5 πράγματα που σας κάνουν να δείχνετε κουρασμένοι


5 πράγματα που σας κάνουν να δείχνετε κουρασμένοι

Είναι κάποια πράγματα που κάνουμε τα οποία μας δείχνουν ποιο κουρασμένους από ποτέ  

Πίνετε πολύ καφέ
Μπορεί ο καφές να είναι βασικό κομμάτι του πρωινού τελετουργικού σας, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι σας αφυδατώνει και έχει σαν αποτέλεσμα ξηρό και θαμπό δέρμα. Ο καφές ακόμα καταφέρνει και εξουδετερώνει τα αντιοξειδωτικά που προστατεύουν την ελαστίνη του δέρματος οδηγώντας έτσι στη δημιουργία ρυτίδων. Μην υπερβαίνετε τις 4 κούπες καφέ την ημέρα και με την πρώτη ευκαιρία γυρίστε το σε πράσινο τσάι, που έχει λιγότερη καφεΐνη και περισσότερα αντιοξειδωτικά που φροντίζουν και δεν βλάπτουν την υγεία του δέρματός σας.

Τρώτε επεξεργασμένες τροφές
Η επεξεργασμένη ζάχαρη και λοιποί υδατάνθρακες, εκτός του ότι παχαίνουν και δεν είναι και η πιο θρεπτική επιλογή για τη δίαιτά σας, κάνουν κακό και στην υγεία της επιδερμίδας σας. Η κατανάλωσή τους αφήνει πίσω στοιχεία που προκαλούν φλεγμονή και διάσπαση του πολύτιμου και αντιρυτιδικού κολλαγόνου.
Εκτός αυτού, αποδυναμώνουν και το ανοσοποιητικό σύστημα, του οποίου η συμβολή στο υγιές δέρμα είναι επίσης πολύ σημαντική. Αποφεύγετε στο μέτρο του δυνατού κάθε φαγητό που περιέχει λευκό αλεύρι και υδρογονωμένα έλαια στα συστατικά του.

Κοιμάστε μπρούμυτα
Τη νύχτα, το σώμα απελευθερώνει υγρά τα οποία καταλήγουν στους μαλακούς ιστούς, συμπεριλαμβανομένου και του προσώπου. Με το χρόνο αυτά τα υγρά συσσωρεύνται γύρω από τα μάτια, φορτώνοντας το πολύ ευαίσθητο δέρμα της περιοχής και καταλήγοντας σταδικά στις σακούλες κάτω από τα μάτια, που σας κάνουν να μοιάζετε μονίμως κουρασμένοι και μεγαλύτεροι  ηλικιακά. Κοιμάστε καλύτερα ανάσκελα, με ένα ή περισσότερα μαξιλάρια που θα κρατούν το κεφάλι σας ανασηκωμένο και θα κρατούν τα υγρά μακριά από το πρόσωπό σας.

Έχετε αλλεργίες
Οι εποχιακές αλλεργίες, εκτός από μια μύτη που «τρέχει» προκαλούν και μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Η αυξημένη ροή αίματος στην περιοχή ενεργοποιεί τα κύτταρα με τις χρωστικές κάτω από τα μάτια, προκαλώντας έτσι τον αντιαισθητικό αποχρωματισμό του δέρματος. Μην περιμένετε τις αλλεργίες να εμφανιστούν για να πάρετε την αντισταμινική αγωγή σας. Παίρνετε αντισταμινικά τακτικά, για να προλάβετε τα χειρότερα και ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού που σας παρακολουθεί.

Κοιμάστε σε ξηρό περιβάλλον
Εάν όλο και πιο συχνά ξυπνάτε και τα μάτια σας είναι κόκκινα και ξηρά τότε είναι πιθανό να οφείλεται στον ξηρό αέρα του δωματίου σας. Η ξηρότητα της ατμόσφαιρας, αφυδατώνει τα μάτια και προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, κάνοντας σας να μοιάζετε κουρασμένοι, ακόμα και αν έχετε μόλις ξυπνήσει. Εάν έχετε τέτοιο πρόβλημα σπίτι σας, αξίζει να επενδύσετε σε έναν καλό υγραντήρα εσωτερικού χώρου καθώς θα βοηθήσει σημαντικά στην καλή εικόνα σας.

Tags κούραση, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ, εργασία, δουλεια, ΚΟΠΩΣΗ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9723 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3657 s // Total time: 2.3380 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X