10 συνήθειες των ευτυχισμένων και ήρεμων ανθρώπων


10 συνήθειες των ευτυχισμένων και ήρεμων ανθρώπων

10 βήματα για να σε οδηγήσουν στην απόλυτη ευτυχία  

Γεμίζουν τις μπαταρίες τους: Το να βρίσκεις χρόνο για να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου, για να κάνεις ένα ταξίδι, διακοπές ή κάτι που θα σε ξεκουράσει, θα σε ανανεώσει και θα γεμίσει τις μπαταρίες σου, είναι το καλύτερο αντίδοτο στη μιζέρια, τη στεναχώρια και το στρες. Οι ευτυχισμένοι και ήρεμοι άνθρωποι το γνωρίζουν…

«Παίρνουν» τον χρόνο τους: Όταν όλοι οι άλλοι τρέχουν για να προλάβουν υποχρεώσεις, ημερομηνίες, deadline, εκείνοι βρίσκουν πάντα δέκα λεπτά για να απολαύσουν τη βόλτα τους, να παρατηρήσουν τι συμβαίνει γύρω τους, να σταματήσουν για να θαυμάσουν κάτι που τους έκανε εντύπωση. Είναι οι άνθρωποι που ξέρουν να απολαμβάνουν τη στιγμή.

Εννοούν αυτό που λένε: Και πρωτίστως είναι συνεπείς με τα δικά τους όνειρα και τις στόχους, Είναι εύκολο να λες «ναι» σε όλους και να μην το εννοείς, μόνο και μόνο για να τους ικανοποιήσεις. Και αυτό γιατί η γνώμη των άλλων σε αφορά και σε επηρεάζει. Ενώ τους ευτυχισμένους ανθρώπους τους ενδιαφέρει να είναι συνεπής και ειλικρινείς πρωτίστως με τον εαυτό τους.

Λένε αυτό που αισθάνονται: Το κλάμα μπορεί να είναι απαραίτητο και ευεργετικό ορισμένες φορές. Όπως εξάλλου και οι έντονες διαφωνίες, το έντονο γέλιο και όλα τα συναισθήματα χαράς και λύπης. Μην κρατάς μέσα σου συναισθήματα που σε βαραίνουν!

Έχουν φίλους που τους υποστηρίζουν: Οι άνθρωποι είμαστε κοινωνικά όντα και η συναναστροφή είναι απαραίτητη για μια ισορροπημένη ζωή. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν γύρω τους φίλους, ανθρώπους που τους υποστηρίζουν, είναι δίπλα τους, μοιράζονται κοινές αξίες και ενδιαφέροντα. Βασικός κανόνας βεβαίως για να έχει κανείς τέτοιους φίλους είναι να είναι και ο ίδιος καλός φίλος.

Κοιμούνται αρκετά: Ο ύπνος μας ξεκουράζει ψυχικά και σωματικά, γι’ αυτό και οι ευτυχισμένοι άνθρωποι γνωρίζουν πώς να τον εξασφαλίζουν και φροντίζουν να κοιμούνται καλά.

Αναζητούν ευκαιρίες: Η ζωή δεν μας τα φέρνει πάντα όπως τα σχεδιάζαμε, ούτε όπως θα θέλαμε. Η μιζέρια όμως και η γκρίνια δεν έβγαλαν ποτέ κανέναν από μια δυσάρεστη κατάσταση. Οι άνθρωποι που θέλουν την ηρεμία τους και επιδιώκουν την ευτυχία, φροντίζουν να αναζητούν ευκαιρίες, αλλά και να εκμεταλλεύονται αυτές που τους δίνονται.

Εκφράζουν ευγνωμοσύνη: Ένας άνθρωπος που γνωρίζει να εκτιμά τα πράγματα που του δόθηκαν στη ζωή και να εκφράζει την ευγνωμοσύνη για καταστάσεις και ανθρώπους που βοήθησαν, είναι πιο ευτυχισμένος. Και όσο πιο ευτυχισμένος είναι κάποιος, τόσο πιο απλόχερα του προσφέρονται πράγματα.

Γυμνάζονται τακτικά: Είναι γνωστό ότι η γυμναστική απελευθερώνει ενδορφίνες, τις ορμόνες δηλαδή που είναι υπεύθυνες για τη… χαρά. Η τακτική άσκηση είναι το καλύτερο αντικαταθλιπτικό και αγχολυτικό.

Δεν σταματούν να μαθαίνουν και να ωριμάζουν: Η ζωή είναι το ταξίδι και όχι ο προορισμός. Και όσοι το γνωρίζουν, φροντίζουν να εφοδιαστούν με γνώσεις, εμπειρίες, να μάθουν από τα λάθη τους και να ανακαλύψουν καινούργιους ορίζοντες.

Tags ευτυχία, ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, συνήθειες, φιλια, ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ, ύπνος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.2822 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2816 s // Total time: 3.5638 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X