Ρέθυμνο: Άγρια ομορφιά


Ρέθυμνο: Άγρια ομορφιά

Ένας από τους ωραιότερους ελληνικούς προορισμούς.

«Στο Ρέθυμνο ένα πρωί αξίζει να ξυπνήσεις και αξέχαστες διακοπές στην πόλη για να ζήσεις» λέει μια μαντινάδα. Η καρδιά του Ρεθύμνου χτυπά στην Παλιά Πόλη, στα στενά καλντερίμια της αλλά και στο Ενετικό λιμάνι με την αυθεντική γοητεία του. Η βόλτα στη Φορτέτσα, το κάστρο που δεσπόζει στην κορυφή του λόφου Παλαιόκαστρο, σε μεταφέρει σε άλλες εποχές που συνέθεσαν την ιστορία αυτού του τόπου. Το περήφανο πνεύμα των κατοίκων, οι κρητικές νοστιμιές και η ποιοτική φιλοξενία των ξενοδοχείων είναι σήμα κατατεθέν. Οι τρεις ημέρες που πέρασαν πρόσφατα εκεί τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι από την Κύπρο ήταν γεμάτες από μοναδικές στιγμές και εμπειρίες, μια και πέρα από την πόλη με τη σύγχρονη τουριστική υποδομή, ήταν έκδηλη η αγάπη και οι δεσμοί μεταξύ Κρητικών και Κυπρίων. Το ταξίδι είχε διοργανώσει ο τουριστικός οργανισμός Top Kinisis σε συνεργασία με την Aegean και τις Κυπριακές Αερογραμμές αλλά και την εταιρεία Rethymnotels sea and city hotels.

Πού να μείνετε:
1. ΤΟ MINOS MARE, (4 αστ.), βρίσκεται πάνω στην αμμώδη παραλία του Πλατανιά, μόλις 4 χιλιόμετρα από το κέντρο, τα αξιοθέατα και την παλιά πόλη του Ρεθύμνου. Απολαύστε εδώ τη μοναδική θέα του απέραντου ορίζοντα, τους υπέροχους κήπους, τις πισίνες, τη σάουνα, το γυμναστήριο, τις πλούσιες γαστρονομικές απολαύσεις, όπως και τα καθημερινά ψυχαγωγικά προγράμματα.
2. ΤΟ THEARTEMIS PALACE, (4 αστ.), εκτείνεται σε δύο κτίρια επιβλητικής αρχιτεκτονικής και απέχει 10 λεπτά περιπάτου από το εμπορικό και το ιστορικό κέντρο του Ρεθύμνου. Επιπλέον, απέχει μόλις 100 μέτρα από την περίφημη αμμώδη παραλία της πόλης. Στη διάθεσή σας υπάρχουν πισίνες, τζακούζι και σάουνα, ωραία διακοσμημένα δωμάτια και ποιοτικό σέρβις σε εστιατόριο και μπαρ. 
3. ΤΟ MINOS, (4 αστ.), κοντά στην αμμώδη παραλία του Ρεθύμνου, διαθέτει δωμάτια πλήρως ανακαινισμένα, με κομψή διακόσμηση και σουίτες εκλεπτυσμένης αισθητικής με υπέροχη θέα στο Κρητικό πέλαγος. Κήποι, πισίνες, εστιατόριο, καφετερία, μπαρ και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις θα κάνουν τη διαμονή σας ευχάριστη.
4. ΤΟ PERL BEACH, (4 αστ.), στο τέλος του παραλιακού δρόμου της αγαπημένης βόλτας ντόπιων και ξένων περιπατητών, έχει όλες τις ανέσεις που χρειάζεστε, αφού βρίσκεται μόλις 2 χιλιόμετρα από το κέντρο. Διαθέτει εστιατόριο, μπαρ, σνακ μπαρ, κήπο, καθημερινά προγράμματα ψυχαγωγίας, πισίνες και φυσικά τη θάλασσα στο κατώφλι σας.
5. ΤΟ IDEON, (3 αστ.,), βρίσκεται στην κορυφή της Παλιάς Πόλης, με θέα το λιμάνι και το κάστρο της Φορτέτσας, λίγα μέτρα από την καρδιά του ιστορικού και κοσμοπολίτικου κέντρου. Διαθέτει εστιατόριο, κοκτέιλ μπαρ, καφετερία, πισίνα τριγυρισμένη με πράσινο, ωραία δωμάτια και άνετες σουίτες.

