«Ωχ, όχι!» Καρούμπαλα, μελανιές, κοψίματα, γρατσουνιές και άλλα σημάδια ανάπτυξης


«Ωχ, όχι!» Καρούμπαλα, μελανιές, κοψίματα, γρατσουνιές και άλλα σημάδια ανάπτυξης

Οι τραυματισμοί είναι, δυστυχώς, μια πραγματικότητα στη ζωή των παιδιών που κινούνται. Όσο καλά κι αν προσέχετε τα παιδιά σας, οι τραυματισμοί είναι αναπόφευκτοι. Να ορισμένες συμβουλές για το πώς να τους αντιμετωπίζετε στο σπίτι και πότε να ζητήσετε ιατρική φροντίδα.

Όταν το παιδί σας κάνει μια πληγή ή γρατσουνιά, πιέστε την πληγή για να σταματήσει η αιμορραγία. Αφού περιορίσετε την αιμορραγία, καθαρίστε την πληγή κάτω από δροσερό ή χλιαρό τρεχούμενο νερό για λίγα λεπτά, έτσι ώστε να ξεπλυθούν οποιαδήποτε υπολείμματα. Δε χρειάζεται υπερβολικό τρίψιμο. Αφού καθαρίσετε την περιοχή, βάλτε της λίγο αντισηπτικό και μετά καλύψτε με ένα λευκοπλάστ. Αλλάζετε τα λευκοπλάστ καθημερινά ή όποτε λερωθούν ή βραχούν. Αν η πληγή φαίνεται να επουλώνεται, αφαιρέστε το λευκοπλάστ για να θρέψει με τον αέρα. Αν, παρόλα αυτά, η πληγή εμφανίσει υγρά ή το παιδί σας ανεβάσει πυρετό ως αποτέλεσμα του τραυματισμού, καλέστε το γιατρό σας.
Οι μώλωπες εμφανίζονται όταν τα αιμοφόρα αγγεία καταστρέφονται λόγω του τραυματισμού. Από τη στιγμή που το δέρμα δε σχιστεί, δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης. Αν το παιδί σας φαίνεται να πονά, δοκιμάστε να βάλετε πάγο στη συγκεκριμένη περιοχή. Οι περισσότεροι μώλωπες δε χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Παρόλα αυτά, αν το παιδί σας εμφανίζει συχνά αρκετούς ανεξήγητους μώλωπες, θα πρέπει να καλέσετε το γιατρό.
Πρέπει να ζητήσετε ιατρική φροντίδα αν το τραύμα του παιδιού σας:
• αιμορραγεί συνεχώς ενώ έχει ασκηθεί πίεση για αρκετά λεπτά
• είναι πολύ μεγάλο ή βαθύ
• έχει προκληθεί από ένα πιθανώς μολυσμένο αντικείμενο, όπως ένα καρφί

Tags παιδι, ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ, καρουμπαλα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0131 s (13 Queries.) // Parse time: 0.0526 s // Total time: 0.0658 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X