Καλοκαιράκι, καλή διάθεση και σεξ


Καλοκαιράκι, καλή διάθεση και σεξ

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και ιδιαίτερα στις διακοπές η σεξουαλική μας ζωή ανανεώνεται.  

Σύγχρονες έρευνες επιβεβαιώνουν πως πράγματι, ο αριθμός των σεξουαλικών επαφών αυξάνεται κατακόρυφα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η ξεκούραση, η χαλαρή και «ανεβασμένη» διάθεση, η έλλειψη άγχους και το απροσδιόριστο αίσθημα ελευθερίας,  μας κάνουν πιο ανοιχτούς στις προκλήσεις και σίγουρα πιο περιπετειώδεις. Η λίμπιντο ανεβαίνει, τα ρούχα λιγοστεύουν, το ηλιοβασιλέματα είναι πιο ρομαντικά,  και γενικά οι συνθήκες είναι ιδανικές για ανανέωση και έντονη σεξουαλική ζωή. Σημαντικό είναι και το γεγονός πως το καλοκαίρι βελτιώνεται η αυτοεικόνα μας, νιώθουμε και οι ίδιοι πιο ερωτικοί. Τα μαυρισμένα σώματα, τα αποκαλυπτικά ρούχα, το γυμνό δέρμα, τα βλέμματα θαυμασμού που εισπράττουμε, μας κάνουν να φαινόμαστε αλλά και να νιώθουμε πιο αισθησιακοί.

Τα παντρεμένα ζευγάρια ή εκείνα σε μακροχρόνια σχέση συνήθως παρατηρούν ανανέωση και βελτίωση της σεξουαλικής τους ζωής. Η διακοπές προσφέρουν τόσο σωματική όσο και ψυχοσυναισθηματική ξεκούραση,  ενώ η μείωση του εργασιακού στρες, η έλλειψη προγράμματος και υποχρεώσεων βοηθά το άτομο να «ξεμπλοκάρει», και κατ’ επέκταση τους συντρόφους να αφιερώσουν ποιοτικό χρόνο ο ένας στον άλλον. Το άγχος, ως βασικός αιτιολογικός παράγοντας των σεξουαλικών προβλημάτων του άντρα και της γυναίκας, βγαίνει από το προσκήνιο βελτιώνοντας αισθητά τόσο τη διάθεση για σεξ όσο και τις επιδόσεις. Ακόμα και η αλλαγή σκηνικού, η απομάκρυνση από το παλιό, φθαρμένο και βαρετό συζυγικό κρεβάτι μπορεί να κάνει θαύματα για τη σεξουαλικότητα του ζευγαριού που έχει πέσει στη παγίδα της ρουτίνας και της καθημερινότητας.  Ιδιαίτερα ευεργετικά είναι τα αποτελέσματα των διακοπών εάν καταφέρει το ζευγάρι να «ξεκλέψει» μερικές ημέρες για τους δύο, χωρίς παιδιά, οικογένεια και φίλους.

Και για τους ανθρώπους που είναι μόνοι, το καλοκαίρι προσφέρει τις προδιαγραφές για αλλαγή. Οι διακοπές ζωγραφίζουν ένα πολύχρωμο σκηνικό που τους επιτρέπει να επιδοθούν με περισσότερο κέφι στην αναζήτηση συντρόφου, ειδικά εάν η έλλειψη χρόνου και το έντονο επαγγελματικό στρες είναι οι λόγοι που τους αποτρέπουν από τις νέες γνωριμίες και το φλερτ.  Στις διακοπές πιο απελευθερωμένοι οι ίδιοι, με λιγότερους κανόνες και «πρέπει», αφήνονται ευκολότερα στις νέες γνωριμίες, παρασύρονται στον καλοκαιρινό αισθησιασμό. 
Σε γενικές γραμμές το καλοκαίρι μας βοηθά να βάλουμε ως προτεραιότητα πράγματα που όλο τον υπόλοιπο χρόνο παραβλέπουμε. Η ανάγκη για προσωπικό χρόνο, ξεκούραση, ανεμελιά, φλερτ εντός και εκτός σχέσης, έρχονται στο προσκήνιο. Και επειδή το καλοκαίρι τα one night stand αυξάνονται και μαζί και τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, σημαντικό κεφάλαιο των διακοπών είναι φυσικά και το ασφαλές σεξ. Η χαλαρή διάθεση, η ανάγκη για περιπέτεια και η κατανάλωση αλκοόλ, ρίχνουν τις άμυνες  και μπορεί να μας βάλουν σε μπελάδες. Η υγεία μας θα πρέπει να παραμένει  προτεραιότητα και στις διακοπές. Η χρήση προφυλακτικού είναι απαραίτητη, με σωστή εφαρμογή και προσοχή στις συνθήκες φύλαξης του προϊόντος.

Θέκλα Βασιλείου
Ψυχολόγος
Ιατρικό Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας Θάνου Ασκητή

Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας
Δευτέρα-Παρασκευή 12.00-16.00
Τηλέφωνο 77.77.28.77

Ιατρικό Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας Θάνου Ασκητή
Αθαλάσσας 62, 3ος όροφος
Στρόβολος, Λευκωσία
Τηλ.: 22459555, 22459556
Fax: 22777197
www.askitis-cy.com

Tags σεξ, καλοκαιρι, ΖΕΣΤΗ, διαθεση, ΛΙΜΠΙΝΤΟ, ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΖΩΗ, ΠΑΝΤΡΜΕΝΟΙ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4731 s (234 Queries.) // Parse time: 1.5896 s // Total time: 4.0627 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X