Κάντε σεξ, κάνει καλό!


Κάντε σεξ, κάνει καλό!

Οι έρευνες που συσχετίζουν το σεξ με τη καλή υγεία και τη μακροζωία είναι πραγματικά αμέτρητες. Τα τελευταία 30 χρόνια έχουν γίνει άλματα στη μελέτη της σεξουαλικής λειτουργίας και η ευεργετική επίδραση του σεξ, βιολογικά και ψυχοσυναισθηματικά, είναι πλέον αδιαμφισβήτητη.  

Τα αποτελέσματα καλύπτουν από την καλύτερη καρδιακή λειτουργία μέχρι και τη μείωση στα ποσοστά κατάθλιψης, αποδεικνύοντας πως το σεξ μας φέρνει στη ζωή και, σύμφωνα πάντα με τις έρευνες, μπορεί να μας κρατήσει στη ζωή υγιείς και για περισσότερο. Ας δούμε γιατί…

• Το σεξ προστατεύει τη καρδιά. Τόσο η ερωτική πράξη όσο και ο οργασμός είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για τη λειτουργία της καρδιάς και την κυκλοφορία του αίματος. Οι έρευνες δείχνουν πως οι άνθρωποι που κάνουν σεξ δύο φορές την εβδομάδα έχουν 50% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν έμφραγμα του μυοκαρδίου συγκριτικά με εκείνους που το «τιμούν» μόνο μια φορά τον μήνα.
• Το σεξ μας κρατάει σε φόρμα αφού αποτελεί ένα από τα καλύτερα και πιο διασκεδαστικά είδη αεροβικής άσκησης. Η σεξουαλική επαφή μας βοηθά να καταναλώσουμε περίπου 200 θερμίδες, κάτι ανάλογο με τριάντα λεπτά τρέξιμο.
• Το σεξ λειτουργεί σαν αναλγητικό για τους χρόνιους πόνους. Κατά τη διάρκεια του οργασμού διεγείρονται συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου απελευθερώνοντας ενδορφίνες και κορτικοειδή. Οι ουσίες αυτές μειώνουν σημαντικά τον πόνο ενώ ταυτόχρονα λειτουργούν και ως φυσικό ηρεμιστικό αφού μειώνουν τα επίπεδα του άγχους.
• Το σεξ θωρακίζει τον οργανισμό. Η συχνή σεξουαλική ζωή αυξάνει τα ανοσοποιητικά κύτταρα του οργανισμού που μας προστατεύουν από τις διάφορες λοιμώξεις, ενώ παράλληλα βοηθούν και στην γρηγορότερη επούλωση των τραυμάτων.
• Το σεξ μας προστατεύει από τον καρκίνο. Έρευνες δείχνουν πως κατά τη διάρκεια του οργασμού απελευθερώνονται ορμόνες, όπως η ωκυτοκίνη, που μπορούν να δράσουν προστατευτικά τόσο για τις γυναίκες όσο και για του άνδρες. Συγκεκριμένα λειτουργούν αποτρεπτικά για την εμφάνιση καρκίνου του μαστού και καρκίνου του προστάτη.
• Το σεξ μας προστατεύει από τη κατάθλιψη. Οι σεξουαλικά ενεργοί άνθρωποι παρουσιάζουν μικρότερο ποσοστό κατάθλιψης αφού βιώνουν ικανοποίηση και αισθάνονται καλύτερα με τον εαυτό τους.


Dr Θάνος Ε. Ασκητής
Νευρολόγος – Ψυχίατρος
Διδάκτωρ Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών
Πρόεδρος Ιατρικού Κέντρου Σεξουαλικής Υγείας
&
Θέκλα Βασιλείου
Ψυχολόγος
Ιατρικό Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας Θάνου Ασκητή

Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας
Δευτέρα-Παρασκευή 12.00-16.00
Τηλέφωνο 77.77.28.77

Ιατρικό Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας Θάνου Ασκητή
Αθαλάσσας 62, 3ος όροφος
Στρόβολος, Λευκωσία
Τηλ.: 22459555, 22459556
Fax: 22777197
www.askitis-cy.com

Tags σεξ, ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, οργανισμός, οργασμός, νεύρα, ζευγαρι, ερωτας


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.3402 s (252 Queries.) // Parse time: 0.4031 s // Total time: 3.7432 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X