Τα 5 στάδια μιας σχέσης και τα προβλήματά τους


 Τα 5 στάδια μιας σχέσης και τα προβλήματά τους

Όλες οι σχέσεις περνούν από διάφορες φάσεις και κάθε φάση έχει τα προβλήματά της. Το σημαντικό είναι να ξεπερνιούνται τα προβλήματα με σεβασμό και επικοινωνία μεταξύ του ζευγαριού.  

 1η φάση: το ζευγάρι βρίσκεται σε ραντεβού: πιθανές διαφορές που καλείται να διαχειριστεί: πού βγαίνουν για διασκέδαση, πόσο συχνά βρίσκονται, ποιος παίρνει την πρωτοβουλία της συνάντησης. Συχνά, οι διαφορές σε αυτή την φάση υπάρχουν, αλλά ο έρωτας τις καθιστά αμελητέες.

2η φάση: συγκατοίκηση. Οι ενδεχόμενες διαφορές αυξάνονται, π.χ. πώς θέλει ο καθένας να ορίζει ή να φροντίζει τον χώρο του, πώς μοιράζονται οι ευθύνες του σπιτιού κλπ. ‘Όχι μόνο αυξάνονται οι διαφορές, αλλά  αν ο έρωτας έχει περάσει, τότε η διάθεση να παραβλέπουν τις διαφορές μικραίνει.

3η φάση: επισημοποίηση ή γάμος. Ενδεχόμενες διαφορές: Πώς θα διαχειριστούν την ευρύτερη οικογένεια, πόσο συχνά θα τους βλέπουν κλπ. Άρα περισσότερες διαφορές.

4η φάση: η γέννηση των παιδιών: Πώς θα μεγαλώσουν τα παιδιά, πόσο χρόνο θα ασχολούνται με αυτά, τι αρχές θα τους δώσουν κλπ.

5η φάση: Συνταξιοδότηση, τα παιδιά μεγαλώνουν και απομακρύνονται. Ενδεχόμενες διαφορές: Πώς θα αναδιαμορφώσουν τον τρόπο ζωής τους, τι ασχολίες θα έχουν, πως διαχειρίζονται την υγεία τους κλπ.

Tags ζευγαρι, επικοινωνία, ΦΑΣΕΙΣ, προβληματα, οικογενεια, σχεσεις, συγκατοικηση, Γαμος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1891 s (231 Queries.) // Parse time: 0.2155 s // Total time: 2.4046 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X