The story: Δείτε τους δέκα βασικούς σταθμούς στην ιστορία του μπικίνι


The story: Δείτε τους δέκα βασικούς σταθμούς στην ιστορία του μπικίνι

Το απόλυτο γυναικείο ρούχο του καλοκαιριού, το μπικίνι, λατρεύεται από εκατομμύρια γυναίκες σε όλον τον κόσμο και κάθε χρόνο δεν υπάρχει γυναίκα που να μην προσθέσει δύο καινούργια κομμάτια στην ντουλάπα της. Το μπικίνι, όμως, δεν ήταν πάντα όπως το γνωρίζουμε, αφού έχει περάσει από πολλές φάσεις ώσπου να εξελιχθεί σε αυτό που βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων.  

1. Οι αρχές – 300 μ. Χ.

Περίπου 1700 χρόνια πριν από εμάς, όσο και να μας φαίνεται περίεργο, οι γυναίκες φορούσαν two-piece μαγιό. Οι πιο γνωστές εμφανίσεις ήταν στη Ρωμαϊκή Ιταλία, όταν οι γυναίκες φορούσαν ρούχα που έμοιαζαν με μπικίνι για τη συμμετοχή τους στα αθλήματα.

2. Η κάλυψη – 1800

Το 19ο αιώνα τα ρούχα έπρεπε να έχουν την τέλεια κάλυψη. Τόσο που οι γυναίκες έραβαν βάρη από κάτω, έτσι ώστε να μη σηκωθούν σε περίπτωση που έμπαιναν σε νερό.

3. Το σκάνδαλο – 1907

Τις αντιλήψεις του προηγούμενου αιώνα ήρθε σιγά σιγά να αλλάξει ένα περιστατικό μιας διάσημης ηθοποιού του βωβού κινηματογράφου. Η Arlette Kellerman συνελήφθη, όταν φόρεσε στην παραλία ένα αμάνικο body μαγιό, κάτι που λειτούργησε ως έναυσμα για την καλλιέργεια μιας περισσότερο δεκτικής συμπεριφοράς για τη φόρμα των μαγιό.

4. Η σεμνότητα – 1930

Ενώ τα two-piece μαγιό είχαν ήδη γίνει πολύ δημοφιλή, έδειχναν μόνο μία μικρή γραμμή από το δέρμα ενδιάμεσα.

5. Η καινοτομία – 1946

Τότε ήταν που το μπικίνι πήρε τη μορφή, με την οποία το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Ο καινοτόμος ήταν ο Louis Réard, γερμανός μηχανικός που ονόμασε το «μπικίνι» από το «Bikini Atoll», νησί όπου ο Αμερικανικός στρατός είχε διεξάγει πυρηνικά πειράματα λίγες μέρες πριν.

6. Ο αποκλεισμός – 1951

Οι υποψήφιες για Μις Υφήλιος φόρεσαν μπικίνι στον διαγωνισμό στο Λονδίνο και, μετά από αυτό, απαγορεύτηκε, όχι μόνο από διαγωνισμούς αλλά κι από συγκεκριμένες χώρες.

7. Η επιστροφή – 1953

Οι διάσημες ηθοποιοί φόρεσαν και φωτογραφήθηκαν με το «εξορισμένο» – τότε – μπικίνι και βοήθησαν στη δημιουργία ενός καλύτερου κλίματος γύρω από αυτό.

8. Η προώθηση – 1962

Με την εμφάνιση της Ursula Anders με μπικίνι στην ταινία του James Bond, «Dr. No» και με τα covers σε περιοδικά διάσημων μοντέλων, άρχισε να καλλιεργείται μια πιο δεκτική συμπεριφορά.

9. Ο πρωταθλητισμός – 1997

Το μοντέλο και επαγγελματίας παίκτρια του βόλεϋ, Gabrielle Reese, κατέκτησε μαζί με την ομάδα της τίτλο στο Beach Volleyball World Championships, φορώντας μπικίνι. Ο χώρος του αθλητισμού και όχι μόνο είδε τις εμφανίσεις τους.

10. Η ακμή – 2014

Είναι περιττό να αναφερθούμε στο μέγεθος της επιτυχίας του μπικίνι στις μέρες μας. Η παγκόσμια βιομηχανία των μαγιό εισπράττει δισεκατομμύρια από τις πωλήσεις τους, καθιστώντας τη μία από τις πιο ισχυρές. Το μπικίνι, πλέον, έχει συνδεθεί με τη δύναμη των γυναικών και τη θηλυκή πλευρά.

Tags μπικινι, ταινίες, ιστορια, μαγιο


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.3729 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2630 s // Total time: 3.6360 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X