Πως θα καταλάβεις ότι κάποιος σου λέει ψέματα


Πως θα καταλάβεις ότι κάποιος σου λέει ψέματα

Αισθάνεσαι πως σου λέει ψέματα; Επιβεβαίωσε το με τους πιο κάτω τρόπους.  

Από τον τόνο της φωνής: Όπως αναφέρει ο ανακριτής του FBI Gregg McCrary, αν ρωτήσεις έναν άνθρωπο ερωτήσεις που γνωρίζεις την απάντηση (για παράδειγμα «ποιο είναι το όνομά σου») και ερωτήσεις που δεν γνωρίζεις την απάντηση μπορείς να καταλάβεις από το πως απαντά και τον τρόπο που αλλάζει ο τόνος αν λέει την αλήθεια ή όχι.

Μιλάει σε τρίτο πρόσωπο: Ο καθηγητής Jeffrey Hancock σε επιστημονική του έρευνα έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι άτομα τα οποία ψεύδονται έχουν την τάση να μην αναφέρονται στον εαυτό τους… σε πρώτο πρόσωπο («εγώ»), αλλά σε τρίτο («αυτός, αυτή είναι»). Προσπαθούν μ’ αυτό τον τρόπο να αποστασιοποιηθούν από το ψέμα.

Έχει μια απάντηση για τα πάντα: Η καθηγήτρια μέσης εκπαίδευσης Julia Chung αναφέρει ότι η εμπειρία της έχει δείξει ότι έφηβοι που όταν τους ρωτάς πράγματα για τα οποία οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται χρόνο για να σκεφτούν πριν απαντήσουν (π.χ. «τι έφαγες την προηγούμενη εβδομάδα;»), απαντάνε αμέσως, λένε συνήθως ψέματα. Έχουν κάνει πρόβα στο τι θα πουν.

Είναι νευρικός και γκρινιάζει χωρίς λόγο: Η ψυχοθεραπεύτρια Barbara Mitchell ισχυρίζεται ότι αν κάποιος επαναλαμβάνει νευρικά μια κίνηση – π.χ. καθαρίζει διαρκώς τα γυαλιά του- ή γκρινιάζει χωρίς εμφανή αιτία πιθανότατα λέει ψέματα. Η ενοχή και το στρες κάνει το άτομο που ψεύδεται να θέλει να είναι διαρκώς σε μια κίνηση.

Επιμένει να τονίζει την ειλικρίνεια του: Ο νομικός Joseph Buckley αναφέρει ότι η εμπειρία του στα δικαστήρια έχει αποδείξει ότι οι άνθρωποι που ψευδομαρτυρούν έχουν την τάση να υπερτονίζουν στα λόγια τους ότι λένε την αλήθεια («για να σας πω την αλήθεια», «για να είμαι απόλυτα ειλικρινής»), ενώ συχνά εμπλέκουν και τη θρησκεία («μάρτυρας μου ο Θεός»). Οι άνθρωποι που είναι αξιόπιστοι και ειλικρινείς δεν χρειάζεται να φτάσουν ως εκεί.

Tags ψεματα, αλήθεια, ΤΡΟΠΟΣ, απαντηση, ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑ, γκρινια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9302 s (250 Queries.) // Parse time: 0.5570 s // Total time: 2.4872 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X