Τα πάντα για τη βλεφαροπλαστική!


Τα πάντα για τη βλεφαροπλαστική!

Με την πάροδο των χρόνων τα βλέφαρά μας χαλαρώνουν. H επιστήμη βεβαίως, έχει φροντίσει και γι’ αυτό, αφού με τη βλεφαροπλαστική διορθώνονται και τα πάνω και τα κάτω βλέφαρα. Το νέο look ανεβάζει τη διάθεση τόσο στις γυναίκες όσο και στους άντρες, αφού τους αφαιρεί τα σημάδια του χρόνου.

Η ορολογία στην πλαστική χειρουργική είναι εννοιολογική, δηλαδή αυτό που λέει, αυτό εννοεί. Πλαστική χειρουργική λοιπόν είναι η ιατρική ειδικότητα με την οποία, χειρουργώντας, πλάθουμε το ανθρώπινο σώμα. Η λέξη «πλαστική» προέρχεται από την ελληνική λέξη «πλάθω», που σημαίνει δημιουργώ, δίνω σχήμα. Έτσι, βλεφαροπλαστική είναι η επέμβαση που πλάθει τα βλέφαρα. Οι σακούλες στα βλέφαρα είναι σύνηθες φαινόμενο και παράλληλα ενοχλητικές και για τις γυναίκες αλλά και για τους άντρες. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η ανθρώπινη αισθητική θέλει πλέον τον άντρα περιποιημένο, ανανεωμένο και δυναμικό. Η βλεφαροπλαστική είναι μία πολύ δημοφιλής επέμβαση ανάμεσα στον αντρικό πληθυσμό. Κι αυτό διότι οι άντρες προχωρούν σε επεμβάσεις ανανέωσης για να φαίνονται νεότεροι, και ιδιαίτερα όσοι εργάζονται σε μεγάλες ηλικίες. Οι επαγγελματίες αυτοί -γιατροί, δικηγόροι, επιχειρηματίες-, συνήθως εργάζονται αρκετές ώρες και ο χρόνος τους είναι πολύτιμος. Η βλεφαροπλαστική λοιπόν, που είναι μία επέμβαση ανανέωσης, αφού απαλλάσσει ένα πρόσωπο από τις γεροντικές σακούλες, έχει το μεγάλο πλεονέκτημα ότι γίνεται με τοπική αναισθησία. Την ίδια ημέρα πηγαίνεις στο σπίτι σου, ενώ στη δουλειά σου τις επόμενες 2-3 ημέρες. Η αποθεραπεία δηλαδή της βλεφαροπλαστικής είναι πολύ γρήγορη. Εξ ου και θεωρείται μία από τις δημοφιλέστερες επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής ανάμεσα στους άντρες.

Πάνω και κάτω βλέφαρα
Το ανθρώπινο πρόσωπο έχει, ως γνωστόν, τέσσερα βλέφαρα, δύο πάνω και δύο κάτω. Έτσι και στην πλαστική χειρουργική υπάρχει η πάνω και η κάτω βλεφαροπλαστική. Οι δύο επεμβάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνες τους ή και μαζί. Με την πάροδο των χρόνων τα βλέφαρά μας χαλαρώνουν τόσο στο επίπεδο του δέρματος όσο και στο επίπεδο των μυών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το λίπος που βρίσκεται πίσω από αυτά να προβάλλει προς τα εμπρός. Αυτή η προβολή του λίπους αλλά και του χαλαρού δέρματος αποτελούν τις περιβόητες σακούλες των βλεφάρων. Οι σακούλες αυτές μάλιστα, λόγω βαρύτητας, πέφτουν προς τα κάτω. Η ανθρώπινη αισθητική το μεταφράζει αυτό σε κούραση, λύπη και γήρας.

Επεμβάσεις και επούλωση
Η βλεφαροπλαστική διορθώνει το πρόβλημα αφαιρώντας και το λίπος που προβάλλει αλλά και το χαλαρωμένο δέρμα. Στα πάνω βλάφαρα οι τομές γίνονται στη φυσιολογική πτυχή των πάνω βλεφάρων εκεί που διπλώνουν. Στα κάτω βλέφαρα γίνονται ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες. Τα σημάδια της βλεφαροπλαστικής δεν μας απασχολούν, διότι το δέρμα της περιοχής παρουσιάζει τόσο καλή επούλωση που συνήθως εξαφανίζει τα σημάδια. Η επέμβαση αυτή γίνεται με τοπική αναισθησία και ο ενδιαφερόμενος που χειρουργείται μπορεί να πάει στο σπίτι του την ίδια μέρα. Τα ράμματα αφαιρούνται μέσα σε τέσσερις ημέρες, ενώ στις αμέσως επόμενες ημέρες υποχωρoύν το φούσκωμα και οι πιθανές μελανιές και ο ενδιαφερόμενος είναι έτοιμος να επιστρέψει στην εργασία του χωρίς σακούλες και χωρίς να αντιληφθεί κανείς τι έχει προηγηθεί.

