Αυστηρότερους κανονισμούς για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ζητούν από τον ΠΟΥ δεκάδες γιατροί και επιστήμονες


Αυστηρότερους κανονισμούς για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ζητούν από τον ΠΟΥ δεκάδες γιατροί και επιστήμονες

Ομάδα από 129 παθολόγους, επιδημιολόγους και άλλους επιστήμονες από 31 χώρες απέστειλε επιστολή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ζητώντας αυστηρότερους κανονισμούς για το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Η επιστολή εστάλη ως απάντηση επιστολής που στάληκε τον περασμένο μήνα από 53 άλλους ειδικούς που ζητούν χαλαρώσεις.  

 Η νέα επιστολή των 129 επιστημόνων ζητά από τον ΠΟΥ να θεσπίσει οδηγίες με βάση τις οποίες οι κατασκευαστές των τσιγάρων αυτών θα είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάζουν αποδείξεις ότι το προϊόν τους είναι ασφαλές και βοηθά τους καπνιστές να κόψουν το κάπνισμα και επίσης να `αποκαλύψουν`  τι περιέχεται στην ουσία η οποία και δημιουργεί τον ατμό όταν κάποιος καπνίσει το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Οι 129 επιστήμονες θεωρούν ότι πρέπει να θεσπιστούν αυστηρά κριτήρια για την χρήση του λεγόμενου e-cigarette ώστε να μην γίνει τελικά μόδα ανάμεσα στη νεολαία αλλά και σε άλλους μη καπνιστές που το θεωρούν ακίνδυνο. Επίσης υποστηρίζουν ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο περιέχει συστατικά πολύ επιβλαβή για τους πνεύμονες.

Οι υποστηρικτές του ηλεκτρονικού τσιγάρου θεωρούν ότι η κατάταξή του ως καπνικού προϊόντος και η θέσπιση αυστηρών κανονισμών για τη χρήση του σε δημόσιους χώρους ίσως τελικά έχει αντίθετα αποτελέσματα και χαρακτηρίζουν το τσιγάρο αυτό ως την πλέον σημαντική ανακάλυψη στο τομέα της υγείας τον 21ο αιώνα.

Μελέτη που είδε το φως τη δημοσιότητας τον περασμένο μήνα στο περιοδικό "Circulation" καταδεικνύει ότι οι περισσότεροι που χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό τσγάρο συνεχίζουν κανονικά και το κάπνισμα.

Ο ΠΟΥ προβαίνει σε αξιολόγηση των κριτηρίων για τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου και προσανατολίζεται σε θέσπιση αυστηρότερων κανονισμών παρόμοιων με αυτών που ισχύουν για προϊόντα με νικοτίνη καθώς και στην απαγόρευση των διαφημίσεων και των διαφόρων γεύσεων.
ΚΥΠΕ

Tags ΗΛΕΚΤΡΙΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ, υγεια, τσιγαρο


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5089 s (229 Queries.) // Parse time: 1.3629 s // Total time: 3.8717 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X