Λυών: Ρομαντική απόδραση


Λυών: Ρομαντική απόδραση

Η γαστρονομική πρωτεύουσα της Γαλλίας σάς περιμένει με τις νοστιμιές της αλλά και με ένα όμορφο κέντρο και μαγευτικά σκηνικά στις όχθες ποταμών.

Τα στενά γραφικά δρομάκια της Λυών βρίσκονται στο μεσαιωνικό τμήμα και τις υπερσύγχρονες νέες συνοικίες. Ο Ροδανός (Rhône) και ο Σον (Saône), όμως, είναι αυτοί που της χαρίζουν την περισσότερη χάρη και την καθιστούν μοναδική. Η στενή λωρίδα γης ανάμεσα στα δύο ποτάμια είναι η Χερσόνησος, το Presqu’île, η νεότερη περιοχή του ιστορικού κέντρου, με πολλά μνημεία και γοτθικούς ναούς. Για να τη δείτε όσο γίνεται καλύτερα ανεβείτε στον Fourvière, το «λόφο που προσεύχεται». Ο άλλος λόφος που την αγκαλιάζει είναι ο Croix Rousse, «ο λόφος που δουλεύει». Εδώ οι τεχνίτες του μεταξιού είχαν το 19°αιώνα τα εργαστήριά τους. Η πόλη όμως αγαπά τις τέχνες γενικότερα… όχι μόνο της γαστρονομίας, αλλά στα μουσεία και τους δρόμους είναι έκδηλη η αγάπη της προς αυτές, φτάνει να αφεθείτε για λίγο και να απολαύσετε τα πάντα.

Πού να μείνειτε:
1. ΤΟ SOFITEL LYON BELLECOUR, (5 αστ.,), βρίσκεται στο κέντρο. Στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Les Trois Domes σερβίρεται γκουρμέ κουζίνα,  ενώ το Le Silk, επίσης μέσα στο ξενοδοχείο, προσφέρει παραδοσιακές γαλλικές σπεσιαλιτέ. Απολαύστε από εδώ τη θέα του Ροδανού.
2. Η VILLA FLORENTINE, (5 αστ.,), στην καρδιά της παλιάς πόλης, διαθέτει τζακούζι, γυμναστήριο με σάουνα, χαμάμ, αίθουσα καρδιαγγειακής άσκησης και beauty salon, ενώ έχει εξαιρετική πανοραμική θέα. Tο εστιατόριο του ξενοδοχείου σερβίρει παραδοσιακή γαλλική κουζίνα.
3. ΤΟ COUR DES LOGES, (4 αστ.,), στην παλιά πόλη, έχει ωραία διακόσμηση που παραπέμπει σε άλλες εποχές. Απολαύστε το πολυτελές του σπα, τη θερμαινόμενη πισίνα και το γυμναστήριο. Στα εστιατόριά του γευτείτε γκουρμέ κουζίνα με τη συνοδεία ενός καλού γαλλικού κρασιού. 
4. ΤΟ LA REINE ASTRID, (4 αστ.,), έχει το προνόμιο να βρίσκεται απέναντι από το πάρκο Tete d'Or, το μεγαλύτερο πάρκο της Λυών. Στη διάθεσή σας θα έχετε ένα γυμναστήριο με σάουνα και ατμόλουτρο, καθώς επίσης εστιατόριο με παραδοσιακή γαλλική κουζίνα.
5. ΤΟ GLOBE ET CECIL, (3 αστ.,), κοντά στην πλατεία Place Bellecour, στεγάζεται σε ένα κτίριο του 19ου αιώνα. Κάθε δωμάτιο έχει τη δική του ξεχωριστή διακόσμηση. 

Τι να κάνετε:
1. ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ CHINATOWN. Η Λυών έχει την τρίτη μεγαλύτερη κινεζική συνοικία στη Γαλλία μετά από αυτές του Παρισιού. Εκεί μπορείτε να γευτείτε εξωτικές λιχουδιές ή να πάτε στην αγορά Supermarché Asie για εντυπωσιακά προϊόντα, φρούτα και λαχανικά.
2. ΞΕΝΑΓΗΘΕΙΤΕ στο κέντρο της πόλης με τα ηλεκτρικά τρίκυκλα cyclopolitain. Είναι ένα πρωτότυπο και οικολογικό μεταφορικό μέσο, το οποίο οδηγούν «κυκλωναύτες».
3. ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ MINI CRUISE στα νερά του Ροδανού και του Σον. Υπάρχουν μικρές διαδρομές, οι οποίες συνοδεύονται από γκουρμέ κουζίνα, και μεγάλες διαδρομές, που θα σας πάρουν ακόμα και σε άλλες πόλεις της χώρας.
4. ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ της Γαλλίας. Εδώ θα βρείτε εξαιρετικά εστιατόρια, αλλά θα ήταν παράλειψη να μην μπείτε σε ένα bouchon, παραδοσιακό εστιατόριο της Λυών, όπως το Le Poêlon d'Or, όπου θα γευτείτε τοπικές συνταγές που περιστρέφονται κυρίως γύρω από το κρέας.
5. ΚΑΝΤΕ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟ CHOKOLA. Βρίσκεται κοντά στο Croix-Rousse plateau και είναι ένας μοναδικός χώρος για τους λάτρεις της σοκολάτας! 
6. ΓΙΑ ΧΟΡΟ ΚΑΙ ΤΡΕΛΕΣ στριμωχθείτε σε ένα από τα top clubs της Λυών, το The Sound Factory.

Μη χάσετε το MUSEE DES BEAUX ARTS. Το μουσείο βρίσκεται στην ωραία πλατεία Place des Terreaux, μέσα στο αββαείο Palais Saint Pierre. Γνωστό και ως «Το Μικρό Λούβρο», φιλοξενεί ενδιαφέροντα έργα τέχνης, γλυπτά και αντικείμενα με ιστορία 5.000 χρόνων.

Πηγή φωτογραφίας: empa-network

Διαβάστε επίσης: Πόρτο: Σαν παλιό καλό κρασί!

Tags Living, travelling, Ταξιδι, λυών


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0118 s (13 Queries.) // Parse time: 0.0369 s // Total time: 0.0487 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X