Frida Giannini και Beyoncé Knowles-Carter ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους


Frida Giannini και Beyoncé Knowles-Carter ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους

Που συναντήθηκαν;

Οι συνιδρύτριες της καμπάνιας CHIME FOR CHANGE, Frida Giannini και Beyoncé Knowles-Carter, συναντήθηκαν απόψε στο κατάστημα - ναυαρχίδα της Gucci στην Πέμπτη Λεωφόρο, μαζί με τη συνδιοργανώτρια και αρχισυντάκτρια του περιοδικού T Magazine, Deborah Needleman, για να γιορτάσουν την επέτειο ενός έτους της συναυλίας The Sound of Change Live.

Η συναυλία The Sound of Change Live, μια διοργάνωση της καμπάνιας CHIME FOR CHANGE στην οποία πρωταγωνίστησε η Beyoncé, πραγματοποιήθηκε στο στάδιο Twickenham στο Λονδίνο την 1η Ιουνίου 2013. Πρόκειται για την πρώτη παγκόσμια συναυλία που διοργανώθηκε στα χρονικά, με στόχο την ενίσχυση των δικαιωμάτων των κοριτσιών και των γυναικών του κόσμου. Η συναυλία αποτέλεσε ταυτόχρονα την πρώτη και σημαντικότερη εκδήλωση ανεύρεσης οικονομικών πόρων για την υποστήριξη της καμπάνιας CHIME FOR CHANGE. Έκτοτε, η καμπάνια κατάφερε να χρηματοδοτήσει 310 πρότζεκτ σε 81 χώρες μέσω 101 μη κερδοσκοπικών εταίρων. Οι δύο συνιδρύτριες συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο και Εκτελεστικό Διευθυντή του οίκου Gucci, Patrizio di Marco, με τον James Franco, την Blake Lively, τον Pedro Andrade, την Αρχισυντάκτρια της καμπάνιας CHIME FOR CHANGE, Mariane Pearl, καθώς και τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής της CHIME FOR CHANGE, Alyse Nelson, Caryl Stern και Sharmeen Obaid Chinoy, την Τρίτη το βράδυ, με σκοπό να κάνουν έναν απολογισμό για τον αντίκτυπο που είχε η καμπάνια CHIME FOR CHANGE κατά το πρώτο έτος της λειτουργίας της, καθώς και για να ανεύρουν περαιτέρω πόρους για να στηρίξουν πρότζεκτ που προωθούν την Παιδεία, την Υγεία και τη Δικαιοσύνη για τα κορίτσια και τις γυναίκες του κόσμου.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, η Beyoncé δεσμεύτηκε να δωρίσει $500.000 για τη χρηματοδότηση των πρότζεκτ CHIME FOR CHANGE για τα κορίτσια και τις γυναίκες του κόσμου στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας και της Δικαιοσύνης, ως εξής:

• ΠΑΙΔΕΙΑ: $125.000 για την παροχή βοήθειας σε 100 μαθήτριες των σχολείων Shining Hope for Communities (SHOFCO) στην Κένυα για έναν χρόνο.
• ΥΓΕΙΑ: $125.000 για την αγορά 320 θερμοκοιτίδων βρεφών Embrace σε 100 αγροτικές ιατρικές εγκαταστάσεις σε 11 Χωριά της Χιλιετίας (χωριά τα οποία ανήκουν στην πρωτοβουλία “Millenium Village”) σε 10 χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής (Μάλι, Κένυα, Ουγκάντα, Νιγηρία, Σενεγάλη, Γκάνα, Τανζανία, Ρουάντα, Μαλάουι, Αιθιοπία). Οι θερμοκοιτίδες από τη φιλανθρωπική πρωτοβουλία Embrace θα βοηθήσουν πάνω από 1900 νεογέννητα βρέφη τα οποία κινδυνεύουν, να επιζήσουν και να ευημερήσουν.
• ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: $125.000 για παροχή εκπαιδευτικής και συμβουλευτικής υποστήριξης, επαγγελματικής κατάρτισης, συμβουλευτικών υπηρεσιών και παροχής πόρων σε 600 Επικεφαλής των Κέντρων Νεότητας και Αποφοίτους του προγράμματος «Sisters in Strength» της Νέας Υόρκης, έτσι ώστε να καταφέρουν να αποφοιτήσουν επιτυχώς από το λύκειο και το πανεπιστήμιο μέσω του προγράμματος «Girls for Gender Equity».
• ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: $125.000 για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, νομικών υπηρεσιών και ατομικής θεραπείας αποκατάστασης σε 25 επιζώσες εμπορίας ανθρώπων στο Λος Άντζελες, με σκοπό να ξανακτίσουν τη ζωή τους μέσω του προγράμματος «Συμμαχία για την Κατάργηση της Δουλείας και της Εμπορίας Ανθρώπων» («Coalition to Abolish Slavery & Trafficking» (CAST)).

Στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της καμπάνιας, και με στόχο την ανεύρεση επιπρόσθετων πόρων για την υποστήριξη των κοριτσιών και των γυναικών ανά τον κόσμο, ο οίκος Gucci θα δωρίσει το 10% των πωλήσεων του κεντρικού καταστήματός του της Πέμπτης Λεωφόρου, από τις 2 μέχρι τις 5 Ιουνίου, έτσι ώστε να προσφέρει περαιτέρω υποστήριξη στα ακόλουθα προγράμματα και οργανισμούς: Shining Hope for Communities, Millennium Promise σε συνεργασία με την Embrace Innovations και Girls for Gender Equity.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, οι προσκεκλημένοι έλαβαν το ετήσιο πολιτιστικό ένθετο του περιοδικού T, στο εξώφυλλο του οποίου φιλοξενείται η Beyoncé, και το οποίο θα διανέμεται από τις 15 Ιουνίου. Επίσης, κατά τη διάρκεια της βραδιάς, εμφανίστηκαν και 3 DJ: ο Ian από το I Am A Camera, ο R3hab και η τραγουδίστρια και στιχουργός Solange Knowles. Κατά τη διάρκεια του σετ του R3hab, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά και το μοναδικό remix του τραγουδιού «Pretty Hurts».

Το 2013, πριν την επίσημη κυκλοφορία του, η ορχηστρική εκδοχή του «Pretty Hurts» έγινε ο ανεπίσημος ύμνος της καμπάνιας CHIME FOR CHANGE, ως το μουσικό υπόβαθρο των ταινιών της καμπάνιας, με τη χαρακτηριστική φωνή της Beyoncé να σημαίνει τον ήχο της «καμπάνας» όταν οι χρήστες της εφαρμογής CHIME FOR CHANGE στο iPhone «κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου» για τους φιλανθρωπικούς σκοπούς που τους αφορούν περισσότερο. Προς τιμήν αυτής της επετείου, το μοναδικό remix του R3hab είναι από σήμερα διαθέσιμο στο κοινό στο κανάλι YouTube της καμπάνιας CHIME FOR CHANGE στο http://ichime.in/chimemix.

Η καμπάνια CHIME FOR CHANGE συγκαλεί, ενώνει και ενισχύει τις φωνές υπέρ των κοριτσιών και των γυναικών ανά τον κόσμο. Χάρη στη χρηματοδότηση που κατάφερε να συγκεντρώσει η καμπάνια CHIME FOR CHANGE από τότε που πρωτολειτούργησε, τον Φεβρουάριο του 2013, δεκάδες χιλιάδες κορίτσια και γυναίκες έτυχαν υποστήριξης και έλαβαν πολύτιμα εργαλεία με σκοπό να ενισχύσουν οι ίδιες τη δύναμή τους, αλλά και τη δύναμη των κοινοτήτων τους. Η καμπάνια κατάφερε να βοηθήσει:

• 988 γυναίκες, οι οποίες συμμετείχαν σε εργαστήρια στο Αφγανιστάν με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα, την οικοδόμηση της ειρήνης και την ηγεσία,
• 14.135 έγκυες γυναίκες στη Λιβερία, οι οποίες απέκτησαν πρόσβαση σε προγεννητική φροντίδα,
• 77 γονείς με χαμηλό εισόδημα στο Λος Άντζελες, οι οποίοι έμαθαν πώς να υποστηρίξουν την εκπαίδευση των παιδιών τους,
• 658 έφηβες στη Νιγηρία, οι οποίες συμμετείχαν σε προγράμματα συμβουλευτικής υποστήριξης, κατάρτισης ηγεσίας και βιοτικών δεξιοτήτων,
• 297 γυναίκες στο Νότιο Σουδάν, οι οποίες πραγματοποίησαν την εκπαίδευσή τους για να γίνουν δασκάλες και
• 12.915 εμβόλια κατά του νεογνικού τετάνου διανεμήθηκαν στην Καμπότζη.

Μέσα από μια καινοτόμο συνεργασία με την πλατφόρμα διαδικτυακής χρηματοδότησης CATAPULT.org, η οποία στηρίζει τη φυλετική ισότητα υπέρ των κοριτσιών και των γυναικών ανά τον κόσμο, η καμπάνια CHIME FOR CHANGE καταφέρνει να αναδείξει τον αντίκτυπό της με διαφάνεια. Η διαδικτυακή πλατφόρμα CATAPULT.org ενώνει την κοινότητα της καμπάνιας CHIME FOR CHANGE με εκατοντάδες πρότζεκτ, που στόχο έχουν να στηρίξουν τα κορίτσια και τις γυναίκες του κόσμου, επιτρέποντας στον καθένα να επιλέξει για πού ακριβώς προορίζεται η δωρεά του, αλλά και να εντοπίσει τα αποτελέσματα της κάθε δωρεάς μέσω 90ήμερων και ετήσιων εκθέσεων αξιολόγησης αντίκτυπου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πρότζεκτ που επωφελούνται από τις προσπάθειες ανεύρεσης πόρων με την ευκαιρία της επετείου της καμπάνιας CHIME FOR CHANGE, επισκεφθείτε τους ακόλουθους συνδέσμους:

Shining Hope for Communities
www.chimeforchange.org/project/send-20-kenyan-girls-to-school

Millennium Promise σε συνεργασία με την Embrace Innovations
www.chimeforchange.org/project/embrace-keep-750-newborns-warm

Girls for Gender Equity
www.chimeforchange.org/project/support-young-women-beyond-high-school

Tags Frida Giannini, Beyoncé Knowles-Carter, Gucci, chime for change


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2904 s (235 Queries.) // Parse time: 0.2585 s // Total time: 2.5489 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X