Λίπος ή δέρμα, ποιο περισσεύει;
Σημαντικό σημείο κατά τη βλεφαροπλαστική είναι το πόσο λίπος θα αφαιρεθεί. Υπάρχουν σακούλες όπου το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η περίσσεια λίπους και σακούλες όπου το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η περίσσεια δέρματος. Για παράδειγμα, σε ένα άτομο μεγάλης ηλικίας που είναι αδύνατο, χωρίς περιττά κιλά, οι σακούλες στα βλέφαρα συνήθως είναι λόγω περίσσειας δέρματος και όχι λίπους. Αν σε αυτό το άτομο αφαιρέσεις το λιγοστό λίπος που υπάρχει στα βλέφαρα, τότε το αποτέλεσμα είναι η περιοχή των βλεφάρων να κάνει βαθουλώματα και αισθητικά να έχουμε μία αντιαισθητική όψη στα μάτια. Ο πλαστικός χειρουργός είναι ο ειδικός που θα αποφασίσει ποια τεχνική θα χρησιμοποιήσει και πόσο λίπος ή δέρμα θα αφαιρέσει. Η γνώση και η εμπειρία του πλαστικού χειρουργού είναι αυτά που θα κρίνουν το είδος της βλεφαροπλαστικής. Γι’ αυτό, άλλωστε, είναι σημαντικό να έχουμε εμπιστοσύνη στον πλαστικό χειρουργό.

Κρέμα ή χειρουργείο;
Ο μοναδικός τρόπος λοιπόν για να απαλλαχθούμε από τις σακούλες στα βλέφαρα είναι η βλεφαροπλαστική. Οτιδήποτε άλλο δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα και, το πιο σημαντικό, φυσικό αποτέλεσμα. Για να φύγει η σακούλα πρέπει να αφαιρέσεις το λίπος που προβάλλει προς τα εμπρός αλλά και την περίσσεια δέρματος. Δεν υπάρχει οτιδήποτε άλλο που να μπορεί να αφαιρέσει την ίδια ώρα και το λίπος αλλά και το δέρμα, καμία κρέμα, αλλά και καμία ένεση. Βέβαια, η τεχνολογία εξελίσσεται. Για παράδειγμα, τώρα γίνεται και χρήση λέιζερ κατά τη διάρκεια της βλεφαροπλαστικής. Η χρήση του κατά τη διάρκεια της επέμβασης μπορεί να βοηθήσει στο να έχουμε λιγότερα φουσκώματα και λιγότερες μελανιές, άρα και γρηγορότερη αποθεραπεία. Πάλι όμως πρέπει να αφαιρεθεί χειρουργικά το λίπος και το δέρμα.

Τα μάτια δεν αλλάζουν…
Η βλεφαροπλαστική δεν μπορεί να αλλάξει το μέγεθος ή το σχήμα των ματιών σε ένα πρόσωπο. Είναι μία επιφανειακή επέμβαση που ασχολείται με το λίπος και το δέρμα που βρίσκονται γύρω από τα μάτια. Δεν έχει σχέση με ανατομικά στοιχεία που να μπορούν να αλλάξουν το μέγεθος ή το σχήμα σε ένα μάτι. Υπάρχουν βέβαια άλλες επεμβάσεις με τις οποίες μπορούμε να αλλάξουμε το σχήμα των ματιών, αλλά όχι με τη βλεφαροπλαστική. Μετά από μία βλεφαροπλαστική έχουμε τα ίδια μάτια, με το ίδιο σχήμα, με το ίδιο μέγεθος, αλλά χωρίς σακούλες. Έχουμε ένα φρέσκο και ανανεωμένο βλέμμα!

Το νέο look
Η βλεφαροπλαστική βέβαια μπορεί να συνδυαστεί με οποιοδήποτε άλλο χειρουργείο, όπως face lift, ανόρθωση φρυδιών, λιπαναρρόφηση λαιμού. Αυτό γίνεται διότι μας ενδιαφέρει να έχουμε ένα πρόσωπο φρέσκο και ανανεωμένο στο σύνολό του. Όπως άλλωστε μου έλεγε και ο δάσκαλός μου, ο Δρ Ανδρέας Φουστάνος, στο δρόμο δεν βλέπουμε να περπατούν ωραία βλέφαρα ή ωραία φρύδια, αλλά ωραία πρόσωπα, ωραίες φιγούρες. Κι αυτό καλείται η πλαστική χειρουργική να δημιουργήσει…

Πηγή: Το Περιοδικό
 

Tags beauty, αισθητικη, βλεφαροπλαστική


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2226 s (232 Queries.) // Parse time: 0.7641 s // Total time: 2.9866 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X