Jessie Ware: Το νέο αγαπημένο κορίτσι της βρετανικής μουσικής σκηνής


Jessie Ware: Το νέο αγαπημένο κορίτσι της βρετανικής μουσικής σκηνής

Πολλοί πιστεύουν πως ήρθε για να κλέψει τη δόξα της Λάνα ντελ Ρέι, ενώ κάποιοι άλλοι τη συγκρίνουν με τραγουδίστριες όπως οι Σαντέ, Γουίτνεϊ Χιούστον, Τρέισι Θορν. To σίγουρο είναι πως το κομμάτι της Wildest Moments είναι ένα από τα πιο ωραία που έχουμε ακούσει τον τελευταίο καιρό.

Η Τζέσι Γουέαρ γεννήθηκε το 1985 στο Λονδίνο, δούλεψε ως τραγουδίστρια σε πολλά στούντιο της βρετανικής πρωτεύουσας και συνεργάστηκε με μερικά από τα πιο διάσημα ονόματα της εγχώριας μουσικής σκηνής. Ωστόσο, διακρίθηκε για τη συμμετοχή της στους δίσκους του μουσικού παραγωγού SBTRKT.
Στο τέλος του 2011 έκανε την εμφάνισή του το πρώτο της single Running, το οποίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία, ενώ ακολούθησε η κυκλοφορία του δίσκου Devotion στο τέλος του καλοκαιριού. Από αυτόν το τραγούδι Wildest Moments ακούγεται πλέον σε όλα τα ραδιόφωνα της Ευρώπης.
Η αναγνώριση βέβαια ήρθε με την υποψηφιότητα της καλλιτέχνιδας για το Mercury Prize -ένα από τα πιο σημαντικά μουσικά βραβεία στη Βρετανία-, που ανακοινώθηκε λίγες ημέρες πριν. Η ίδια δήλωσε σχετικά: «Βλέποντας παλιότερα βιντεοκλίπ στο MTV δεν θα φανταζόμουν ποτέ ότι θα τα καταφέρω. Δεν πίστευα ότι είχα όλα όσα έπρεπε για να βρεθώ εδώ που είμαι και να πετύχω όλα αυτά που κάνω σήμερα».

Όσον αφορά τη μουσική της, πρόκειται για ένα αμάλγαμα από διάφορες μουσικές επιλογές των '80s και '90s. Το ιδιαίτερο ωστόσο στην περίπτωσή της έχει να κάνει με τις ερμηνείες και την ενορχήστρωση των κομματιών, που συνδυάζουν στοιχεία τόσο παλιομοδίτικα όσο και μοντέρνα. Σοφιστικέ ποπ, μελαγχολικοί στίχοι που μένουν χαραγμένοι στη μνήμη, ονειρικά φωνητικά και σκοτεινές μελωδίες που παραπέμπουν σε τραγούδια βγαλμένα από τα στούντιο του Μπρίστολ. Από το δίσκο Devotion ξεχωρίζουν τα Running, 100% και No To Love. Εκείνο όμως που μας έχει κάνει να την αγαπήσουμε είναι σίγουρα το Wildest Moments.

Ακούστε εδώ το Wildest Moments.

Ακούστε εδώ το Night Light.

Tags jessie ware, μουσικη


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5849 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2630 s // Total time: 2.8479 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X