η χρήση του botox δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα. Για το γέμισμα των ρυτίδων στις ρινοπαρειακές, την αποκατάστση του όγκου των ζυγωματικών ή την αύξηση του όγκου των χειλιών χρησιμοποιείται υαλουρινικό οξύ με άριστα αποτελέσματα.
Η τελευταία εξέλιξη αφορά τη χρήση του πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια (PRP), λιπομεταφορά ή συνδιασμός λιπομεταφοράς με PRP.
Σήμερα υπάρχουν λύσεις για όλα τα αισθητικά προβλήματα και για οποιαδήποτε ηλικία. Γι’ αυτό μια συζήτηση με τον πλαστικό χειρουργό θα λύσει οποιαδήποτε απορία, θα διώξει τυχόν φοβίες που υπάρχουν λόγω άγνοιας και θα δημιουργήσει την απαραίτητη εμπιστοσύνη, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για ένα σωστό αποτέλεσμα. Τα αποτελέσματα θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να κάνουν τον ασθενή να νιώσει εξαιρετικά καλά, να του αλλάξουν την ψυχολογία και να τον βοηθήσουν να ξεχάσει το οποιοδήποτε προϋπάρχον πρόβλημα.

* Πλαστικός - Αισθητικός Χειρουργός
Συνεργάτης του American Medical Center
www.drchalkitis.com

Tags ΕΠΕΜΒΑΣΗ, στηθος, γυναίκα, παιδια, ΙΑΤΡΟΣ, πλαστικη χειρουργικη, ηλικια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2137 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3107 s // Total time: 2.5244 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X