Τι να κάνετε:
1. ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ Σφεντόνη στα Ζωνιανά, 52 χιλιόμετρα από το Ρέθυμνο, το οποίο θεωρείται ένα από τα πέντε καλύτερα της Ελλάδας και το πρώτο στην Κρήτη. Περιλαμβάνει πλούσιο σταλακτιτικό και σταλαγμιτικό διάκοσμο και καταλαμβάνει επιφάνεια πάνω από 3.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ το μήκος του μονοπατιού περιήγησης των επισκεπτών είναι περίπου 270 μέτρα.
2. ΜΕ ΣΚΑΦΟΣ επισκεφθείτε την παραλία Πρέβελη, ή  Φοίνικας όπως λέγεται, στη νότια ακτή της Κρήτης, περίπου 40 χιλιόμετρα νότια από το Ρέθυμνο. Βρισκόμενοι εκεί, θα μαγευτείτε σίγουρα από το εξωτικό σκηνικό που δημιούργησε η φύση. Θα δείτε επίσης το τοπίο που δημιούργησε ο ποταμός που καταλήγει στη θάλασσα, αλλά και τη Μονή Πρέβελης, στην έξοδο του Κουρταλιώτικου Φαραγγιού. Αν αγαπάτε την περιπέτεια και τη φύση, το φαράγγι θα σας εντυπωσιάσει. Ξεκινά από το χωριό Κοξαρέ, ακολουθεί τον ποταμό Κουρταλιώτη και καταλήγει στη λίμνη της παραλίας στην Πρέβελη.
3. ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ το φρούριο της Φορτέτσας στο λόφο του Παλαιόκαστρου, βόρεια της σημερινής πόλης. Στο λόφο αυτό υπήρχε η ακρόπολη της αρχαίας πόλης της Ρίθυμνας και το ιερό της Ροκκαίας Αρτέμιδος. Το κάστρο κτίστηκε την περίοδο της Ενετοκρατίας και θεμελιώθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 1573. Εκεί θα δείτε και το Αρχαιολογικό Μουσείο στο πενταγωνικό κτίριο ακριβώς μπροστά στην κεντρική πύλη της Φορτέτσας (Ανατολική Πύλη), όπου εκτίθενται αντικείμενα που προέρχονται αποκλειστικά από τους αρχαιολογικούς χώρους του νομού Ρεθύμνης.
1. ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ προς την παραδοσιακή ψαροταβέρνα Κνωσσός στο παλιό ενετικό λιμάνι του Ρεθύμνου, η οποία λειτουργεί για δεκαετίες και είναι δημοφιλής για τα νόστιμα θαλασσινά πιάτα.
2. ΣΤΟ ΜΕΣΟΣΤΡΑΤΙ, το μουσικό μεζεδοπωλείο στο κέντρο του Ρεθύμνου, θα γευτείτε εξαιρετικό παραδοσιακό μενού και θα απολαύσετε καταξιωμένους και νεότερους μουσικούς της Κρήτης να τραγουδούν χωρίς μικρόφωνα σε παρεΐστικη ατμόσφαιρα.
3. ΧΩΡΟΥΣ για chill out και διασκέδαση θα βρείτε πολλούς. Για να αναφέρουμε μόνο μερικούς είναι το Cul De Sac, το Cactus Beach Bar, το Blue Bar για τους λάτρεις της ροκ ή το Paralia Living Room για πιο χαλαρωτικές στιγμές.

Μη χάσετε:
ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΜΜΟΛΟΦΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ. Είναι ένα από τα πιο ρομαντικά μέρη στον κόσμο με υπέροχα ηλιοβασιλέματα, τιρκουάζ νερά και φανταστικό τοπίο. Η παραλία αυτή σχηματίζεται ανάμεσα στο άκρο της Μέλισσας και στον Ακουμιανό Ποταμό, νοτιοδυτικά της περιοχής Στόμιο.

Διαβάστε επίσης: Σύμη: Απλά φανταστική

Πηγή φωτογραφίας: hellasmonitor.alachef.gr

Tags ρέθυμνος, Ταξιδι, travelling


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.6244 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2751 s // Total time: 3.8995 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X